KözéletIsmét látogathatók a kórházi fekvőbetegek

2018. március 21., szerda
 
Ismét látogathatók a kórházi fekvőbetegek

A megye valamennyi egészségügyi intézményének fekvő osztályán feloldották a látogatási tilalmat. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc biztonsági Főosztálya március 21-vel a vásárhelyi kórház, valamint a makói és a kakasszéki kórházakban is feloldotta a tilalmat.

 

 

 

 

Az ÁNTSZ összegzése szerint a klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy hazánkban a 10. héten tovább csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma (43 000 fő). A héten összesen 71 influenzavírust azonosítottak, az influenza-pozitivitási arány 57,4% volt. Az 56 influenza B és a 15 influenza 

A 2017. év 40. – 2018. év 10. hete között 1 220 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az OKI Légúti Vírus Osztályán, ahol 447 főnél influenza B [421 B(Yamagata), 9 B(Victoria), 17 B(NT)], 88 főnél influenza A [63 A(H1N1)pdm091, 12 influenza A(H3N2), 13 A(NT)], vírus okozta fertőzést igazoltak.

 

A járvány ideje alatt 60 közösségi járványt jelentettek Budapestről és 14 megyéből. A járványok 4 bölcsődét, 23 óvodát, 23 általános és egy középiskolát, 8 kórházat valamint egy hajléktalan szállót érintettek. 39 esetben történt mintavételezés, 29 esetben influenzavírusok (24 B, 4 A, továbbá egy esetben A és B) kóroki szerepét igazolták.

Csongrád megyében míg a 9.héten 385-en, a 10. héten már csak 190 beteg ment a háziorvoshoz influenzaszerű megbetegedés gyanújával.  

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vádat emeltek a brutális vásárhelyi nővel szemben

Vádat emeltek a brutális vásárhelyi nővel...

Az udvaron magához vette a falhoz támasztott ásót és annak élével az ágyban fekvő idős férfit...
Áprilistól jelentős változások a vasútközlekedésben

Áprilistól jelentős változások a...

Vonat helyett két és félhónapig buszozás Szeged- Hódmezővásárhely, illetve Mártély,...
 

És ezt már olvasta?

Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, Itt a beadás dátuma!
 
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve!
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve! A projekt a fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében a régió fiataljai számára szervez, korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.
 
A zene hullámain Európa körül
A zene hullámain Európa körül A kétéves Erasmus projekt nagyszerű lehetőség, hogy a Liszt Ferenc diákjai nagyobb betekintést nyerjenek más országok diákjainak életébe, életfelfogásába. 
 
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül A Nemzeti Emlékezet Hete programsorozatában az Emlékpontban Magyarország 1948–1958 közötti időszakáról tudományos konferenciát rendeztek
 
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült
 
Egy helyszín két megemlékezés
Egy helyszín két megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés 23-án 9 óra 30 perckor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.