Kultúra, oktatásJubilál a Magyar- Francia Baráti Társaság

2018. november 30., péntek
 
Jubilál a Magyar- Francia Baráti Társaság

Megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlést tartott a hódmezővásárhelyi Magyar-Francia Baráti Társaság. Ezen Éric Blin, Franciaország tiszteletbeli konzulja is részt vett.

 

 

 

 

 

 

 

A közösség egyebek mellett vetélkedőket, versenyeket szervez iskolásoknak, igyekeznek elősegíteni a nyelv elsajátítását, Franciaország minél alaposabb megismerését. Munkájukat cégek, magánszemélyek is támogatják lehetőségeik szerint. A társaság tevékenységét dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona, a társaság titkára, és dr. Márki-Zay Péter polgármester méltatta.

 

A Magyar-Francia Baráti Társaság 1993. január 28-án alakult meg Hódmezővásárhelyen, a Városháza dísztermében, dr. Rapcsák András néhai polgármester kezdeményezésére.

A szervezet megalakulása óta számos rendezvénnyel, szakmai fórummal segítettel a francia nyelvért, kultúráért, művészetért érdeklődő embereket tudásuk elmélyítésében.

A rendszeres találkozók, az Ismerd meg Franciaországot vetélkedő, a megyei francia nyelvű versmondó verseny, a francia költészet ünnepe, a különböző irodalmi estek, filmvetítések, előadóestek, francia kollokviumok mind hozzájárulnak a város kulturális életéhez

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Metropolitanos hallgatók az Emlékpontban

Metropolitanos hallgatók az Emlékpontban

Az egyetem hódmezővásárhelyi kihelyezett tagozatának turizmus-vendéglátás szakos...
A koncertsorozat egyik állomása Hódmezővásárhely

A koncertsorozat egyik állomása...

A 340 éve született Antonio Vivaldi és nagy csodálója, Johann Sebastian Bach műveivel idézi meg a régi...

 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.