SportKellemetlen harapások a Megyeri Tigrisektől

2019. február 25., hétfő
 
Kellemetlen harapások a Megyeri Tigrisektől

A múltheti, győri vereséget követően szombat délután az Újpest-Megyeri Tigrisek otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjának listavezetője egyértelműen javítani szeretett volna a botlást követően, ám ehhez a tabellán hetedik helyen álló, 2019-ben remekelő vendéglátóknak is akadt egy-két szavuk.

 

 

 

 

Talán több is, mint amennyit szerettünk volna. A lilák ugyanis a szezon legsúlyosabb zakóját mérték az enerváltan teljesítő mieinkre - gyakorlatilag az első pillanattól kezdve uralták a találkozót, és a végén feltették a pontot teljesítményükre.

 

Az első hat percben 15-3-as rohammal sokkolta az Újpest a sokat hibázó Kosársulit, a két Surmann és Durasevic vezényletével fölényük ráadásul tovább és tovább duzzadt a nyitónegyed során. Támadásban és védekezésben sem állt össze Tóth Tamás gárdája, Varga Zalán tripláján kívül egy sem ült, emellett a középtávolik és a közelik is elkerülték a háló rezzenését. A dudaszó mentsvárként jött a mi szempontunkból, 28-12-vel fordultak a felek.

 

A második negyed ment a legjobban a mérkőzésen a Kosársulinak, ám ezt a tízpercet is a hazaiak nyerték. A triplák és a lepattanók terén érdemben egyszerűen semmi nem sikerült, Molnár Bence pontjai csupán halványan éltették tisztes távolságban a csapatot. Az újpestiek kiváló egyéni teljesítményekkel rukkoltak elő, mindannyian hozzátették a maguk extráját, amire nem tudott kellőképpen megfelelően reagálni a listavezető.

Hiába igyekezett rotálni együttesét Tóth Tamás, a különbség egyre csak nőtt és nőtt, átlépte a húsz, majd a harminc pontot is, a végére pedig teljesen összerogyott a küzdeni akarását elveszítő Vásárhely. A vége súlyos, 85-46-os vereség lett - innen csak feljebb vezethet az út márciusban, illetve majd a rájátszásban.

Továbbra is őrizzük első helyünket a tabellán, jövő szombaton pedig lehetőség adódik a javításra: az Óbudai Kaszásokkal vívunk rangadót a Hódtói Sportcsarnokban.

 

NB I/B Zöld csoport, 20. forduló:

Újpest-MT-Vásárhelyi Kosársuli 85-46 (28-12, 16-15, 18-10, 23-9)

 

Újpest, Bajza József Általános Iskola - 25 néző. Vezette: Lövei, Földi, Stánicz

 

Újpest: SURMANN P. 17/6, Széphelyi 7, Durasevic 14, SURMANN G. 16/6, Nárai 8.
Csere: FRANCZVA 17, Dokmanovic 2, Nagy 2, Pollák -, Takács -, Vida 2, Nyikos -.
Vezetőedző: Stevan Cupic

 

Kosársuli: Molnár 16/3, Béres 1, Bálint 1, Vas 6, Perák 3.
Csere: Pavlovic 4, Varga 11/9, Börcsök -, Kovács -, Rostás 3/3, Czégel 1.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: „Az első negyedben buktuk el a mérkőzést, három mezőnykosarunk volt csak és túl könnyű gólokat engedtünk a keményen védekező hazaiaknak. A folytatásban sok mindennel próbálkoztunk, de érdemben nem tudtunk közelebb kerülni a 23 lepattanóval többet szedő Újpesthez. Sokkal jobban küzdöttek nálunk, ez bánt leginkább, nem is a súlyos vereség. Gratulálok Cupic mesternek, a rájátszásban fogunk még csatázni!”

 

U20-as csapatunk ellenben óriásit játszott, és egy kiváló második negyednek, valamint végig koncentrált játékának köszönhetően 93-83-as arányban diadalmaskodott - Béres Nándor 32, Bálint Erik 22 pontot szórt. Őrizzük a reményt a bajnoki dobogóra!

 

Március 2-án, szombaton 16 órától az U20-asok a listavezetőt fogadják az Óbuda személyében, utána következik 18 óra 30 perctől a felnőttmérkőzés.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nobel-díjas vendég a vásárhelyi gimnáziumban

Nobel-díjas vendég a vásárhelyi gimnáziumban

A Németh László Gimnázium és Általános Iskola Természettudományos Műhelyében fogadtak...
...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.

...mind hősök vagyunk, csupán a forma...

A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.