GazdaságIsmét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

2018. április 4., szerda
 
Ismét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

Költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz Hadházy Ákos a kukásautók ügyében. Szerinte az Elios-botrányhoz hasonlóan ebben az esetben is egy olyan cég nyerte az 1,2 milliárdos tendert, amely azelőtt nem foglalkozott hulladékkezeléssel – mondta az LMP társelnöke ma délelőtt a rendkívüli közgyűlést követően a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

 

 

 

 

 

A Kupola 2000 Kft. 303 millió forintot keresett az ügyleten – vagyis Hadházy szerint a Lázár Jánossal jó kapcsolatban lévő cég bevonása által ekkora kár érte a várost. Erről egyébként már beszélt régebben Márki-Zay Péter polgármester, aki a polgármester-választási kampányában utalt arra, hogy fel kell tárni, a korrupciónak köszönhetően milyen károk érték a várost az elmúlt időszakban.

Hadházy Ákos elmondta, a közbeszerzést nyert cég előző időszak és a tendert követő bevétele, illetve a kivett nyereség éppen ez a bizonyos 300 millió forint körüli összeg. Mint mondta, teljesen felesleges volt a közbeszerzésbe bevonni más céget, hiszen közvetlenül a kukásautókat, vagy a kukákat gyártó cégektől kérhettek volna árajánlatot. Vagyis megmaradt volna 300 milliója a városnak.

 

Nem sokkal Hadházy Ákos sajtótájékoztatója után Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás képviselők a vásárhely24 –nek nyilatkozva a feljelentést tenni szándékozókat Almási István néhai polgármester emléke meggyalázóinak nevezték.

Méltánytalan, tisztességtelen és kegyeletsértő tettet hajtott végre Márki-Zay Péter Almási István néhai polgármesterrel szemben amikor kampánycélokra felhasználva egy olyan üggyel rukkolt elő, mely már lerágott csont, és melyben semmiféle törvénytelenséget nem találtak három héttel ezelőtt sem – mondta Hegedűs Zoltán a Fidesz frakció vásárhelyi vezetője.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az emberi erőforrások minisztere Susánban kampányolt

Az emberi erőforrások minisztere Susánban...

Balog Zoltán miniszter: ...nagyon nehéz helyzetből indult az ország, de az építkezés elindult...
Végleges az eddig vitatott építményadó eltörlése

Végleges az eddig vitatott építményadó...

Újratárgyalta a vásárhelyi közgyűlés a törvényességi kétségek miatt...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy hét múlva kiderül
Egy hét múlva kiderül Idegenben kell kiharcolniuk a felsőházban maradást, mert Békés elleni meccsén az utolsó másodpercben egy bravúr hármassal nyertek a vendégek.
 
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja. Az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket Nevét az irodalomkedvelő közönség 2012-től ismerhette meg, a Vásárhelyi Estékkel. Most új sorzatának második estje lesz április 23-án.
 
Aranyos Bóbiták
Aranyos Bóbiták Évek óta a deszki Maros Menti Fesztivál állandó fellépői a BFMK gyermek néptánccsoportjai. Idén a 8-10 éves csapat, a Bóbita csoport képviselte az intézményt.
 
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott kisiskolásoknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány.
 
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot! A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása építészeti pályázat valamennyi tervét értékelhetik az olvasók is. 
 
Végső búcsú Hamvas Ödöntől
Végső búcsú Hamvas Ödöntől Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas Ödöntől, aki hosszan tartó betegség után 77 éves korában hunyt el.