KözéletIdeiglenes kabinetvezető segíti a vásárhelyi polgármestert

2018. április 4., szerda
 
Ideiglenes kabinetvezető segíti a vásárhelyi polgármestert

Baranyi Mária, Horn Gyula egykori Miniszterelnöki kabinetvezetője lett a hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal frissen kinevezett kabinetvezetője.

 

 

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal kabinetvezetője büszke a ’90-es évek óta eltelt időszak szakmai munkájára is.

- Különböző feladataim voltak. Én voltam Brüsszelben az önkormányzatok és régiók képviseletének helyettes vezetője, majd voltam müncheni főkonzul. Itt azért szeretném elmondani, hogy mindig politikailag függetlenül láttam el feladatomat. Ugyanolyan lelkiismeretesen szerveztem meg Polt Péter vagy Kósa Lajos programját Münchenben, vagy Brüsszelben, mint ahogy Medgyessy Péterét vagy Kovács Lászlóét. Ez kifejezetten szakmai feladat – nyilatkozta Baranyi Mária a Vásárhelyi Televíziónak.

 

Baranyi Mária 2010-ben „Egy előszoba titkai – Horn Gyula közelről 1994-1998” címmel megjelent kötetében még így ír titkárságvezetői munkájáról: „…a döntéshozatalokban nem vettem részt, ennek ellenére munkámmal hozzájárultam az események alakulásához”; „A politikai tevékenység nem tartozott a munkakörömhöz. Mégis minden tettem politikai volt”; 

Mint ismeretes az ideiglenesen Hódmezővásárhelyen megbízást teljesítő Baranyi Mária abban az időszakban volt titkárságvezető, amikor a Horn Gyula vezette kormány stabilizált, privatizált, modernizált, valamint NATO- és európai uniós csatlakozási tárgyalásokat készítette elő.

 

Baranyi Mária a hódmezővásárhelyi kabinetvezetői pozíciót is kéthónapos megbízással látja el.

 

- Legfontosabb feladatom, hogy egy jól működő kabinetet állítsak fel, annak szervezeti és működési rendjét meghatározva és két hónap múlva egy más generációnak, egy stabil munkaköri és munkatársi csapatnak adjam át ezt a feladatot – tette hozzá Baranyi Mária.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi kórház főigazgatója bepereli a polgármestert

A vásárhelyi kórház főigazgatója bepereli...

Kallai Árpád szerint a vásárhelyi intézmény és az ott folyó ellátást minősítő...

Kisvállakozások ösztönzése

Kisvállakozások ösztönzése

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházását segító programban...
 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.