SportIsmét magyar bajnok lett a vásárhelyi kislány

2019. június 28., péntek
 
Ismét magyar bajnok lett a vásárhelyi kislány

181 nevezéssel indult június 21-én a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokság. Balatonlellén a június 28-ig tartott küzdelemben 127 fiú és 54 lány vett részt.

 

 

 

 

 

 

A helyszíni beszámolók szerint, a fiúk mezőnyében senkinek sem volt akkora pontelőnye, hogy hátradőlve, nyugodton üljön le a tábla mellé az utolsó körben. A lányok mások, ott három korcsoportban is úgy igyekeztek, hogy a végére akár le is ereszthessenek;  A 10 évesek mezőnyében az Ukrán-Magyar Gábor Máriának (6/5,5), a 12 éveseknél Márkus Molli Aminának (6/6)  és a 18 éveseknél Érseki Tamarának behozhatatlan lett az előnye - bajnoki címüket a záró forduló eredménye nem befolyásolta. (Márkus Molli 2017-ben is ugyanitt szerzett bajnoki címet U10-ben.)

 

A lányok mezőnyében a hódmezővásárhelyi Márkus Molli ismét kitett magáért. 100 % -os teljesítménnyel megnyerte a 12 éves lányok mezőnyét és jogot szerzett a világbajnokságon való részvételre.

 

Az elmúlt évek során, a Vásárhelyi Hírekben folyamatosan beszámoltunk Márkus Molli sikereiről. 6 évesen ismerkedett meg a sakkal nagycsoportos óvodásként. Nővére segítségével nagyon gyorsan megtanulta a lépéseket majd óvodásként néha elment az iskolai sakkszakkörbe. Intenzíven első osztályos kora óta tanulta és járt versenyekre rendszeresen. Szeptembertől a Varga Tamás Általános Iskola 7. osztályát kezdő kislány szorgalma és tehetsége hamar kitűnt társaitól. Ebben elévülhetetlen érdemei vannak Tőkés János vezetőedzőnek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez volt az 58. Diplomakiosztó

Ez volt az 58. Diplomakiosztó

Június 27-én, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának 37...
A fizetésképtelenség határán van Vásárhely ivóvíz szolgáltatója

A fizetésképtelenség határán van...

A vásárhelyi önkormányzat is résztulajdonos az Alföldvíz Zrt.-ben. 2018-ban 425 milliós...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.