GazdaságIsmét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

2018. április 4., szerda
 
Ismét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

Költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz Hadházy Ákos a kukásautók ügyében. Szerinte az Elios-botrányhoz hasonlóan ebben az esetben is egy olyan cég nyerte az 1,2 milliárdos tendert, amely azelőtt nem foglalkozott hulladékkezeléssel – mondta az LMP társelnöke ma délelőtt a rendkívüli közgyűlést követően a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

 

 

 

 

 

A Kupola 2000 Kft. 303 millió forintot keresett az ügyleten – vagyis Hadházy szerint a Lázár Jánossal jó kapcsolatban lévő cég bevonása által ekkora kár érte a várost. Erről egyébként már beszélt régebben Márki-Zay Péter polgármester, aki a polgármester-választási kampányában utalt arra, hogy fel kell tárni, a korrupciónak köszönhetően milyen károk érték a várost az elmúlt időszakban.

Hadházy Ákos elmondta, a közbeszerzést nyert cég előző időszak és a tendert követő bevétele, illetve a kivett nyereség éppen ez a bizonyos 300 millió forint körüli összeg. Mint mondta, teljesen felesleges volt a közbeszerzésbe bevonni más céget, hiszen közvetlenül a kukásautókat, vagy a kukákat gyártó cégektől kérhettek volna árajánlatot. Vagyis megmaradt volna 300 milliója a városnak.

 

Nem sokkal Hadházy Ákos sajtótájékoztatója után Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás képviselők a vásárhely24 –nek nyilatkozva a feljelentést tenni szándékozókat Almási István néhai polgármester emléke meggyalázóinak nevezték.

Méltánytalan, tisztességtelen és kegyeletsértő tettet hajtott végre Márki-Zay Péter Almási István néhai polgármesterrel szemben amikor kampánycélokra felhasználva egy olyan üggyel rukkolt elő, mely már lerágott csont, és melyben semmiféle törvénytelenséget nem találtak három héttel ezelőtt sem – mondta Hegedűs Zoltán a Fidesz frakció vásárhelyi vezetője.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az emberi erőforrások minisztere Susánban kampányolt

Az emberi erőforrások minisztere Susánban...

Balog Zoltán miniszter: ...nagyon nehéz helyzetből indult az ország, de az építkezés elindult...
Végleges az eddig vitatott építményadó eltörlése

Végleges az eddig vitatott építményadó...

Újratárgyalta a vásárhelyi közgyűlés a törvényességi kétségek miatt...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.