GazdaságIsmét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

2018. április 4., szerda
 
Ismét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

Költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz Hadházy Ákos a kukásautók ügyében. Szerinte az Elios-botrányhoz hasonlóan ebben az esetben is egy olyan cég nyerte az 1,2 milliárdos tendert, amely azelőtt nem foglalkozott hulladékkezeléssel – mondta az LMP társelnöke ma délelőtt a rendkívüli közgyűlést követően a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

 

 

 

 

 

A Kupola 2000 Kft. 303 millió forintot keresett az ügyleten – vagyis Hadházy szerint a Lázár Jánossal jó kapcsolatban lévő cég bevonása által ekkora kár érte a várost. Erről egyébként már beszélt régebben Márki-Zay Péter polgármester, aki a polgármester-választási kampányában utalt arra, hogy fel kell tárni, a korrupciónak köszönhetően milyen károk érték a várost az elmúlt időszakban.

Hadházy Ákos elmondta, a közbeszerzést nyert cég előző időszak és a tendert követő bevétele, illetve a kivett nyereség éppen ez a bizonyos 300 millió forint körüli összeg. Mint mondta, teljesen felesleges volt a közbeszerzésbe bevonni más céget, hiszen közvetlenül a kukásautókat, vagy a kukákat gyártó cégektől kérhettek volna árajánlatot. Vagyis megmaradt volna 300 milliója a városnak.

 

Nem sokkal Hadházy Ákos sajtótájékoztatója után Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás képviselők a vásárhely24 –nek nyilatkozva a feljelentést tenni szándékozókat Almási István néhai polgármester emléke meggyalázóinak nevezték.

Méltánytalan, tisztességtelen és kegyeletsértő tettet hajtott végre Márki-Zay Péter Almási István néhai polgármesterrel szemben amikor kampánycélokra felhasználva egy olyan üggyel rukkolt elő, mely már lerágott csont, és melyben semmiféle törvénytelenséget nem találtak három héttel ezelőtt sem – mondta Hegedűs Zoltán a Fidesz frakció vásárhelyi vezetője.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az emberi erőforrások minisztere Susánban kampányolt

Az emberi erőforrások minisztere Susánban...

Balog Zoltán miniszter: ...nagyon nehéz helyzetből indult az ország, de az építkezés elindult...
Végleges az eddig vitatott építményadó eltörlése

Végleges az eddig vitatott építményadó...

Újratárgyalta a vásárhelyi közgyűlés a törvényességi kétségek miatt...
 

És ezt már olvasta?

Kalandra fel - idén is
Kalandra fel - idén is A tervek szerint, a több éves hagyományoknak megfelelően, április első hétvégéjén nyit a Mártélyi Kalandpark, amely éppen idén nyáron lesz 10 éves.
 
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Hódmezővásárhelyi Művésztelepén március 22-én nyílik Máté Hunor kiállítása.
 
Tüzes hosszú hétvége
Tüzes hosszú hétvége Több tűz is volt a hosszú hétvégén, lakástűz és szabadtéri tűzeset is. Egyébként március 15-től az ország teljes területén visszavonták a tűzgyújtási tilalmat.
 
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze Az Erasmus program újabb fejezeteként egy héten át a Liszt Ferenc iskola látja vendégül az öt országból érkezett 25 diákot és 16 felnőtt kísérőt.
 
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért Kelebiára utazott március 17-én a HLKC Felnőtt Női csapata. A csoport újonca, a Bácsalmás ellen léptek pályára az NBII hétvégi fordulójában.
 
Lesznek idén fecskéink?
Lesznek idén fecskéink? Már évek óta tavasszal, Vásárhelyen is az eget kémlelik azok is, akiket pár éve még zavart a sok fecskefészek. Azonban egyre kevesebb érkezik. Vajon mi lesz idén?
 
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek kondíciójával és egészséges életmódjával is elkápráztatja az olvasókat.