BulvárJanuár elsején született az év első vásárhelyi babája

2018. január 3., szerda
 

Január elsején 16 óra 20 perckor született Hódmezővásárhely első babája, Kócsó András Kolos. 2018-ban az ország első újszülöttje Szombathelyen született 0 óra 1 perckor 3130 grammal, Budapest első babája 0 óra 23 perckor 3400 grammal, Csongrád megye újszülöttje 2 óra 15 perckor 2450 grammal született.

 

 

Fotók: VH

 

 

Vagyis a vásárhelyi baba a 16 óra 20 perces „idejével lekéste”- a sajtó számára minden évben izgalommal várt – versenyt, azonban egyvalamiben nagyon is az élvonalban van, ugyanis a kis András Kolos mind közül talán a legnagyobb baba, a maga 4330 grammjával.

Édesanyja, Ágnes a Vásárhelyi Híreknek ma délelőtt meg is jegyezte, „nem volt egy könnyű szülés, de az is igaz hogy mindössze 2 óra alatt természetes úton jött a világra.

A békésen szundikáló kis vasgyúrót az sem izgatta, hogy fotósok, újságírók gyűrűjében Hegedűs Zoltán és Dr. Kószó Péter alpolgármesterek köszöntötték Vásárhely első újszülöttjének édesanyját virággal és 100 ezer forintos utalvánnyal.

 

Tavaly egyébként éppen 6 napot kellett várni, hogy megszülessen 2017 első vásárhelyi babája. Év közben ez a tendencia aztán sokat javult, amire Hegedűs Zoltán is utalt, mondván, míg 2007-ben 177, 2017-ben már 277 házasság kötettett a városban, ami a gyermekáldásra is jó hatással van.

 

Az újszülött édesanyja elmondta, tervezték a babát, aki nagyon nagy ajándék a most kétéves bátyjának, nagyon várják már őket haza. Hozzátette: "Nyugodt baba, a hangját is alig hallani, pedig több várandós anyuka miatt nagy jövés-menés volt az elmúlt két éjszaka.

"Mennyei szavak" ezek a friss apukák számára hiszen az „új jövevény” sokaknak álmatlan éjszakákat, meg éjjel kettőkor a cumisüveg melegítése közben egy kis lopott alvást jelentenek.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen mindent egy helyen intézhetünk

Vásárhelyen mindent egy helyen intézhetünk

Bővült a hódmezővásárhelyi kormányablakok szolgáltatásainak kínálata:...
Nézzünk a jövőbe!

Nézzünk a jövőbe!

Kilenc hosszú hétvége és áthelyezett munkanap vár ránk 2018-ban. A munkanap áthelyezések miatt...
 

És ezt már olvasta?

Konferencia a Hunyadiak koráról
Konferencia a Hunyadiak koráról Az Országházban rendeztek konferenciát a Hunyadiaktól napjainkig címmel. Miklós Péter is tartott előadást.
 
Átadták az új makói levéltárat
Átadták az új makói levéltárat A jövőben Makó és a környező 16 település iratanyaga mellett az egykori Csanád vármegye dokumentumait is az új épületegyüttesben helyezik majd el.
 
Két lopás két tettenérés
Két lopás két tettenérés A nyomozók előállítottak egy mindszenti fiatalt, aki gyermekkorú társával két nap alatt több alkalommal is lopni indult Hódmezővásárhelyen és Mindszenten.
 
Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.