Kultúra, oktatásJubilál a Magyar- Francia Baráti Társaság

2018. november 30., péntek
 
Jubilál a Magyar- Francia Baráti Társaság

Megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlést tartott a hódmezővásárhelyi Magyar-Francia Baráti Társaság. Ezen Éric Blin, Franciaország tiszteletbeli konzulja is részt vett.

 

 

 

 

 

 

 

A közösség egyebek mellett vetélkedőket, versenyeket szervez iskolásoknak, igyekeznek elősegíteni a nyelv elsajátítását, Franciaország minél alaposabb megismerését. Munkájukat cégek, magánszemélyek is támogatják lehetőségeik szerint. A társaság tevékenységét dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona, a társaság titkára, és dr. Márki-Zay Péter polgármester méltatta.

 

A Magyar-Francia Baráti Társaság 1993. január 28-án alakult meg Hódmezővásárhelyen, a Városháza dísztermében, dr. Rapcsák András néhai polgármester kezdeményezésére.

A szervezet megalakulása óta számos rendezvénnyel, szakmai fórummal segítettel a francia nyelvért, kultúráért, művészetért érdeklődő embereket tudásuk elmélyítésében.

A rendszeres találkozók, az Ismerd meg Franciaországot vetélkedő, a megyei francia nyelvű versmondó verseny, a francia költészet ünnepe, a különböző irodalmi estek, filmvetítések, előadóestek, francia kollokviumok mind hozzájárulnak a város kulturális életéhez

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Metropolitanos hallgatók az Emlékpontban

Metropolitanos hallgatók az Emlékpontban

Az egyetem hódmezővásárhelyi kihelyezett tagozatának turizmus-vendéglátás szakos...
A koncertsorozat egyik állomása Hódmezővásárhely

A koncertsorozat egyik állomása...

A 340 éve született Antonio Vivaldi és nagy csodálója, Johann Sebastian Bach műveivel idézi meg a régi...

 

És ezt már olvasta?

Van már költségvetés
Van már költségvetés Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták.
 
A rendszer Vásárhelyen debütál
A rendszer Vásárhelyen debütál Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telefon és egyéb szolgáltatók számlái mellett.
 
A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.