SportJön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

2019. május 9., csütörtök
 
Jön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

Annak szellemében léphetett pályára szerdán este Salgótarjánban a Vásárhelyi Kosársuli, hogy amennyiben győztesen hagyja el a parkettet az elődöntő második mérkőzését követően, úgy tovább lép az NB I/B Zöld csoportjának fináléjába, egyben feljut a Piros csoportba.

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Tamás első találkozót megnyerő alakulata a várakozásokhoz híven egy rendkívül masszív hazai csapattal találta szemben magát, akik – ha egy fokkal is, de – a mieink fölé kerekedtek a végjátékban.

 

Pedig nagyon jól kezdődött a meccs vásárhelyi szempontból, a szezonban először a Molnár, Pavlovic, Bálint, Vas, Perák kezdőötössel felálló kékmezes mieinknél a támadás és a védekezés is rendben volt az első negyedben. Varga Zalán három triplát is szórt, mellette a palánk alatt Perák Denis villogott, Ughy Albert együttese pedig nem nagyon találta az ellenszert – kicsit olyan érzésünk lehetett, mintha a múlt szombati összecsapás nagy része ismétlődne meg. A 8. és a 10. percben is hét ponttal vezettünk, végül 32-27-es, pontgazdag vezetéssel zárult a játékrész.

 

A második tíz perc során aztán jött a hullámvasút-szindróma. Fent kezdett a Kosársuli, hisz Kelemen Balázs pillanatai után először volt közte tíz (37-27), majd Béres hármasánál a 15. percben kialakult az addig látott (és mint később sajnos kiderült, véglegesen is) legnagyobb különbség a mi javunkra. Tarjáni szempontból 31-44-ről indult a zárkózás, és hiába kért időt Tóth Tamás, a Herendic, Piukovics, Joó hármas vezényletével elkapta a fonalat a vendéglátó. A mi oldalunkon jöttek a hibák, így 51-41-ről egy 0-10-es rohammal a félidőben már 51-51 állt az eredményjelzőn.

 

Mondhatnánk, hogy jókor és jól jött a pihenő, de a játék képe érdemben nem változott a harmadik negyed során. Fej-fej mellett haladtak a felek, tőlünk Vas és Pavlovic felelt a pontokért, és úgy tűnt, reménykedhetünk egy nagyon kiélezett hajrában, a tarjáni kosarakra ugyanis sikeresen befejezett közelik jöttek válaszként. 68-65-nél, Vas kettese után, a 29. percben még semmi nem utalt arra, hogy jön a rövidzárlat – ekkor vezettünk azonban utoljára a mérkőzésen.

 

Herendic révén ugyanis fordítottak a hazaiak (71-68), majd immár az utolsó negyedre fordulva Hajdu és Boinitzer is beszállt a „buliba”, amely a mi részünkről egyáltalán nem volt buli. A 0-15-ös roham gyakorlatilag eldöntötte az összecsapás végkimenetelét, és ugyan igyekezett felrázni legénységét Tóth Tamás, Béres pontjai csak a feltámadás halvány lehetőségét csillantották meg. Átvette a kezdeményezést a Salgótarján, és hiába igyekezett küzdeni, menni az eredmény után a Kosársuli, a remekül dobó Piukovics behozhatatlanná tette a differenciát és megadta a kegyelemdöfést. 96-81-es tarjáni győzelemmel zárult a csata második felvonása – a harmadik, mindent eldöntő várhatóan még az eddig látottaknál is sokkal, de sokkal keményebb lesz…

 

NB I/B Zöld csoport, elődöntő, második mérkőzés:

Salgótarjáni KSE – Vásárhelyi Kosársuli 96–81 (27–32, 24–19, 20–17, 25–13)

 

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Nagy, Csabai-Kaskötő, Gaál.

 

Salgótarján: HERENDIC 24, Piukovics B. 26/12, Kovács M. 3, Joó 14/3, Hajdu 8/3.

Csere: Boinitzer 10, Csabák 9/3, Zábó, Kovács D. 2.

Edző: Ughy Albert

 

Kosársuli: Molnár 8, Pavlovic 12/3, Bálint 8, Vas 6, Perák 14.

Csere: Varga 13/9, Béres 12/6, Kelemen 5/3, Rostás 2, Börcsök 1, Czégel, Kovács.

Edző: Tóth Tamás

 

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Tóth Tamás: „Kiváló rangadót vívtunk egymással, gratulálok a Salgótarjánnak! Túl sok lepattanót és gyorsindítást engedtünk ellenfelünknek, ez bizonyult döntőnek. A kritikus időszakokban nem a legjobb döntéseket hoztuk, ettől függetlenül a játékosaimat is dicséret illeti, mert nagyot küzdöttek. Emelt fővel utazunk haza és felkészülünk a revánsra. Korrekt körülmények és korrekt játékvezetés várt minket, nincs bennünk csalódás.”

 

Ughy Albert: „Sajnos védekezésben nem kezdtünk jól, igaz, az elmúlt pár napban főként a támadójáték gyakorlására fektettük a hangsúlyt. A második félidőben azután már úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, gratulálok ehhez a fiúknak! Szombaton „All-in”!

 

A másik ágon: Óbudai Kaszások – Bajai Bácska FKE 63–66 (a fináléba lépett és ezzel feljutott: a Baja, 2–0-s összesítéssel).

 

 

A mindent eldöntő harmadik mérkőzés május 11-én, szombaton 18 óra 30 perckor lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Drágul a tram-train beruházás

Drágul a tram-train beruházás

Körülbelül egymilliárddal emelkedik a tram-train építési költsége és újabb...
Alföldi Állattenyésztési Napok huszonhatodszor

Alföldi Állattenyésztési Napok...

A hódmezővásárhelyi kiállítást 2019-ben az OMÉK állattenyésztési...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.