Kultúra, oktatásIzgalmas műsorral jön a Fesztiválzenekar Hódmezővásárhelyre

2019. március 6., szerda
 
Izgalmas műsorral jön a Fesztiválzenekar Hódmezővásárhelyre

A hév, a könnyed elegancia és a mozarti zsenialitás egy különleges tubaversennyel egészül ki a koncert során, amelyben egy pillanat alatt megváltozhat minden.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Filharmónia Magyarország szervezésében először lesz hallható a világ top 10 zenekarába tartozó Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) Hódmezővásárhelyen. Az estén Takács-Nagy Gábor vezényel, akinek energiája és fantáziája kiapadhatatlan, ha Haydn és Mozart zenéjéről van szó.

 

A szólista, Bazsinka József a Fesztiválzenekar Végh Sándor versenyének egyik finalistája egy igazi kuriózumot fog játszani. Számára Sztrukov tubaversenye tisztelgés egy tubaóriás, Mel Culbertson előtt.

 

A műsort illetően hallhatjuk Haydn 80. (d-moll) szimfóniáját, melyben a szerző humorérzéke többször megcsillan. Az este második darabja Sztrukov Tubaversenye, a koncert zárásaként pedig Mozart első nagyzenekari műve csendül fel a D-dúr („Haffner”) szerenád.

 

Tehát egy izgalmas koncerttel várja a közönséget a Budapesti Fesztiválzenekar, Takács-Nagy Gábor vezényletével és Bazsinka József közreműködésével március 9-én 19 órakor Hódmezővásárhelyen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban
 
 
VH-Filharmónia
 

Olvassa el ezt is!

Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi eseménnyel megspékelve

Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi...

A műszaki átadás átvételi eljárás tavaly december 18-án megkezdődött. Egy hónappal később...
Hódmezővásárhely fejlődéséhez is hozzájárulna

Hódmezővásárhely fejlődéséhez is...

A kormány minap nyilvánosságra hozott versenyképességi programja szerint létrejöhet egy, az...
 

És ezt már olvasta?

Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az alkotás örömének kiállítása
Az alkotás örömének kiállítása Változatos kézműves mesterségeket felvonultató 21 aktív és kreatív nyugdíjas kiállítása nyílik. Ötletadó, kedvcsináló alkotások tucatjai láthatók. A kiállítók névsorával.