SportKellemetlen harapások a Megyeri Tigrisektől

2019. február 25., hétfő
 
Kellemetlen harapások a Megyeri Tigrisektől

A múltheti, győri vereséget követően szombat délután az Újpest-Megyeri Tigrisek otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjának listavezetője egyértelműen javítani szeretett volna a botlást követően, ám ehhez a tabellán hetedik helyen álló, 2019-ben remekelő vendéglátóknak is akadt egy-két szavuk.

 

 

 

 

Talán több is, mint amennyit szerettünk volna. A lilák ugyanis a szezon legsúlyosabb zakóját mérték az enerváltan teljesítő mieinkre - gyakorlatilag az első pillanattól kezdve uralták a találkozót, és a végén feltették a pontot teljesítményükre.

 

Az első hat percben 15-3-as rohammal sokkolta az Újpest a sokat hibázó Kosársulit, a két Surmann és Durasevic vezényletével fölényük ráadásul tovább és tovább duzzadt a nyitónegyed során. Támadásban és védekezésben sem állt össze Tóth Tamás gárdája, Varga Zalán tripláján kívül egy sem ült, emellett a középtávolik és a közelik is elkerülték a háló rezzenését. A dudaszó mentsvárként jött a mi szempontunkból, 28-12-vel fordultak a felek.

 

A második negyed ment a legjobban a mérkőzésen a Kosársulinak, ám ezt a tízpercet is a hazaiak nyerték. A triplák és a lepattanók terén érdemben egyszerűen semmi nem sikerült, Molnár Bence pontjai csupán halványan éltették tisztes távolságban a csapatot. Az újpestiek kiváló egyéni teljesítményekkel rukkoltak elő, mindannyian hozzátették a maguk extráját, amire nem tudott kellőképpen megfelelően reagálni a listavezető.

Hiába igyekezett rotálni együttesét Tóth Tamás, a különbség egyre csak nőtt és nőtt, átlépte a húsz, majd a harminc pontot is, a végére pedig teljesen összerogyott a küzdeni akarását elveszítő Vásárhely. A vége súlyos, 85-46-os vereség lett - innen csak feljebb vezethet az út márciusban, illetve majd a rájátszásban.

Továbbra is őrizzük első helyünket a tabellán, jövő szombaton pedig lehetőség adódik a javításra: az Óbudai Kaszásokkal vívunk rangadót a Hódtói Sportcsarnokban.

 

NB I/B Zöld csoport, 20. forduló:

Újpest-MT-Vásárhelyi Kosársuli 85-46 (28-12, 16-15, 18-10, 23-9)

 

Újpest, Bajza József Általános Iskola - 25 néző. Vezette: Lövei, Földi, Stánicz

 

Újpest: SURMANN P. 17/6, Széphelyi 7, Durasevic 14, SURMANN G. 16/6, Nárai 8.
Csere: FRANCZVA 17, Dokmanovic 2, Nagy 2, Pollák -, Takács -, Vida 2, Nyikos -.
Vezetőedző: Stevan Cupic

 

Kosársuli: Molnár 16/3, Béres 1, Bálint 1, Vas 6, Perák 3.
Csere: Pavlovic 4, Varga 11/9, Börcsök -, Kovács -, Rostás 3/3, Czégel 1.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: „Az első negyedben buktuk el a mérkőzést, három mezőnykosarunk volt csak és túl könnyű gólokat engedtünk a keményen védekező hazaiaknak. A folytatásban sok mindennel próbálkoztunk, de érdemben nem tudtunk közelebb kerülni a 23 lepattanóval többet szedő Újpesthez. Sokkal jobban küzdöttek nálunk, ez bánt leginkább, nem is a súlyos vereség. Gratulálok Cupic mesternek, a rájátszásban fogunk még csatázni!”

 

U20-as csapatunk ellenben óriásit játszott, és egy kiváló második negyednek, valamint végig koncentrált játékának köszönhetően 93-83-as arányban diadalmaskodott - Béres Nándor 32, Bálint Erik 22 pontot szórt. Őrizzük a reményt a bajnoki dobogóra!

 

Március 2-án, szombaton 16 órától az U20-asok a listavezetőt fogadják az Óbuda személyében, utána következik 18 óra 30 perctől a felnőttmérkőzés.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nobel-díjas vendég a vásárhelyi gimnáziumban

Nobel-díjas vendég a vásárhelyi gimnáziumban

A Németh László Gimnázium és Általános Iskola Természettudományos Műhelyében fogadtak...
...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.

...mind hősök vagyunk, csupán a forma...

A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.