SportJön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

2019. május 9., csütörtök
 
Jön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

Annak szellemében léphetett pályára szerdán este Salgótarjánban a Vásárhelyi Kosársuli, hogy amennyiben győztesen hagyja el a parkettet az elődöntő második mérkőzését követően, úgy tovább lép az NB I/B Zöld csoportjának fináléjába, egyben feljut a Piros csoportba.

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Tamás első találkozót megnyerő alakulata a várakozásokhoz híven egy rendkívül masszív hazai csapattal találta szemben magát, akik – ha egy fokkal is, de – a mieink fölé kerekedtek a végjátékban.

 

Pedig nagyon jól kezdődött a meccs vásárhelyi szempontból, a szezonban először a Molnár, Pavlovic, Bálint, Vas, Perák kezdőötössel felálló kékmezes mieinknél a támadás és a védekezés is rendben volt az első negyedben. Varga Zalán három triplát is szórt, mellette a palánk alatt Perák Denis villogott, Ughy Albert együttese pedig nem nagyon találta az ellenszert – kicsit olyan érzésünk lehetett, mintha a múlt szombati összecsapás nagy része ismétlődne meg. A 8. és a 10. percben is hét ponttal vezettünk, végül 32-27-es, pontgazdag vezetéssel zárult a játékrész.

 

A második tíz perc során aztán jött a hullámvasút-szindróma. Fent kezdett a Kosársuli, hisz Kelemen Balázs pillanatai után először volt közte tíz (37-27), majd Béres hármasánál a 15. percben kialakult az addig látott (és mint később sajnos kiderült, véglegesen is) legnagyobb különbség a mi javunkra. Tarjáni szempontból 31-44-ről indult a zárkózás, és hiába kért időt Tóth Tamás, a Herendic, Piukovics, Joó hármas vezényletével elkapta a fonalat a vendéglátó. A mi oldalunkon jöttek a hibák, így 51-41-ről egy 0-10-es rohammal a félidőben már 51-51 állt az eredményjelzőn.

 

Mondhatnánk, hogy jókor és jól jött a pihenő, de a játék képe érdemben nem változott a harmadik negyed során. Fej-fej mellett haladtak a felek, tőlünk Vas és Pavlovic felelt a pontokért, és úgy tűnt, reménykedhetünk egy nagyon kiélezett hajrában, a tarjáni kosarakra ugyanis sikeresen befejezett közelik jöttek válaszként. 68-65-nél, Vas kettese után, a 29. percben még semmi nem utalt arra, hogy jön a rövidzárlat – ekkor vezettünk azonban utoljára a mérkőzésen.

 

Herendic révén ugyanis fordítottak a hazaiak (71-68), majd immár az utolsó negyedre fordulva Hajdu és Boinitzer is beszállt a „buliba”, amely a mi részünkről egyáltalán nem volt buli. A 0-15-ös roham gyakorlatilag eldöntötte az összecsapás végkimenetelét, és ugyan igyekezett felrázni legénységét Tóth Tamás, Béres pontjai csak a feltámadás halvány lehetőségét csillantották meg. Átvette a kezdeményezést a Salgótarján, és hiába igyekezett küzdeni, menni az eredmény után a Kosársuli, a remekül dobó Piukovics behozhatatlanná tette a differenciát és megadta a kegyelemdöfést. 96-81-es tarjáni győzelemmel zárult a csata második felvonása – a harmadik, mindent eldöntő várhatóan még az eddig látottaknál is sokkal, de sokkal keményebb lesz…

 

NB I/B Zöld csoport, elődöntő, második mérkőzés:

Salgótarjáni KSE – Vásárhelyi Kosársuli 96–81 (27–32, 24–19, 20–17, 25–13)

 

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Nagy, Csabai-Kaskötő, Gaál.

 

Salgótarján: HERENDIC 24, Piukovics B. 26/12, Kovács M. 3, Joó 14/3, Hajdu 8/3.

Csere: Boinitzer 10, Csabák 9/3, Zábó, Kovács D. 2.

Edző: Ughy Albert

 

Kosársuli: Molnár 8, Pavlovic 12/3, Bálint 8, Vas 6, Perák 14.

Csere: Varga 13/9, Béres 12/6, Kelemen 5/3, Rostás 2, Börcsök 1, Czégel, Kovács.

Edző: Tóth Tamás

 

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Tóth Tamás: „Kiváló rangadót vívtunk egymással, gratulálok a Salgótarjánnak! Túl sok lepattanót és gyorsindítást engedtünk ellenfelünknek, ez bizonyult döntőnek. A kritikus időszakokban nem a legjobb döntéseket hoztuk, ettől függetlenül a játékosaimat is dicséret illeti, mert nagyot küzdöttek. Emelt fővel utazunk haza és felkészülünk a revánsra. Korrekt körülmények és korrekt játékvezetés várt minket, nincs bennünk csalódás.”

 

Ughy Albert: „Sajnos védekezésben nem kezdtünk jól, igaz, az elmúlt pár napban főként a támadójáték gyakorlására fektettük a hangsúlyt. A második félidőben azután már úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, gratulálok ehhez a fiúknak! Szombaton „All-in”!

 

A másik ágon: Óbudai Kaszások – Bajai Bácska FKE 63–66 (a fináléba lépett és ezzel feljutott: a Baja, 2–0-s összesítéssel).

 

 

A mindent eldöntő harmadik mérkőzés május 11-én, szombaton 18 óra 30 perckor lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Drágul a tram-train beruházás

Drágul a tram-train beruházás

Körülbelül egymilliárddal emelkedik a tram-train építési költsége és újabb...
Alföldi Állattenyésztési Napok huszonhatodszor

Alföldi Állattenyésztési Napok...

A hódmezővásárhelyi kiállítást 2019-ben az OMÉK állattenyésztési...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.