SportHihetetlen hajrával győzött a Kosársuli

2018. október 20., szombat
 
Hihetetlen hajrával győzött a Kosársuli

A diadal reményében lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli péntek este a Hódtói Sportcsarnokban a Concordia Motax KC Pápa ellen. Természetesen ehhez az igencsak kellemetlen stílusú vendégeknek is volt egy-két szava: előzetesen, a szezonban látott eddigi találkozók alapján nagy derbire számíthattunk, és végül maximálisan be is igazolódtak a sejtések.

 

 

 

 


 

Nem indult olyan nagy színvonalon a találkozó, Béres kezdésképp szórt triplája után inkább a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Az amerikai légiós, a bajnokság egyik legjobb játékosának tartott Ryan Cook hármasai miatt igen korán időt kellett kérnie Tóth Tamásnak, ám ezt követően sem ment igazán a támadójáték, a pontossággal adódtak bajok, a Pápa pedig tartotta stabilitását.

 

Az első negyed (21-26) lassú csordogálása a második elején tovább folytatódott, aztán a 15. percben, 26-32-nél valami átkattant a Kosársulinál. A kapitány, Vas Péter két hárompontosának hála fordított a csapat, sőt, három perc alatt 10-0-s rohamot produkált, így átvette a vezetést! A remek pillanatoknak köszönhetően a félidőre hazai előnnyel, 42-38-cal vonulhattak a felek.

 

Bízhattunk abban, hogy koncentrált játékkal meglehet a győzelem, ám a harmadik negyedben olyan adok-kapok játék alakult ki, amelyből a Kosársuli jött ki rosszabbul. Cook és Márton „varázslatával” újfent a Pápánál volt a fór, sőt, hattal is mentek már a feketemezesek. Kicsit megtoppant a Kosársuli, ezúttal sem jött az első három fordulóban látott kiváló harmadik játékrész, de Bálint rendkívül fontos kosara tartotta a reményeket (58-62).

 

Aztán jött az utolsó negyed és a végjáték… amilyenhez hasonlóan fordulatost egy ideje nem láthatott a Hódtói Sportcsarnok közönsége. Kezdődött azzal, hogy Gajic egy kétes megítélésű szituációt követően kipontozódott, és ugyanígy felhördült a publikum Bálint becsorgó kettesénél is. Hát még néhány másodperccel később!

 

Jött, látott és győzött a tavaly hosszú sérülése miatt harcképtelen Kelemen Balázs, aki extraklasszist nyújtva értékesített egy, majd még egy, majd még egy triplát. Ráadásul öt percre a lefújástól Molnár Bencét is vitte magával Kelemen parádéja, 70-70-ről hirtelen felocsúdásból máris 80-70-t láthattunk az eredményjelzőn! Ehhez a vonalhoz csatlakoztak Vas kosarai, a Pápának pedig nem volt ellenszere a frenetikus megindulásra.

Mindezzel együtt el is dőlt a győzelem sorsa: a vendégek kozmetikáztak kissé a végeredményen, de 92-80-ra a Kosársuli diadalmaskodott, nagyon fontos és emlékezetes sikert aratva hazai pályán.

 

NB I/B Zöld csoport, 5. forduló:

 

Vásárhelyi Kosársuli-Concordia Motax KC Pápa 92-80 (21-26, 21-12, 16-24, 34-18)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Gelencsér György, Maár Gábor, Mintál Csaba

 

Kosársuli: MOLNÁR 21/3, BÉRES 11/3, Börcsök 2, VAS 22/9, Gajic 2. Cserék: Perák 2, Bálint 4, Varga 8, Pavlovic 2, KELEMEN 18/9, Kovács -, Czégel -. Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Pápa: Murai 12, COOK 30/18, Horváth 10/6, Sonyák 12/9, Grebenár 2. Cserék: Keller 2, Márton 9/9, Presing 3/3. Vezetőedző: Vajda József

 

Tóth Tamás értékelése: „A páratlan negyedekben páratlanul extrán dobott a Pápa, tíz távolijuk volt jó, 64 százalékkal. A páros negyedekben a rotációból fakadóan és a jobb erőnlétünknek köszönhetően őröltük fel a jól játszó ellenfelünket. A végjátékban helyén volt az eszünk és a szívünk, nagyon nehéz rangadót húztunk be!”

 

Vajda József értékelése: „A hazaiak jobb végjátékuknak köszönhetően jó meccset nyertek meg. Gratulálok mindkét csapatnak!”

 

Ismét rendkívül említésre méltó az U20-asok teljesítménye: a csapat lehengerlő játékkal, 110-62-re diadalmaskodott! A legeredményesebb Czégel és Domján volt, de remekelt Kovács, Bálint és Szepesi is. Öt meccsből ötöt nyert Tóth Tamás és Czuprák László legénysége, így természetesen magabiztosan vezeti a bajnokságot.

 

Folytatás október 28-án, vasárnap, amikor is az Alba Fehérvár U23-hoz látogat a Kosársuli. Ezt követően november 2-án, pénteken a Békést fogadja hazai környezetben a klub, méghozzá a Hepp-kupában.

 

Olvassa el ezt is!

Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére

Ismét lehet pályázni a háztartási gépek...

Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik...
A zene hullámain Európa körül

A zene hullámain Európa körül

A kétéves Erasmus projekt nagyszerű lehetőség, hogy a Liszt Ferenc diákjai nagyobb betekintést nyerjenek más...
 

És ezt már olvasta?

Befejezi a játékot Vas Péter
Befejezi a játékot Vas Péter A rajongóknak azonban nem kell megijedniük, hiszen a sportoló ezután a pálya mellől, a szakmai stábban segíti majd a vásárhelyieket.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.33.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.33.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Hat éve hunyt el a vásárhelyi uszoda névadója
Hat éve hunyt el a vásárhelyi uszoda névadója Játékosként háromszor, edzőként egyszer nyert olimpiai aranyérmet a vízilabda-válogatottal, a sportág történetének egyik legnagyobb klasszisa volt.
 
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása Augusztus 16-17-én izgalmas és látványos ökölvívómeccseket láthattak a sportbarátok Szegeden, a Stefánián, a kétnapos Fesztivál-kupán.
 
Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.