Kék hírekIdős embereket fosztottak ki

2018. november 24., szombat
 
Idős embereket fosztottak ki

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy háromfős társasággal szemben, akik a vízmű munkatársainak kiadva magukat több időskorút megkárosítottak országszerte.

 

 

Képünk illusztráció

 

 

 

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövetők 2017 márciusa és novembere között a vízi közmű munkatársainak kiadva magukat több sértett otthonába is bejutottak Hódmezővásárhelyen, Sárváron, Kecskeméten, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Balatonalmádiban. A zömében időskorú áldozatok figyelmét elterelték, majd tőlük készpénzt, karórát és ékszereket vittek el.

 

Az egyik esetben a csoport tagjai közül ketten tavaly novemberben például megjelentek az egyik sértett lakásában, ahol azt mondták, hogy víznyomás-ellenőrzést végeznek, ezért a lakó beengedte a férfiakat. Harmadik társuk sofőrként segítette őket. A gyanúsítottak a munkáért pénzt kértek az asszonytól, ekkor megfigyelték hol tartja azt. Ezt követően, míg egyikőjük elterelte az áldozat figyelmét, addig a másik férfi kivette a szekrényfiókban talált összes készpénzt. A terheltek akkor több mint 100 ezer  forinttal távoztak a helyszínről. Ez volt az általánosan bevett módszerük.

 

A hódmezővásárhelyi nyomozók a bejelentést követően, rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövetőket, akikkel szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki. Ennek alapján a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei nem sokkal később a város külterületén, a 4-es számú főúton egy igazoltatás során elfogták a férfiakat.
Ellenük kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban az ügyészségnek továbbította.

 

A rendőrség az áldozattá válás megelőzése érdekében a következőkre hívja fel az állampolgárok figyelmét:

  • Ne tartson otthon a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, és az értékesebb értéktárgyakat lehetőség szerint zárja el falba rögzített széfbe!
  • Ha nem feltétlenül szükséges, ne engedjen be idegeneket!
  • Kerülje a házaló árusoktól való vásárlást!
  • A lakásába beengedett idegeneket ne hagyja egyedül közlekedni! Hívjon szomszédot, ismerőst, családtagot segítségül!
  • A lakása bejárati ajtajára szereltessen fel biztonsági láncot, használjon elektromos ajtóéket!
  • Ne higgyen minden csábító lehetőségnek, a szolgáltatók soha nem térítenek vissza pénzt személyes megkereséssel!
  • Figyeljék meg a kéretlenül látogató idegeneket, ha mód van rá, írják fel gépkocsijuk rendszámát!

 

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Segítenek a gyógynövények

Segítenek a gyógynövények

Lehetőség szerint kamillavirágzat teát és ne kamillateát vásároljunk és fogyasszunk. A...
A harmadik halálos baleset ugyanott

A harmadik halálos baleset ugyanott

Halálos baleset történt Hódmezővásárhely közelében pénteken kora délután. Egy...
 

És ezt már olvasta?

Módosították a költségvetést
Módosították a költségvetést A büdzsé módosításra az állami támogatások és korábban született közgyűlési határozatok átvezetése és a pályázatok miatt van szükség,
 
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC A hétvégén tartotta a Hód Úszó SE a JAKED-HÓD Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt. A HSÚVC a szezonzáró versenyen megnyerte a HÓD Kupát. Eredményekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.