BulvárJanuár elsején született az év első vásárhelyi babája

2018. január 3., szerda
 

Január elsején 16 óra 20 perckor született Hódmezővásárhely első babája, Kócsó András Kolos. 2018-ban az ország első újszülöttje Szombathelyen született 0 óra 1 perckor 3130 grammal, Budapest első babája 0 óra 23 perckor 3400 grammal, Csongrád megye újszülöttje 2 óra 15 perckor 2450 grammal született.

 

 

Fotók: VH

 

 

Vagyis a vásárhelyi baba a 16 óra 20 perces „idejével lekéste”- a sajtó számára minden évben izgalommal várt – versenyt, azonban egyvalamiben nagyon is az élvonalban van, ugyanis a kis András Kolos mind közül talán a legnagyobb baba, a maga 4330 grammjával.

Édesanyja, Ágnes a Vásárhelyi Híreknek ma délelőtt meg is jegyezte, „nem volt egy könnyű szülés, de az is igaz hogy mindössze 2 óra alatt természetes úton jött a világra.

A békésen szundikáló kis vasgyúrót az sem izgatta, hogy fotósok, újságírók gyűrűjében Hegedűs Zoltán és Dr. Kószó Péter alpolgármesterek köszöntötték Vásárhely első újszülöttjének édesanyját virággal és 100 ezer forintos utalvánnyal.

 

Tavaly egyébként éppen 6 napot kellett várni, hogy megszülessen 2017 első vásárhelyi babája. Év közben ez a tendencia aztán sokat javult, amire Hegedűs Zoltán is utalt, mondván, míg 2007-ben 177, 2017-ben már 277 házasság kötettett a városban, ami a gyermekáldásra is jó hatással van.

 

Az újszülött édesanyja elmondta, tervezték a babát, aki nagyon nagy ajándék a most kétéves bátyjának, nagyon várják már őket haza. Hozzátette: "Nyugodt baba, a hangját is alig hallani, pedig több várandós anyuka miatt nagy jövés-menés volt az elmúlt két éjszaka.

"Mennyei szavak" ezek a friss apukák számára hiszen az „új jövevény” sokaknak álmatlan éjszakákat, meg éjjel kettőkor a cumisüveg melegítése közben egy kis lopott alvást jelentenek.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen mindent egy helyen intézhetünk

Vásárhelyen mindent egy helyen intézhetünk

Bővült a hódmezővásárhelyi kormányablakok szolgáltatásainak kínálata:...
Nézzünk a jövőbe!

Nézzünk a jövőbe!

Kilenc hosszú hétvége és áthelyezett munkanap vár ránk 2018-ban. A munkanap áthelyezések miatt...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke 1934-ben, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren.
 
Vereséggel búcsúzott a HLKC
Vereséggel búcsúzott a HLKC Az utolsó fordulóra került sor szombaton az NBI/B női felnőtt kézilabda bajnokságban, a HLKC a mezőny egyik meghatározó csapatát a Gödöt fogadta.
 
A szúnyogcsípésről még több
A szúnyogcsípésről még több

Nyárra menetrendszerűen megjelennek a vérszívó szúnyogok. A testesebb embereket és a várandós kismamákat kedvelik, ám a házikedvencekre halálos is lehet.

 
Üzenetet hordozó ünnep
Üzenetet hordozó ünnep Pünkösd üzenetet hordoz, az ember és a természet szeretetét, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk, és amik által továbbléphetünk.
 
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli Szinte végig vezetve szerezte meg a győzelmet a Győr otthonában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker ezúttal egyben a 13. hely megszerzését is jelentette.
 
90 éves Lendvai Imre
90 éves Lendvai Imre Hívatásos katona volt és miután leszerelt, Hódmezővásárhelyen 20 éven át a Porcelángyárban dolgozott, korongozóként és öntőként.
 
Ballagtak a jövő mezőgazdászai
Ballagtak a jövő mezőgazdászai A Mezőgazdasági Kar ballagási ünnepségére szülők, hozzátartozók, férje, felesége, gyereke kísérte el a diplomázásra készülő egyetemi hallgatót.