BulvárJanuár elsején született az év első vásárhelyi babája

2018. január 3., szerda
 

Január elsején 16 óra 20 perckor született Hódmezővásárhely első babája, Kócsó András Kolos. 2018-ban az ország első újszülöttje Szombathelyen született 0 óra 1 perckor 3130 grammal, Budapest első babája 0 óra 23 perckor 3400 grammal, Csongrád megye újszülöttje 2 óra 15 perckor 2450 grammal született.

 

 

Fotók: VH

 

 

Vagyis a vásárhelyi baba a 16 óra 20 perces „idejével lekéste”- a sajtó számára minden évben izgalommal várt – versenyt, azonban egyvalamiben nagyon is az élvonalban van, ugyanis a kis András Kolos mind közül talán a legnagyobb baba, a maga 4330 grammjával.

Édesanyja, Ágnes a Vásárhelyi Híreknek ma délelőtt meg is jegyezte, „nem volt egy könnyű szülés, de az is igaz hogy mindössze 2 óra alatt természetes úton jött a világra.

A békésen szundikáló kis vasgyúrót az sem izgatta, hogy fotósok, újságírók gyűrűjében Hegedűs Zoltán és Dr. Kószó Péter alpolgármesterek köszöntötték Vásárhely első újszülöttjének édesanyját virággal és 100 ezer forintos utalvánnyal.

 

Tavaly egyébként éppen 6 napot kellett várni, hogy megszülessen 2017 első vásárhelyi babája. Év közben ez a tendencia aztán sokat javult, amire Hegedűs Zoltán is utalt, mondván, míg 2007-ben 177, 2017-ben már 277 házasság kötettett a városban, ami a gyermekáldásra is jó hatással van.

 

Az újszülött édesanyja elmondta, tervezték a babát, aki nagyon nagy ajándék a most kétéves bátyjának, nagyon várják már őket haza. Hozzátette: "Nyugodt baba, a hangját is alig hallani, pedig több várandós anyuka miatt nagy jövés-menés volt az elmúlt két éjszaka.

"Mennyei szavak" ezek a friss apukák számára hiszen az „új jövevény” sokaknak álmatlan éjszakákat, meg éjjel kettőkor a cumisüveg melegítése közben egy kis lopott alvást jelentenek.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen mindent egy helyen intézhetünk

Vásárhelyen mindent egy helyen intézhetünk

Bővült a hódmezővásárhelyi kormányablakok szolgáltatásainak kínálata:...
Nézzünk a jövőbe!

Nézzünk a jövőbe!

Kilenc hosszú hétvége és áthelyezett munkanap vár ránk 2018-ban. A munkanap áthelyezések miatt...
 

És ezt már olvasta?

Életműdíjat kapott Szénási János
Életműdíjat kapott Szénási János A díjat minden évben egy olyan művész kaphatja meg, aki hosszú évtizedeken keresztül kiemelkedő munkát végzett a magyar népművészetért.
 
Boxing Gym Vásárhely sikerei Szegeden
Boxing Gym Vásárhely sikerei Szegeden A vásárhelyi egyesület minden sportolója remekül helyt állt a hétvégén megrendezett szegedi Fesztivál Kupán.
 
Gyulai fellépésre várják a Vásárhelyi Helyőrség zenekarát
Gyulai fellépésre várják a Vásárhelyi Helyőrség zenekarát Négy koncertet kínál a Kastély Zenei Napok elnevezésű rendezvény. ,Ezek egyikén a Vásárhelyi Helyőrség Zenekara koncertezik 
 
A város iránti hűség szimbóluma
A város iránti hűség szimbóluma Először adták át a Boldog Gizella-díjat, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elismerését egy orvosházaspár vehette át vasárnap este a BFMK-ban.
 
Kell a megoldás az aszály ellen
Kell a megoldás az aszály ellen A felszín feletti vizekből jelenleg 80 ezer hektárt öntöznek az országban, miközben a meglévő csatornák 200 ezer hektár öntözését tennék lehetővé.
 
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban Félszáz alkotó egy híján száz, különféle technikával készült, gondolatiságukat és formanyelvüket közvetítő művét tekinthetik meg a látogatók
 
Augusztus 20-a Vásárhelyen
Augusztus 20-a Vásárhelyen Négy nap, két színpad, tucatnyi program, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes program.