GazdaságIsmét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

2018. április 4., szerda
 
Ismét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

Költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz Hadházy Ákos a kukásautók ügyében. Szerinte az Elios-botrányhoz hasonlóan ebben az esetben is egy olyan cég nyerte az 1,2 milliárdos tendert, amely azelőtt nem foglalkozott hulladékkezeléssel – mondta az LMP társelnöke ma délelőtt a rendkívüli közgyűlést követően a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

 

 

 

 

 

A Kupola 2000 Kft. 303 millió forintot keresett az ügyleten – vagyis Hadházy szerint a Lázár Jánossal jó kapcsolatban lévő cég bevonása által ekkora kár érte a várost. Erről egyébként már beszélt régebben Márki-Zay Péter polgármester, aki a polgármester-választási kampányában utalt arra, hogy fel kell tárni, a korrupciónak köszönhetően milyen károk érték a várost az elmúlt időszakban.

Hadházy Ákos elmondta, a közbeszerzést nyert cég előző időszak és a tendert követő bevétele, illetve a kivett nyereség éppen ez a bizonyos 300 millió forint körüli összeg. Mint mondta, teljesen felesleges volt a közbeszerzésbe bevonni más céget, hiszen közvetlenül a kukásautókat, vagy a kukákat gyártó cégektől kérhettek volna árajánlatot. Vagyis megmaradt volna 300 milliója a városnak.

 

Nem sokkal Hadházy Ákos sajtótájékoztatója után Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás képviselők a vásárhely24 –nek nyilatkozva a feljelentést tenni szándékozókat Almási István néhai polgármester emléke meggyalázóinak nevezték.

Méltánytalan, tisztességtelen és kegyeletsértő tettet hajtott végre Márki-Zay Péter Almási István néhai polgármesterrel szemben amikor kampánycélokra felhasználva egy olyan üggyel rukkolt elő, mely már lerágott csont, és melyben semmiféle törvénytelenséget nem találtak három héttel ezelőtt sem – mondta Hegedűs Zoltán a Fidesz frakció vásárhelyi vezetője.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az emberi erőforrások minisztere Susánban kampányolt

Az emberi erőforrások minisztere Susánban...

Balog Zoltán miniszter: ...nagyon nehéz helyzetből indult az ország, de az építkezés elindult...
Végleges az eddig vitatott építményadó eltörlése

Végleges az eddig vitatott építményadó...

Újratárgyalta a vásárhelyi közgyűlés a törvényességi kétségek miatt...
 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.