Kultúra, oktatásKárász József üzenete a ma emberének

2019. március 30., szombat
 
Kárász József üzenete a ma emberének

A Kárász József Irodalmi Kör ebben az évben - az Irodalmi Kávéház mellett - egy újabb sorozatot is indít, mely során a kör névadójának egy-egy regényét, novelláját ismertetik. Ezeken keresztül elemzik "Kárász József üzenetét", vagyis azt, mit jelentenek ezek a prózai írások a ma emberének.

 

 

 

 

 

 


Az első alkalommal, az április 2-án, délután 5 órakor kezdődő esten Hegyiné Csernus Judit Kárász József első regényét mutatja be, mely Tanya címmel jelent meg 1939-ben.

 

Kárász József Pro Urbe díjas, Hódmezővásárhely Díszpolgára,  Hódmezővásárhelyen, 1996. november 9-án elhunyt író, könyvtáros tiszteletére a 2007-ben létrehozták Hódmezővásárhelyen a Kárász József Alapítványt, majd a Kárász József Irodalmi Kört. Tagjaik rendszeres műsoros estjeikkel Kárász József irodalmi munkásságát viszik tovább, mutatják be az újabb irodalomkedvelő generációknak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Expresszionizmussal ötvözött, különleges energiákkal töltött képek

Expresszionizmussal ötvözött, különleges...

Az Alföldi Galériában megnyílt az Őszi Tárlatok rendszeres résztvevőjének másfél...
Emlék-képek 1.

Emlék-képek 1.

Emlékek a város kulturális életéből. A Vásárhelyi Hírek fotóarchívumából...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.