Kultúra, oktatásKárász József üzenete a ma emberének

2019. március 30., szombat
 
Kárász József üzenete a ma emberének

A Kárász József Irodalmi Kör ebben az évben - az Irodalmi Kávéház mellett - egy újabb sorozatot is indít, mely során a kör névadójának egy-egy regényét, novelláját ismertetik. Ezeken keresztül elemzik "Kárász József üzenetét", vagyis azt, mit jelentenek ezek a prózai írások a ma emberének.

 

 

 

 

 

 


Az első alkalommal, az április 2-án, délután 5 órakor kezdődő esten Hegyiné Csernus Judit Kárász József első regényét mutatja be, mely Tanya címmel jelent meg 1939-ben.

 

Kárász József Pro Urbe díjas, Hódmezővásárhely Díszpolgára,  Hódmezővásárhelyen, 1996. november 9-án elhunyt író, könyvtáros tiszteletére a 2007-ben létrehozták Hódmezővásárhelyen a Kárász József Alapítványt, majd a Kárász József Irodalmi Kört. Tagjaik rendszeres műsoros estjeikkel Kárász József irodalmi munkásságát viszik tovább, mutatják be az újabb irodalomkedvelő generációknak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Expresszionizmussal ötvözött, különleges energiákkal töltött képek

Expresszionizmussal ötvözött, különleges...

Az Alföldi Galériában megnyílt az Őszi Tárlatok rendszeres résztvevőjének másfél...
Emlék-képek 1.

Emlék-képek 1.

Emlékek a város kulturális életéből. A Vásárhelyi Hírek fotóarchívumából...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.