KözéletIdeiglenes kabinetvezető segíti a vásárhelyi polgármestert

2018. április 4., szerda
 
Ideiglenes kabinetvezető segíti a vásárhelyi polgármestert

Baranyi Mária, Horn Gyula egykori Miniszterelnöki kabinetvezetője lett a hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal frissen kinevezett kabinetvezetője.

 

 

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal kabinetvezetője büszke a ’90-es évek óta eltelt időszak szakmai munkájára is.

- Különböző feladataim voltak. Én voltam Brüsszelben az önkormányzatok és régiók képviseletének helyettes vezetője, majd voltam müncheni főkonzul. Itt azért szeretném elmondani, hogy mindig politikailag függetlenül láttam el feladatomat. Ugyanolyan lelkiismeretesen szerveztem meg Polt Péter vagy Kósa Lajos programját Münchenben, vagy Brüsszelben, mint ahogy Medgyessy Péterét vagy Kovács Lászlóét. Ez kifejezetten szakmai feladat – nyilatkozta Baranyi Mária a Vásárhelyi Televíziónak.

 

Baranyi Mária 2010-ben „Egy előszoba titkai – Horn Gyula közelről 1994-1998” címmel megjelent kötetében még így ír titkárságvezetői munkájáról: „…a döntéshozatalokban nem vettem részt, ennek ellenére munkámmal hozzájárultam az események alakulásához”; „A politikai tevékenység nem tartozott a munkakörömhöz. Mégis minden tettem politikai volt”; 

Mint ismeretes az ideiglenesen Hódmezővásárhelyen megbízást teljesítő Baranyi Mária abban az időszakban volt titkárságvezető, amikor a Horn Gyula vezette kormány stabilizált, privatizált, modernizált, valamint NATO- és európai uniós csatlakozási tárgyalásokat készítette elő.

 

Baranyi Mária a hódmezővásárhelyi kabinetvezetői pozíciót is kéthónapos megbízással látja el.

 

- Legfontosabb feladatom, hogy egy jól működő kabinetet állítsak fel, annak szervezeti és működési rendjét meghatározva és két hónap múlva egy más generációnak, egy stabil munkaköri és munkatársi csapatnak adjam át ezt a feladatot – tette hozzá Baranyi Mária.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi kórház főigazgatója bepereli a polgármestert

A vásárhelyi kórház főigazgatója bepereli...

Kallai Árpád szerint a vásárhelyi intézmény és az ott folyó ellátást minősítő...

Kisvállakozások ösztönzése

Kisvállakozások ösztönzése

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházását segító programban...
 

És ezt már olvasta?

Kalandra fel - idén is
Kalandra fel - idén is A tervek szerint, a több éves hagyományoknak megfelelően, április első hétvégéjén nyit a Mártélyi Kalandpark, amely éppen idén nyáron lesz 10 éves.
 
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Hódmezővásárhelyi Művésztelepén március 22-én nyílik Máté Hunor kiállítása.
 
Tüzes hosszú hétvége
Tüzes hosszú hétvége Több tűz is volt a hosszú hétvégén, lakástűz és szabadtéri tűzeset is. Egyébként március 15-től az ország teljes területén visszavonták a tűzgyújtási tilalmat.
 
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze Az Erasmus program újabb fejezeteként egy héten át a Liszt Ferenc iskola látja vendégül az öt országból érkezett 25 diákot és 16 felnőtt kísérőt.
 
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért Kelebiára utazott március 17-én a HLKC Felnőtt Női csapata. A csoport újonca, a Bácsalmás ellen léptek pályára az NBII hétvégi fordulójában.
 
Lesznek idén fecskéink?
Lesznek idén fecskéink? Már évek óta tavasszal, Vásárhelyen is az eget kémlelik azok is, akiket pár éve még zavart a sok fecskefészek. Azonban egyre kevesebb érkezik. Vajon mi lesz idén?
 
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek kondíciójával és egészséges életmódjával is elkápráztatja az olvasókat.