Kultúra, oktatásJelük a piros póló - Nem látható jelük a jó szívük

2018. december 5., szerda
 

A Szabadság téri Óvodában december 4-én adták át a Magyar Vöröskeresztnek az óvodások és szüleik, illetve önkéntes felajánlások által összegyűlt játékokat, ruhákat. 

 

 

 

 

 

 


"A Klímanócskák csatlakoztunk az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. Az alkalomhoz illesztettük a Klímanócska képzést" - mondta Bozókiné Szabó Ildikó a Vásárhelyi Híreknek. 

Hozzátette: „Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy a szemléletformálást már óvodás korban elkezdjük.”

Tegyük hozzá, látva a vidám, aktív arcokat, nem nehéz ezt a szemléletet tudatosítani az óvodások körében.   

A két program - az Európai Hulladékcsökkentési Hét és a Klímanócska képzés - összekapcsolásával nemcsak a gyerekek, hanem a gyerekeken keresztül sokszor a szülők globális és klímatudatos szemléletmódjának megváltozásáért is sokat tehet.

 

„Ebben az évben az a megtisztelés ért, hogy a magyar Ifjúsági Vöröskereszt Országos Bázis Óvoda elnökeként még hatékonyabban tudjuk közvetíteni ezeket az értékeket a családok felé”- mondta Bozókiné Szabó Ildikó.

 

Az óvoda szakmai vezetője arról is beszélt, hogy az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében és mint a Magyar Vöröskereszt egyik bázisóvodájaként - ezt jelképezi a gyerekek piros pólója - a gyerekek és a szülők összefogásával használt játékokat, ruhákat, eszközöket gyűjtöttek a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt számára.

Rendhagyónak számít, hogy idén, a volt óvodások szülei is hoztak játékokat, ruhákat. A gyűjtés december 2-áig tartott. 

 

A több doboznyi összegyűjtött ruhákat, játékokat és egyéb tárgyakat december 4-én délelőtt vette át Balog Ágnes a Magyar Vöröskereszt hódmezővásárhelyi munkatársa.

Elmondta, minden évben fontosnak tartják azt, hogy segítsenek embertársainkon, a szeretet ünnepe közeledtével is, és ez a segíteni akarás még jobban felerősödik ilyenkor. A Szabadság téri óvoda jótékonykodására pedig évek óta számíthatnak.

 

A - képeinken is látható - összegyűjtött ruhákat, játékokat december 15-ig eljuttatják a rászorulóknak, mondta Héjjáné Borbás Anikó területi vezető.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Miért késik a Petőfi utca 6. átadása

Miért késik a Petőfi utca 6. átadása

Bán Csaba, az Ótemplomi Református Egyházközség nevében szerkesztőségünkhöz eljuttatott...

Illusztris vendég Vásárhelyen

Illusztris vendég Vásárhelyen

Az Egyesült Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete tett látogatást...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.