KözéletIdeiglenes kabinetvezető segíti a vásárhelyi polgármestert

2018. április 4., szerda
 
Ideiglenes kabinetvezető segíti a vásárhelyi polgármestert

Baranyi Mária, Horn Gyula egykori Miniszterelnöki kabinetvezetője lett a hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal frissen kinevezett kabinetvezetője.

 

 

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal kabinetvezetője büszke a ’90-es évek óta eltelt időszak szakmai munkájára is.

- Különböző feladataim voltak. Én voltam Brüsszelben az önkormányzatok és régiók képviseletének helyettes vezetője, majd voltam müncheni főkonzul. Itt azért szeretném elmondani, hogy mindig politikailag függetlenül láttam el feladatomat. Ugyanolyan lelkiismeretesen szerveztem meg Polt Péter vagy Kósa Lajos programját Münchenben, vagy Brüsszelben, mint ahogy Medgyessy Péterét vagy Kovács Lászlóét. Ez kifejezetten szakmai feladat – nyilatkozta Baranyi Mária a Vásárhelyi Televíziónak.

 

Baranyi Mária 2010-ben „Egy előszoba titkai – Horn Gyula közelről 1994-1998” címmel megjelent kötetében még így ír titkárságvezetői munkájáról: „…a döntéshozatalokban nem vettem részt, ennek ellenére munkámmal hozzájárultam az események alakulásához”; „A politikai tevékenység nem tartozott a munkakörömhöz. Mégis minden tettem politikai volt”; 

Mint ismeretes az ideiglenesen Hódmezővásárhelyen megbízást teljesítő Baranyi Mária abban az időszakban volt titkárságvezető, amikor a Horn Gyula vezette kormány stabilizált, privatizált, modernizált, valamint NATO- és európai uniós csatlakozási tárgyalásokat készítette elő.

 

Baranyi Mária a hódmezővásárhelyi kabinetvezetői pozíciót is kéthónapos megbízással látja el.

 

- Legfontosabb feladatom, hogy egy jól működő kabinetet állítsak fel, annak szervezeti és működési rendjét meghatározva és két hónap múlva egy más generációnak, egy stabil munkaköri és munkatársi csapatnak adjam át ezt a feladatot – tette hozzá Baranyi Mária.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi kórház főigazgatója bepereli a polgármestert

A vásárhelyi kórház főigazgatója bepereli...

Kallai Árpád szerint a vásárhelyi intézmény és az ott folyó ellátást minősítő...

Kisvállakozások ösztönzése

Kisvállakozások ösztönzése

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházását segító programban...
 

És ezt már olvasta?

90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.
 
90 éves Török Bálint
90 éves Török Bálint Ipari tanulóként végzett mint harisnyakötő. 1942 óta Kokron gyárban a későbbi Hódikötnél dolgozott. 1988-ban innen ment nyugdíjba.
 
Izgalmas kiállítások Szegeden
Izgalmas kiállítások Szegeden A nagy érdeklődésre való tekintettel nyári hosszabbított nyitva tartás mellett döntöttek a Móra-múzeumban és a Fekete házban. 
 
Vásárhelyi iskolai kórusok Ulmban
Vásárhelyi iskolai kórusok Ulmban Hódmezővásárhely két iskolája é

nekkaraival képviselték Magyarországot a 29. Baden –Württenbergi Iskolai Kórustalálkozón, valamint a 11. Nemzetközi Dunafesztiválon.

 
95 éves Ollé Istvánné
95 éves Ollé Istvánné  Szüleivel és 6 testvérével 1957-ben költöztek Magyarországra, 1996-ba költözött Hódmezővásárhelyre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."