Kultúra, oktatásKarácsonyi koncert lemezpremierrel

2018. december 5., szerda
 
Karácsonyi koncert lemezpremierrel

A Karácsony hangulatát megelőlegező, zeneileg sokszínű koncertre invitálja a vásárhelyieket a Helyőrségi Zenekar.

 

 

 

 

 

 

 

 

December 9-én, advent második vasárnapján 18 órától ad koncertet a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar.

Kovács István karmester és zenekara igazi karácsonyi hangulatot varázsol majd a Református Ótemplomba.

 

A nagymúltú zenekar ebben az évben különösen sok esemény részese, hiszen például februárban, a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott központi ünnepségen Kovács István karmester a Szolgálati Érdemjel arany fokozatát vette át

„Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól. Úgy vélem, hogy ennek az elismerésnek nagyon fontos üzenete van mindazok számára, akik a kitűzött céljaik érdekében tevékenykedve jövőt építenek” – mondta a rendezvényt követően Kovács István őrnagy.

 

A zenekar valóban több országos és nemzetközi elismerést kapott az elmúlt években, és éppen idén elérkeztek oda, hogy saját CD lemez kiadásával alkossanak maradandót.

Mivel a zenekar évek óta ad nagy sikerű koncerteket az ótemplomban. Így jött az ötlet, hogy közös munkával hangfelvétel készüljön. A szeptemberben készült felvételek között hallhatók lesznek többek között Bach és Kodály műveit, de Steiner Béla „Vásárhely kővel van kerítve" című darabja is.

A CD-felvételen az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara mellett a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola énekkara, Rácz Rita Franciska, a Magyar Állami Operaház magánénekese, valamint a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai is közreműködnek.

 

Ennek a lemeznek a premierje december 9-én, a Helyőrségi Zenekar ótemplomi ingyenes koncertjén lesz.

 

A vasárnapi adventi koncert műsora:

 

Johann Sebastian Bach: Arioso

Hidas Frigyes: Festive music

Ted Huggens: New Baroque Suite

Irving Berlin: White Christmas

Alan Menken: A whole new world

Michel Carros: A christmas dance party no. 1.

Alan Menken: Beauty and the beast

Hugh Martin – Ralph Blane: Have yourself a merry little christmas

Leroy Anderson: Sleigh ride

Karácsonyi énekek

 

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Városházán járt a brit nagykövet

A Városházán járt a brit nagykövet

December 4-én délelőtti orosházi látogatása után tette tiszteletét Hódmezővásárhelyen...
Miért késik a Petőfi utca 6. átadása

Miért késik a Petőfi utca 6. átadása

Bán Csaba, az Ótemplomi Református Egyházközség nevében szerkesztőségünkhöz eljuttatott...

 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.