GazdaságIsmét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

2018. április 4., szerda
 
Ismét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

Költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz Hadházy Ákos a kukásautók ügyében. Szerinte az Elios-botrányhoz hasonlóan ebben az esetben is egy olyan cég nyerte az 1,2 milliárdos tendert, amely azelőtt nem foglalkozott hulladékkezeléssel – mondta az LMP társelnöke ma délelőtt a rendkívüli közgyűlést követően a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

 

 

 

 

 

A Kupola 2000 Kft. 303 millió forintot keresett az ügyleten – vagyis Hadházy szerint a Lázár Jánossal jó kapcsolatban lévő cég bevonása által ekkora kár érte a várost. Erről egyébként már beszélt régebben Márki-Zay Péter polgármester, aki a polgármester-választási kampányában utalt arra, hogy fel kell tárni, a korrupciónak köszönhetően milyen károk érték a várost az elmúlt időszakban.

Hadházy Ákos elmondta, a közbeszerzést nyert cég előző időszak és a tendert követő bevétele, illetve a kivett nyereség éppen ez a bizonyos 300 millió forint körüli összeg. Mint mondta, teljesen felesleges volt a közbeszerzésbe bevonni más céget, hiszen közvetlenül a kukásautókat, vagy a kukákat gyártó cégektől kérhettek volna árajánlatot. Vagyis megmaradt volna 300 milliója a városnak.

 

Nem sokkal Hadházy Ákos sajtótájékoztatója után Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás képviselők a vásárhely24 –nek nyilatkozva a feljelentést tenni szándékozókat Almási István néhai polgármester emléke meggyalázóinak nevezték.

Méltánytalan, tisztességtelen és kegyeletsértő tettet hajtott végre Márki-Zay Péter Almási István néhai polgármesterrel szemben amikor kampánycélokra felhasználva egy olyan üggyel rukkolt elő, mely már lerágott csont, és melyben semmiféle törvénytelenséget nem találtak három héttel ezelőtt sem – mondta Hegedűs Zoltán a Fidesz frakció vásárhelyi vezetője.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az emberi erőforrások minisztere Susánban kampányolt

Az emberi erőforrások minisztere Susánban...

Balog Zoltán miniszter: ...nagyon nehéz helyzetből indult az ország, de az építkezés elindult...
Végleges az eddig vitatott építményadó eltörlése

Végleges az eddig vitatott építményadó...

Újratárgyalta a vásárhelyi közgyűlés a törvényességi kétségek miatt...
 

És ezt már olvasta?

90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.
 
90 éves Török Bálint
90 éves Török Bálint Ipari tanulóként végzett mint harisnyakötő. 1942 óta Kokron gyárban a későbbi Hódikötnél dolgozott. 1988-ban innen ment nyugdíjba.
 
Izgalmas kiállítások Szegeden
Izgalmas kiállítások Szegeden A nagy érdeklődésre való tekintettel nyári hosszabbított nyitva tartás mellett döntöttek a Móra-múzeumban és a Fekete házban. 
 
Vásárhelyi iskolai kórusok Ulmban
Vásárhelyi iskolai kórusok Ulmban Hódmezővásárhely két iskolája é

nekkaraival képviselték Magyarországot a 29. Baden –Württenbergi Iskolai Kórustalálkozón, valamint a 11. Nemzetközi Dunafesztiválon.

 
95 éves Ollé Istvánné
95 éves Ollé Istvánné  Szüleivel és 6 testvérével 1957-ben költöztek Magyarországra, 1996-ba költözött Hódmezővásárhelyre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."