SportIsmét magyar bajnok lett a vásárhelyi kislány

2019. június 28., péntek
 
Ismét magyar bajnok lett a vásárhelyi kislány

181 nevezéssel indult június 21-én a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokság. Balatonlellén a június 28-ig tartott küzdelemben 127 fiú és 54 lány vett részt.

 

 

 

 

 

 

A helyszíni beszámolók szerint, a fiúk mezőnyében senkinek sem volt akkora pontelőnye, hogy hátradőlve, nyugodton üljön le a tábla mellé az utolsó körben. A lányok mások, ott három korcsoportban is úgy igyekeztek, hogy a végére akár le is ereszthessenek;  A 10 évesek mezőnyében az Ukrán-Magyar Gábor Máriának (6/5,5), a 12 éveseknél Márkus Molli Aminának (6/6)  és a 18 éveseknél Érseki Tamarának behozhatatlan lett az előnye - bajnoki címüket a záró forduló eredménye nem befolyásolta. (Márkus Molli 2017-ben is ugyanitt szerzett bajnoki címet U10-ben.)

 

A lányok mezőnyében a hódmezővásárhelyi Márkus Molli ismét kitett magáért. 100 % -os teljesítménnyel megnyerte a 12 éves lányok mezőnyét és jogot szerzett a világbajnokságon való részvételre.

 

Az elmúlt évek során, a Vásárhelyi Hírekben folyamatosan beszámoltunk Márkus Molli sikereiről. 6 évesen ismerkedett meg a sakkal nagycsoportos óvodásként. Nővére segítségével nagyon gyorsan megtanulta a lépéseket majd óvodásként néha elment az iskolai sakkszakkörbe. Intenzíven első osztályos kora óta tanulta és járt versenyekre rendszeresen. Szeptembertől a Varga Tamás Általános Iskola 7. osztályát kezdő kislány szorgalma és tehetsége hamar kitűnt társaitól. Ebben elévülhetetlen érdemei vannak Tőkés János vezetőedzőnek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez volt az 58. Diplomakiosztó

Ez volt az 58. Diplomakiosztó

Június 27-én, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának 37...
A fizetésképtelenség határán van Vásárhely ivóvíz szolgáltatója

A fizetésképtelenség határán van...

A vásárhelyi önkormányzat is résztulajdonos az Alföldvíz Zrt.-ben. 2018-ban 425 milliós...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.