KözéletIsmét látogathatók a kórházi fekvőbetegek

2018. március 21., szerda
 
Ismét látogathatók a kórházi fekvőbetegek

A megye valamennyi egészségügyi intézményének fekvő osztályán feloldották a látogatási tilalmat. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc biztonsági Főosztálya március 21-vel a vásárhelyi kórház, valamint a makói és a kakasszéki kórházakban is feloldotta a tilalmat.

 

 

 

 

Az ÁNTSZ összegzése szerint a klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy hazánkban a 10. héten tovább csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma (43 000 fő). A héten összesen 71 influenzavírust azonosítottak, az influenza-pozitivitási arány 57,4% volt. Az 56 influenza B és a 15 influenza 

A 2017. év 40. – 2018. év 10. hete között 1 220 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az OKI Légúti Vírus Osztályán, ahol 447 főnél influenza B [421 B(Yamagata), 9 B(Victoria), 17 B(NT)], 88 főnél influenza A [63 A(H1N1)pdm091, 12 influenza A(H3N2), 13 A(NT)], vírus okozta fertőzést igazoltak.

 

A járvány ideje alatt 60 közösségi járványt jelentettek Budapestről és 14 megyéből. A járványok 4 bölcsődét, 23 óvodát, 23 általános és egy középiskolát, 8 kórházat valamint egy hajléktalan szállót érintettek. 39 esetben történt mintavételezés, 29 esetben influenzavírusok (24 B, 4 A, továbbá egy esetben A és B) kóroki szerepét igazolták.

Csongrád megyében míg a 9.héten 385-en, a 10. héten már csak 190 beteg ment a háziorvoshoz influenzaszerű megbetegedés gyanújával.  

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vádat emeltek a brutális vásárhelyi nővel szemben

Vádat emeltek a brutális vásárhelyi nővel...

Az udvaron magához vette a falhoz támasztott ásót és annak élével az ágyban fekvő idős férfit...
Áprilistól jelentős változások a vasútközlekedésben

Áprilistól jelentős változások a...

Vonat helyett két és félhónapig buszozás Szeged- Hódmezővásárhely, illetve Mártély,...
 

És ezt már olvasta?

Háromszorosára nőtt az influenzások száma
Háromszorosára nőtt az influenzások száma Újabb tucatnyi kórházban vezettek be látogatási tilalmat. Valószínű hamarosan a vásárhelyi kórház is sorra kerül. Most a 15-34 évesek közül kerül ki a legtöbb beteg.
 
Folytatódnak a kifizetések
Folytatódnak a kifizetések A MÁK szerint több mint 661 milliárd forint agrártámogatást utaltak el tavaly. Folytatódik az egységes területalapú támogatás, illetve a zöldítés támogatás kifizetésével.
 
Ökumenikus imahét
Ökumenikus imahét Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak. A vásárhelyi keresztyén felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez
 
Új parancsnok a dandár élén
Új parancsnok a dandár élén A Hódmezővásárhelyi Helyőrséget is magába foglaló MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoki teendőit Szloszjár Balázs ezredes vette át.
 
A Tornyai Emlékév nyitánya
A Tornyai Emlékév nyitánya Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás a festőművész nevét viselő hódmezővásárhelyi múzeumban pénteken.
 
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja A vásárhelyi Klímanócskák már tudják, hogy az egyre rövidebb életű hóember a fenyegető klímaváltozás hírnöke, de a jókedv és vidámság jelképe is. Képekkel.
 
Programok Hódmezővásárhelyen
Programok Hódmezővásárhelyen Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül.