SportKellemetlen harapások a Megyeri Tigrisektől

2019. február 25., hétfő
 
Kellemetlen harapások a Megyeri Tigrisektől

A múltheti, győri vereséget követően szombat délután az Újpest-Megyeri Tigrisek otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjának listavezetője egyértelműen javítani szeretett volna a botlást követően, ám ehhez a tabellán hetedik helyen álló, 2019-ben remekelő vendéglátóknak is akadt egy-két szavuk.

 

 

 

 

Talán több is, mint amennyit szerettünk volna. A lilák ugyanis a szezon legsúlyosabb zakóját mérték az enerváltan teljesítő mieinkre - gyakorlatilag az első pillanattól kezdve uralták a találkozót, és a végén feltették a pontot teljesítményükre.

 

Az első hat percben 15-3-as rohammal sokkolta az Újpest a sokat hibázó Kosársulit, a két Surmann és Durasevic vezényletével fölényük ráadásul tovább és tovább duzzadt a nyitónegyed során. Támadásban és védekezésben sem állt össze Tóth Tamás gárdája, Varga Zalán tripláján kívül egy sem ült, emellett a középtávolik és a közelik is elkerülték a háló rezzenését. A dudaszó mentsvárként jött a mi szempontunkból, 28-12-vel fordultak a felek.

 

A második negyed ment a legjobban a mérkőzésen a Kosársulinak, ám ezt a tízpercet is a hazaiak nyerték. A triplák és a lepattanók terén érdemben egyszerűen semmi nem sikerült, Molnár Bence pontjai csupán halványan éltették tisztes távolságban a csapatot. Az újpestiek kiváló egyéni teljesítményekkel rukkoltak elő, mindannyian hozzátették a maguk extráját, amire nem tudott kellőképpen megfelelően reagálni a listavezető.

Hiába igyekezett rotálni együttesét Tóth Tamás, a különbség egyre csak nőtt és nőtt, átlépte a húsz, majd a harminc pontot is, a végére pedig teljesen összerogyott a küzdeni akarását elveszítő Vásárhely. A vége súlyos, 85-46-os vereség lett - innen csak feljebb vezethet az út márciusban, illetve majd a rájátszásban.

Továbbra is őrizzük első helyünket a tabellán, jövő szombaton pedig lehetőség adódik a javításra: az Óbudai Kaszásokkal vívunk rangadót a Hódtói Sportcsarnokban.

 

NB I/B Zöld csoport, 20. forduló:

Újpest-MT-Vásárhelyi Kosársuli 85-46 (28-12, 16-15, 18-10, 23-9)

 

Újpest, Bajza József Általános Iskola - 25 néző. Vezette: Lövei, Földi, Stánicz

 

Újpest: SURMANN P. 17/6, Széphelyi 7, Durasevic 14, SURMANN G. 16/6, Nárai 8.
Csere: FRANCZVA 17, Dokmanovic 2, Nagy 2, Pollák -, Takács -, Vida 2, Nyikos -.
Vezetőedző: Stevan Cupic

 

Kosársuli: Molnár 16/3, Béres 1, Bálint 1, Vas 6, Perák 3.
Csere: Pavlovic 4, Varga 11/9, Börcsök -, Kovács -, Rostás 3/3, Czégel 1.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: „Az első negyedben buktuk el a mérkőzést, három mezőnykosarunk volt csak és túl könnyű gólokat engedtünk a keményen védekező hazaiaknak. A folytatásban sok mindennel próbálkoztunk, de érdemben nem tudtunk közelebb kerülni a 23 lepattanóval többet szedő Újpesthez. Sokkal jobban küzdöttek nálunk, ez bánt leginkább, nem is a súlyos vereség. Gratulálok Cupic mesternek, a rájátszásban fogunk még csatázni!”

 

U20-as csapatunk ellenben óriásit játszott, és egy kiváló második negyednek, valamint végig koncentrált játékának köszönhetően 93-83-as arányban diadalmaskodott - Béres Nándor 32, Bálint Erik 22 pontot szórt. Őrizzük a reményt a bajnoki dobogóra!

 

Március 2-án, szombaton 16 órától az U20-asok a listavezetőt fogadják az Óbuda személyében, utána következik 18 óra 30 perctől a felnőttmérkőzés.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nobel-díjas vendég a vásárhelyi gimnáziumban

Nobel-díjas vendég a vásárhelyi gimnáziumban

A Németh László Gimnázium és Általános Iskola Természettudományos Műhelyében fogadtak...
...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.

...mind hősök vagyunk, csupán a forma...

A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult...
 

És ezt már olvasta?

Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az alkotás örömének kiállítása
Az alkotás örömének kiállítása Változatos kézműves mesterségeket felvonultató 21 aktív és kreatív nyugdíjas kiállítása nyílik. Ötletadó, kedvcsináló alkotások tucatjai láthatók. A kiállítók névsorával.