KözéletIdeiglenes kabinetvezető segíti a vásárhelyi polgármestert

2018. április 4., szerda
 
Ideiglenes kabinetvezető segíti a vásárhelyi polgármestert

Baranyi Mária, Horn Gyula egykori Miniszterelnöki kabinetvezetője lett a hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal frissen kinevezett kabinetvezetője.

 

 

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal kabinetvezetője büszke a ’90-es évek óta eltelt időszak szakmai munkájára is.

- Különböző feladataim voltak. Én voltam Brüsszelben az önkormányzatok és régiók képviseletének helyettes vezetője, majd voltam müncheni főkonzul. Itt azért szeretném elmondani, hogy mindig politikailag függetlenül láttam el feladatomat. Ugyanolyan lelkiismeretesen szerveztem meg Polt Péter vagy Kósa Lajos programját Münchenben, vagy Brüsszelben, mint ahogy Medgyessy Péterét vagy Kovács Lászlóét. Ez kifejezetten szakmai feladat – nyilatkozta Baranyi Mária a Vásárhelyi Televíziónak.

 

Baranyi Mária 2010-ben „Egy előszoba titkai – Horn Gyula közelről 1994-1998” címmel megjelent kötetében még így ír titkárságvezetői munkájáról: „…a döntéshozatalokban nem vettem részt, ennek ellenére munkámmal hozzájárultam az események alakulásához”; „A politikai tevékenység nem tartozott a munkakörömhöz. Mégis minden tettem politikai volt”; 

Mint ismeretes az ideiglenesen Hódmezővásárhelyen megbízást teljesítő Baranyi Mária abban az időszakban volt titkárságvezető, amikor a Horn Gyula vezette kormány stabilizált, privatizált, modernizált, valamint NATO- és európai uniós csatlakozási tárgyalásokat készítette elő.

 

Baranyi Mária a hódmezővásárhelyi kabinetvezetői pozíciót is kéthónapos megbízással látja el.

 

- Legfontosabb feladatom, hogy egy jól működő kabinetet állítsak fel, annak szervezeti és működési rendjét meghatározva és két hónap múlva egy más generációnak, egy stabil munkaköri és munkatársi csapatnak adjam át ezt a feladatot – tette hozzá Baranyi Mária.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi kórház főigazgatója bepereli a polgármestert

A vásárhelyi kórház főigazgatója bepereli...

Kallai Árpád szerint a vásárhelyi intézmény és az ott folyó ellátást minősítő...

Kisvállakozások ösztönzése

Kisvállakozások ösztönzése

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházását segító programban...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.