Kultúra, oktatásJelük a piros póló - Nem látható jelük a jó szívük

2018. december 5., szerda
 

A Szabadság téri Óvodában december 4-én adták át a Magyar Vöröskeresztnek az óvodások és szüleik, illetve önkéntes felajánlások által összegyűlt játékokat, ruhákat. 

 

 

 

 

 

 


"A Klímanócskák csatlakoztunk az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. Az alkalomhoz illesztettük a Klímanócska képzést" - mondta Bozókiné Szabó Ildikó a Vásárhelyi Híreknek. 

Hozzátette: „Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy a szemléletformálást már óvodás korban elkezdjük.”

Tegyük hozzá, látva a vidám, aktív arcokat, nem nehéz ezt a szemléletet tudatosítani az óvodások körében.   

A két program - az Európai Hulladékcsökkentési Hét és a Klímanócska képzés - összekapcsolásával nemcsak a gyerekek, hanem a gyerekeken keresztül sokszor a szülők globális és klímatudatos szemléletmódjának megváltozásáért is sokat tehet.

 

„Ebben az évben az a megtisztelés ért, hogy a magyar Ifjúsági Vöröskereszt Országos Bázis Óvoda elnökeként még hatékonyabban tudjuk közvetíteni ezeket az értékeket a családok felé”- mondta Bozókiné Szabó Ildikó.

 

Az óvoda szakmai vezetője arról is beszélt, hogy az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében és mint a Magyar Vöröskereszt egyik bázisóvodájaként - ezt jelképezi a gyerekek piros pólója - a gyerekek és a szülők összefogásával használt játékokat, ruhákat, eszközöket gyűjtöttek a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt számára.

Rendhagyónak számít, hogy idén, a volt óvodások szülei is hoztak játékokat, ruhákat. A gyűjtés december 2-áig tartott. 

 

A több doboznyi összegyűjtött ruhákat, játékokat és egyéb tárgyakat december 4-én délelőtt vette át Balog Ágnes a Magyar Vöröskereszt hódmezővásárhelyi munkatársa.

Elmondta, minden évben fontosnak tartják azt, hogy segítsenek embertársainkon, a szeretet ünnepe közeledtével is, és ez a segíteni akarás még jobban felerősödik ilyenkor. A Szabadság téri óvoda jótékonykodására pedig évek óta számíthatnak.

 

A - képeinken is látható - összegyűjtött ruhákat, játékokat december 15-ig eljuttatják a rászorulóknak, mondta Héjjáné Borbás Anikó területi vezető.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Miért késik a Petőfi utca 6. átadása

Miért késik a Petőfi utca 6. átadása

Bán Csaba, az Ótemplomi Református Egyházközség nevében szerkesztőségünkhöz eljuttatott...

Illusztris vendég Vásárhelyen

Illusztris vendég Vásárhelyen

Az Egyesült Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete tett látogatást...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.