KözéletIdeiglenes kabinetvezető segíti a vásárhelyi polgármestert

2018. április 4., szerda
 
Ideiglenes kabinetvezető segíti a vásárhelyi polgármestert

Baranyi Mária, Horn Gyula egykori Miniszterelnöki kabinetvezetője lett a hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal frissen kinevezett kabinetvezetője.

 

 

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal kabinetvezetője büszke a ’90-es évek óta eltelt időszak szakmai munkájára is.

- Különböző feladataim voltak. Én voltam Brüsszelben az önkormányzatok és régiók képviseletének helyettes vezetője, majd voltam müncheni főkonzul. Itt azért szeretném elmondani, hogy mindig politikailag függetlenül láttam el feladatomat. Ugyanolyan lelkiismeretesen szerveztem meg Polt Péter vagy Kósa Lajos programját Münchenben, vagy Brüsszelben, mint ahogy Medgyessy Péterét vagy Kovács Lászlóét. Ez kifejezetten szakmai feladat – nyilatkozta Baranyi Mária a Vásárhelyi Televíziónak.

 

Baranyi Mária 2010-ben „Egy előszoba titkai – Horn Gyula közelről 1994-1998” címmel megjelent kötetében még így ír titkárságvezetői munkájáról: „…a döntéshozatalokban nem vettem részt, ennek ellenére munkámmal hozzájárultam az események alakulásához”; „A politikai tevékenység nem tartozott a munkakörömhöz. Mégis minden tettem politikai volt”; 

Mint ismeretes az ideiglenesen Hódmezővásárhelyen megbízást teljesítő Baranyi Mária abban az időszakban volt titkárságvezető, amikor a Horn Gyula vezette kormány stabilizált, privatizált, modernizált, valamint NATO- és európai uniós csatlakozási tárgyalásokat készítette elő.

 

Baranyi Mária a hódmezővásárhelyi kabinetvezetői pozíciót is kéthónapos megbízással látja el.

 

- Legfontosabb feladatom, hogy egy jól működő kabinetet állítsak fel, annak szervezeti és működési rendjét meghatározva és két hónap múlva egy más generációnak, egy stabil munkaköri és munkatársi csapatnak adjam át ezt a feladatot – tette hozzá Baranyi Mária.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi kórház főigazgatója bepereli a polgármestert

A vásárhelyi kórház főigazgatója bepereli...

Kallai Árpád szerint a vásárhelyi intézmény és az ott folyó ellátást minősítő...

Kisvállakozások ösztönzése

Kisvállakozások ösztönzése

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházását segító programban...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy hét múlva kiderül
Egy hét múlva kiderül Idegenben kell kiharcolniuk a felsőházban maradást, mert Békés elleni meccsén az utolsó másodpercben egy bravúr hármassal nyertek a vendégek.
 
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja. Az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket Nevét az irodalomkedvelő közönség 2012-től ismerhette meg, a Vásárhelyi Estékkel. Most új sorzatának második estje lesz április 23-án.
 
Aranyos Bóbiták
Aranyos Bóbiták Évek óta a deszki Maros Menti Fesztivál állandó fellépői a BFMK gyermek néptánccsoportjai. Idén a 8-10 éves csapat, a Bóbita csoport képviselte az intézményt.
 
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott kisiskolásoknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány.
 
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot! A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása építészeti pályázat valamennyi tervét értékelhetik az olvasók is. 
 
Végső búcsú Hamvas Ödöntől
Végső búcsú Hamvas Ödöntől Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas Ödöntől, aki hosszan tartó betegség után 77 éves korában hunyt el.