BulvárIsmét főszerepben a lepény és a jókedv

2019. október 16., szerda
 
Ismét főszerepben a lepény és a jókedv

Ismét kulináris élvezetekkel kombinált jó kis mulatság vár a vásárhelyiekre október 19-én szombaton.

 

 

 

Tavalyi képek (Fotó: VH archív)

 

 

 

Ez lesz a II. Kőfal Fesztivál és Lepénymustra. Tavaly egy héttel korábban volt az első, és  - a prognózisok szerint -  idén is van remény, hogy szép, napos idő várja a résztvevőket a Tájházban és környezetében. Na és persze seregnyi program.

 

13 és 14 óra között várják az otthon készült túrós lepényeket a versenyre. Tavaly a túróslepény mustrára 14-en neveztek be, sós és édes kategóriában. Az előzetes hírek szerint sok lokálpatrióta háziasszony számára kifejezetten kihívást jelent, hogy megmutathassa az igaz vásárhelyi ízeket, ezért aztán idén minden bizonnyal többen méretik meg konyhaművészetüket.

 

 

Programok:

 

15:00 Vásárhely legjobb lepénye - eredményhirdetés

15:15 Grimm-Busz Színház Hetet egy csapásra! című előadása

16:00 Doromboldal zenekar előadása és hangszerbemutatója

16:30 Moldvai táncok a BFMK tánccsoportjainak előadásában és táncház

17:00 Takács Éva népzenész előadása

18:00 Lugasi Linett akusztikus koncertje

19:00 Rudner Barnabás

19:30 Bakelit Party retro slágerekkel

 

Vászonfestés Bányai Béla festőművésszel és az elkészült művek kiállítása

Fotózás 50 évvel ezelőtt (kiállítás)

Csizma és kalapdobáló verseny

Árkádos piac

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mártélyi színkavalkád

Mártélyi színkavalkád

Varga Andrást túlzás nélkül a Mártélyi Holtág nagykövetének lehetne nevezni. Csak hogy ő nem szavakkal, hanem álomszép fotókkal képviseli a számára legkedvesebb helyet. 13 gyönyörű kép.
Sertéspestis Csongrád megyében

Sertéspestis Csongrád megyében

Az afrikai sertéspestis járványhelyzet változása miatt, október 16-án a Csongrád Megyei NÉBIH - Vásárhelyre vonatkozólag is - a vészhelyzeti besorolást megemelte.
Nyílt nap segít dönteni

Nyílt nap segít dönteni

Éppen egy héttel a felvételi határidő előtt Nyílt nap volt február 22-én délelőtt a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karán. 

 

g

 

És ezt már olvasta?

Idén is ingyen korizás
Idén is ingyen korizás Elkezdték a jégpálya alapozását a Kossuth téren. Hagyományosan a Mikulás hozza december 5-e körül a jégpályát, de az időjárás még közbeszólhat.
 
Kétszeres pontgyőzelem
Kétszeres pontgyőzelem Szombaton hazai pályán, a Szeghalom ellen folytatta a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club NB II-es felnőtt csapata a bajnokságot.
 
Marad a szülészet Vásárhelyen
Marad a szülészet Vásárhelyen Az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a Kórházfenntartó egy, még nem publikus  munkaanyagban.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban November 14-én kezdődött és 17-ig tartott az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság, amelyen Kovács Krisztián idén a dobogó második fokára állhatott.
 
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon Nem könnyű a választás, ha a továbbtanulás kerül szóba. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán nyílt nap segítette a döntést.
 
Értékelték az Őszi Tárlatot
Értékelték az Őszi Tárlatot A kurátorok a kiállítást négy fő szempont mentén vitatták meg: színvonal, rendezés, katalógus, milyen legyen jövőre.