Kultúra, oktatásJelük a piros póló - Nem látható jelük a jó szívük

2018. december 5., szerda
 

A Szabadság téri Óvodában december 4-én adták át a Magyar Vöröskeresztnek az óvodások és szüleik, illetve önkéntes felajánlások által összegyűlt játékokat, ruhákat. 

 

 

 

 

 

 


"A Klímanócskák csatlakoztunk az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. Az alkalomhoz illesztettük a Klímanócska képzést" - mondta Bozókiné Szabó Ildikó a Vásárhelyi Híreknek. 

Hozzátette: „Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy a szemléletformálást már óvodás korban elkezdjük.”

Tegyük hozzá, látva a vidám, aktív arcokat, nem nehéz ezt a szemléletet tudatosítani az óvodások körében.   

A két program - az Európai Hulladékcsökkentési Hét és a Klímanócska képzés - összekapcsolásával nemcsak a gyerekek, hanem a gyerekeken keresztül sokszor a szülők globális és klímatudatos szemléletmódjának megváltozásáért is sokat tehet.

 

„Ebben az évben az a megtisztelés ért, hogy a magyar Ifjúsági Vöröskereszt Országos Bázis Óvoda elnökeként még hatékonyabban tudjuk közvetíteni ezeket az értékeket a családok felé”- mondta Bozókiné Szabó Ildikó.

 

Az óvoda szakmai vezetője arról is beszélt, hogy az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében és mint a Magyar Vöröskereszt egyik bázisóvodájaként - ezt jelképezi a gyerekek piros pólója - a gyerekek és a szülők összefogásával használt játékokat, ruhákat, eszközöket gyűjtöttek a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt számára.

Rendhagyónak számít, hogy idén, a volt óvodások szülei is hoztak játékokat, ruhákat. A gyűjtés december 2-áig tartott. 

 

A több doboznyi összegyűjtött ruhákat, játékokat és egyéb tárgyakat december 4-én délelőtt vette át Balog Ágnes a Magyar Vöröskereszt hódmezővásárhelyi munkatársa.

Elmondta, minden évben fontosnak tartják azt, hogy segítsenek embertársainkon, a szeretet ünnepe közeledtével is, és ez a segíteni akarás még jobban felerősödik ilyenkor. A Szabadság téri óvoda jótékonykodására pedig évek óta számíthatnak.

 

A - képeinken is látható - összegyűjtött ruhákat, játékokat december 15-ig eljuttatják a rászorulóknak, mondta Héjjáné Borbás Anikó területi vezető.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Miért késik a Petőfi utca 6. átadása

Miért késik a Petőfi utca 6. átadása

Bán Csaba, az Ótemplomi Református Egyházközség nevében szerkesztőségünkhöz eljuttatott...

Illusztris vendég Vásárhelyen

Illusztris vendég Vásárhelyen

Az Egyesült Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete tett látogatást...
 

És ezt már olvasta?

Módosították a költségvetést
Módosították a költségvetést A büdzsé módosításra az állami támogatások és korábban született közgyűlési határozatok átvezetése és a pályázatok miatt van szükség,
 
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC A hétvégén tartotta a Hód Úszó SE a JAKED-HÓD Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt. A HSÚVC a szezonzáró versenyen megnyerte a HÓD Kupát. Eredményekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.