BulvárJanuár elsején született az év első vásárhelyi babája

2018. január 3., szerda
 

Január elsején 16 óra 20 perckor született Hódmezővásárhely első babája, Kócsó András Kolos. 2018-ban az ország első újszülöttje Szombathelyen született 0 óra 1 perckor 3130 grammal, Budapest első babája 0 óra 23 perckor 3400 grammal, Csongrád megye újszülöttje 2 óra 15 perckor 2450 grammal született.

 

 

Fotók: VH

 

 

Vagyis a vásárhelyi baba a 16 óra 20 perces „idejével lekéste”- a sajtó számára minden évben izgalommal várt – versenyt, azonban egyvalamiben nagyon is az élvonalban van, ugyanis a kis András Kolos mind közül talán a legnagyobb baba, a maga 4330 grammjával.

Édesanyja, Ágnes a Vásárhelyi Híreknek ma délelőtt meg is jegyezte, „nem volt egy könnyű szülés, de az is igaz hogy mindössze 2 óra alatt természetes úton jött a világra.

A békésen szundikáló kis vasgyúrót az sem izgatta, hogy fotósok, újságírók gyűrűjében Hegedűs Zoltán és Dr. Kószó Péter alpolgármesterek köszöntötték Vásárhely első újszülöttjének édesanyját virággal és 100 ezer forintos utalvánnyal.

 

Tavaly egyébként éppen 6 napot kellett várni, hogy megszülessen 2017 első vásárhelyi babája. Év közben ez a tendencia aztán sokat javult, amire Hegedűs Zoltán is utalt, mondván, míg 2007-ben 177, 2017-ben már 277 házasság kötettett a városban, ami a gyermekáldásra is jó hatással van.

 

Az újszülött édesanyja elmondta, tervezték a babát, aki nagyon nagy ajándék a most kétéves bátyjának, nagyon várják már őket haza. Hozzátette: "Nyugodt baba, a hangját is alig hallani, pedig több várandós anyuka miatt nagy jövés-menés volt az elmúlt két éjszaka.

"Mennyei szavak" ezek a friss apukák számára hiszen az „új jövevény” sokaknak álmatlan éjszakákat, meg éjjel kettőkor a cumisüveg melegítése közben egy kis lopott alvást jelentenek.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen mindent egy helyen intézhetünk

Vásárhelyen mindent egy helyen intézhetünk

Bővült a hódmezővásárhelyi kormányablakok szolgáltatásainak kínálata:...
Nézzünk a jövőbe!

Nézzünk a jövőbe!

Kilenc hosszú hétvége és áthelyezett munkanap vár ránk 2018-ban. A munkanap áthelyezések miatt...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Még várat magára a szakképzés reformjának pozitív hatása
Még várat magára a szakképzés reformjának pozitív hatása A Hódmezővásárhelyen működő vállalkozások fejlődéséhez jól képzett és megfelelő számú munkavállalóra van szükség. Közben lanyhul a szakmaszerzési készség.
 
Erős csapat érkezik Vásárhelyre
Erős csapat érkezik Vásárhelyre Több szempontból is érdekesnek ígérkezik a hazai Kosársuli mérkőzés. Például a vendég Veszprém kötelékében egy vásárhelyi kosaras is pattogtat. Interjú.
 
Súlyosbították a szándékosan karambolózó vásárhelyi férfi büntetését
Súlyosbították a szándékosan karambolózó vásárhelyi férfi büntetését Az ütközés akár halálos következménnyel járhatott volna, ami a vétlen autós lélekjelenléte és ütközést elhárító manővere következtében maradt el.
 
Panelből kertes házba
Panelből kertes házba Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a csere- szerződést.
 
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt 48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három kertvárosi lakóházba tört be egyetlen délelőtt. Videóval.
 
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel  19. alkalommal rendezték a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában, a Hevesy György Kárpát-medencei kémiaversenyt.
 
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó programsorozatot az Emlékpontban február 20-án este könyvbemutatóval kezdődött. Képekkel.