Kultúra, oktatásJubilál a Magyar- Francia Baráti Társaság

2018. november 30., péntek
 
Jubilál a Magyar- Francia Baráti Társaság

Megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlést tartott a hódmezővásárhelyi Magyar-Francia Baráti Társaság. Ezen Éric Blin, Franciaország tiszteletbeli konzulja is részt vett.

 

 

 

 

 

 

 

A közösség egyebek mellett vetélkedőket, versenyeket szervez iskolásoknak, igyekeznek elősegíteni a nyelv elsajátítását, Franciaország minél alaposabb megismerését. Munkájukat cégek, magánszemélyek is támogatják lehetőségeik szerint. A társaság tevékenységét dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona, a társaság titkára, és dr. Márki-Zay Péter polgármester méltatta.

 

A Magyar-Francia Baráti Társaság 1993. január 28-án alakult meg Hódmezővásárhelyen, a Városháza dísztermében, dr. Rapcsák András néhai polgármester kezdeményezésére.

A szervezet megalakulása óta számos rendezvénnyel, szakmai fórummal segítettel a francia nyelvért, kultúráért, művészetért érdeklődő embereket tudásuk elmélyítésében.

A rendszeres találkozók, az Ismerd meg Franciaországot vetélkedő, a megyei francia nyelvű versmondó verseny, a francia költészet ünnepe, a különböző irodalmi estek, filmvetítések, előadóestek, francia kollokviumok mind hozzájárulnak a város kulturális életéhez

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Metropolitanos hallgatók az Emlékpontban

Metropolitanos hallgatók az Emlékpontban

Az egyetem hódmezővásárhelyi kihelyezett tagozatának turizmus-vendéglátás szakos...
A koncertsorozat egyik állomása Hódmezővásárhely

A koncertsorozat egyik állomása...

A 340 éve született Antonio Vivaldi és nagy csodálója, Johann Sebastian Bach műveivel idézi meg a régi...

 

És ezt már olvasta?

Módosították a költségvetést
Módosították a költségvetést A büdzsé módosításra az állami támogatások és korábban született közgyűlési határozatok átvezetése és a pályázatok miatt van szükség,
 
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC A hétvégén tartotta a Hód Úszó SE a JAKED-HÓD Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt. A HSÚVC a szezonzáró versenyen megnyerte a HÓD Kupát. Eredményekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.