Kék hírekIdős embereket fosztottak ki

2018. november 24., szombat
 
Idős embereket fosztottak ki

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy háromfős társasággal szemben, akik a vízmű munkatársainak kiadva magukat több időskorút megkárosítottak országszerte.

 

 

Képünk illusztráció

 

 

 

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövetők 2017 márciusa és novembere között a vízi közmű munkatársainak kiadva magukat több sértett otthonába is bejutottak Hódmezővásárhelyen, Sárváron, Kecskeméten, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Balatonalmádiban. A zömében időskorú áldozatok figyelmét elterelték, majd tőlük készpénzt, karórát és ékszereket vittek el.

 

Az egyik esetben a csoport tagjai közül ketten tavaly novemberben például megjelentek az egyik sértett lakásában, ahol azt mondták, hogy víznyomás-ellenőrzést végeznek, ezért a lakó beengedte a férfiakat. Harmadik társuk sofőrként segítette őket. A gyanúsítottak a munkáért pénzt kértek az asszonytól, ekkor megfigyelték hol tartja azt. Ezt követően, míg egyikőjük elterelte az áldozat figyelmét, addig a másik férfi kivette a szekrényfiókban talált összes készpénzt. A terheltek akkor több mint 100 ezer  forinttal távoztak a helyszínről. Ez volt az általánosan bevett módszerük.

 

A hódmezővásárhelyi nyomozók a bejelentést követően, rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövetőket, akikkel szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki. Ennek alapján a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei nem sokkal később a város külterületén, a 4-es számú főúton egy igazoltatás során elfogták a férfiakat.
Ellenük kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban az ügyészségnek továbbította.

 

A rendőrség az áldozattá válás megelőzése érdekében a következőkre hívja fel az állampolgárok figyelmét:

  • Ne tartson otthon a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, és az értékesebb értéktárgyakat lehetőség szerint zárja el falba rögzített széfbe!
  • Ha nem feltétlenül szükséges, ne engedjen be idegeneket!
  • Kerülje a házaló árusoktól való vásárlást!
  • A lakásába beengedett idegeneket ne hagyja egyedül közlekedni! Hívjon szomszédot, ismerőst, családtagot segítségül!
  • A lakása bejárati ajtajára szereltessen fel biztonsági láncot, használjon elektromos ajtóéket!
  • Ne higgyen minden csábító lehetőségnek, a szolgáltatók soha nem térítenek vissza pénzt személyes megkereséssel!
  • Figyeljék meg a kéretlenül látogató idegeneket, ha mód van rá, írják fel gépkocsijuk rendszámát!

 

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Segítenek a gyógynövények

Segítenek a gyógynövények

Lehetőség szerint kamillavirágzat teát és ne kamillateát vásároljunk és fogyasszunk. A...
A harmadik halálos baleset ugyanott

A harmadik halálos baleset ugyanott

Halálos baleset történt Hódmezővásárhely közelében pénteken kora délután. Egy...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.