KözéletIsmét látogathatók a kórházi fekvőbetegek

2018. március 21., szerda
 
Ismét látogathatók a kórházi fekvőbetegek

A megye valamennyi egészségügyi intézményének fekvő osztályán feloldották a látogatási tilalmat. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc biztonsági Főosztálya március 21-vel a vásárhelyi kórház, valamint a makói és a kakasszéki kórházakban is feloldotta a tilalmat.

 

 

 

 

Az ÁNTSZ összegzése szerint a klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy hazánkban a 10. héten tovább csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma (43 000 fő). A héten összesen 71 influenzavírust azonosítottak, az influenza-pozitivitási arány 57,4% volt. Az 56 influenza B és a 15 influenza 

A 2017. év 40. – 2018. év 10. hete között 1 220 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az OKI Légúti Vírus Osztályán, ahol 447 főnél influenza B [421 B(Yamagata), 9 B(Victoria), 17 B(NT)], 88 főnél influenza A [63 A(H1N1)pdm091, 12 influenza A(H3N2), 13 A(NT)], vírus okozta fertőzést igazoltak.

 

A járvány ideje alatt 60 közösségi járványt jelentettek Budapestről és 14 megyéből. A járványok 4 bölcsődét, 23 óvodát, 23 általános és egy középiskolát, 8 kórházat valamint egy hajléktalan szállót érintettek. 39 esetben történt mintavételezés, 29 esetben influenzavírusok (24 B, 4 A, továbbá egy esetben A és B) kóroki szerepét igazolták.

Csongrád megyében míg a 9.héten 385-en, a 10. héten már csak 190 beteg ment a háziorvoshoz influenzaszerű megbetegedés gyanújával.  

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vádat emeltek a brutális vásárhelyi nővel szemben

Vádat emeltek a brutális vásárhelyi nővel...

Az udvaron magához vette a falhoz támasztott ásót és annak élével az ágyban fekvő idős férfit...
Áprilistól jelentős változások a vasútközlekedésben

Áprilistól jelentős változások a...

Vonat helyett két és félhónapig buszozás Szeged- Hódmezővásárhely, illetve Mártély,...
 

És ezt már olvasta?

Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.