KözéletIsmét látogathatók a kórházi fekvőbetegek

2018. március 21., szerda
 
Ismét látogathatók a kórházi fekvőbetegek

A megye valamennyi egészségügyi intézményének fekvő osztályán feloldották a látogatási tilalmat. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc biztonsági Főosztálya március 21-vel a vásárhelyi kórház, valamint a makói és a kakasszéki kórházakban is feloldotta a tilalmat.

 

 

 

 

Az ÁNTSZ összegzése szerint a klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy hazánkban a 10. héten tovább csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma (43 000 fő). A héten összesen 71 influenzavírust azonosítottak, az influenza-pozitivitási arány 57,4% volt. Az 56 influenza B és a 15 influenza 

A 2017. év 40. – 2018. év 10. hete között 1 220 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az OKI Légúti Vírus Osztályán, ahol 447 főnél influenza B [421 B(Yamagata), 9 B(Victoria), 17 B(NT)], 88 főnél influenza A [63 A(H1N1)pdm091, 12 influenza A(H3N2), 13 A(NT)], vírus okozta fertőzést igazoltak.

 

A járvány ideje alatt 60 közösségi járványt jelentettek Budapestről és 14 megyéből. A járványok 4 bölcsődét, 23 óvodát, 23 általános és egy középiskolát, 8 kórházat valamint egy hajléktalan szállót érintettek. 39 esetben történt mintavételezés, 29 esetben influenzavírusok (24 B, 4 A, továbbá egy esetben A és B) kóroki szerepét igazolták.

Csongrád megyében míg a 9.héten 385-en, a 10. héten már csak 190 beteg ment a háziorvoshoz influenzaszerű megbetegedés gyanújával.  

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vádat emeltek a brutális vásárhelyi nővel szemben

Vádat emeltek a brutális vásárhelyi nővel...

Az udvaron magához vette a falhoz támasztott ásót és annak élével az ágyban fekvő idős férfit...
Áprilistól jelentős változások a vasútközlekedésben

Áprilistól jelentős változások a...

Vonat helyett két és félhónapig buszozás Szeged- Hódmezővásárhely, illetve Mártély,...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy hét múlva kiderül
Egy hét múlva kiderül Idegenben kell kiharcolniuk a felsőházban maradást, mert Békés elleni meccsén az utolsó másodpercben egy bravúr hármassal nyertek a vendégek.
 
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja. Az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket Nevét az irodalomkedvelő közönség 2012-től ismerhette meg, a Vásárhelyi Estékkel. Most új sorzatának második estje lesz április 23-án.
 
Aranyos Bóbiták
Aranyos Bóbiták Évek óta a deszki Maros Menti Fesztivál állandó fellépői a BFMK gyermek néptánccsoportjai. Idén a 8-10 éves csapat, a Bóbita csoport képviselte az intézményt.
 
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott kisiskolásoknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány.
 
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot! A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása építészeti pályázat valamennyi tervét értékelhetik az olvasók is. 
 
Végső búcsú Hamvas Ödöntől
Végső búcsú Hamvas Ödöntől Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas Ödöntől, aki hosszan tartó betegség után 77 éves korában hunyt el.