SportHiába a jó helyezés a tabellán

2019. március 11., hétfő
 
Hiába a jó helyezés a tabellán

A dupla győzelem reményében lépett pályára vasárnap este Egerben a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mind a felnőttcsapat, mind az U20-as gárda egyértelműen esélyesnek számított a vendéglátók elleni összecsapáson, egyrészt a tabellán elfoglalt helyezés, másrészt a múlt hétvégén bemutatott harcias, jó játék végett. Bíztunk abban, hogy sikerül feledtetni a győri és újpesti vereségeket, és végre „helyére áll” a világ rendje idegenben is – sajnos nem így történt.

 

Talán Shakespeare sem szőtt annyi fordulatot drámáiba, mint amennyit a két találkozón összesen láthatott az Eszterházy Csarnok főleg egyetemistákból álló közönsége. Valósággal megjárta Tóth Tamás két alakulata a mennyet és a poklot, biztos előnyök tudatában nyeregben is érezhettük magunkat, hogy aztán a lefújás pillanatában az eredményjelző egyaránt hazai sikert mutasson.

 

A felnőttcsapat nagyszerűen kezdett a rájátszásba kerülését küzdő fehérmezesek ellen, Varga Zalán egy és Kovács József két triplája három perc alatt listavezetőhöz méltó nyitányt adott a találkozónak. A szoros védekezés és a jó támadójáték egyértelműen azt mutatta, hogy sikerül megvalósítani és az ellenfélre erőltetni a masszív Kosársuli-hengert, hisz a kilencedik percben már 18-9-es fórral mentünk.

 

Előnyünket egészen sokáig őriztük is, ugyanis a második tíz perc során a hibákkal tarkított adok-kapokból jól jöttünk ki (meg kell jegyezni, hogy a parádés napot kifogó Kovács mellett öt játékosunk volt eredményes ebben a játékrészben), majd a 35-28-as félidőt követően Molnár és Béres vezetésével már 47-33-ra, pár másodperccel később 50-36-ra vezettünk. Itt kis időre megtört a dominancia, három minutum alatt öt pontra jött fel az Eger, ám az utolsó negyedre fordulva még erre is rá tudtunk kontrázni: hét percre a végétől Varga hármasánál, 60-49-nél talán már el is könyvelhettük a győzelmet.

 

Ekkor jött a hidegzuhany: huszáros hajrába kezdtek a hazaiak, a Kosársulinál jöttek a hibák, egy 12-2-es rohammal pedig pillanatok alatt tűnt el a különbség. Az idegek harcát az Óbuda elleni meccsel ellentétben ezúttal nem mi bírtuk jobban, a 39. percben a legjobbkor vette át a vezetést az Eger, Vas Péter triplájára hazai tripla volt a válasz, Varga Imre büntetője pedig beállította a 75-72-es végeredményt.

 

NB I/B Zöld csoport, 21. forduló:

EKE Eger KOK-Vásárhelyi Kosársuli 75-72 (13-20, 15-15, 21-19, 26-18)

Eger, Eszterházy Csarnok. Vezette: Józsa, Horváth, Szilágyi
 

 

Eger: MÉSZÁROS 22/18, Máté 10/3, Kiss 3/3, Illés 13, Varga 11,
Csere: Szicsák -, Horváth 2, Veres 2, Megyes -, Papp 2, Ungi 7/3, Szatmári 3/3.
Vezetőedző: Váczi Péter

Kosársuli: Molnár 14, KOVÁCS 16/12, Varga 15/6, Bálint 4, Vas 9/6,
Csere: Perák 4, Pavlovic 2, Börcsök -, Czégel -, Béres 6, Kelemen 2, Rostás -.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Váczi Péter: „Ebben a pillanatban még kapaszkodunk a nyolcba jutásért és azt gondolom, hogy ha ez nem ad lökést, hogy a listavezetőt legyőztük, akkor semmi sem. Nagyon bízok a csapatban, hogy a következő három meccsen megcsináljuk azt, hogy a felsőházba kerüljünk a rájátszásban.”

 

Tóth Tamás: „Az első negyedben sikerült a megbeszélteket megvalósítani, de a második negyedben már nem a saját ritmusunkat játszottuk. A második félidőben kétszer is elléptünk tíz ponttal, és aki alapszakaszgyőztes szeretne lenni, annak bele kell húznia innen idegenben is. A végjátékban már szerencsénk sem volt és nem használtuk okosan a faultokat sem. Gratulálok az Egernek, innen már nem a mi kezünkben van a sorsunk!”

 

Az U20-asok a zárónegyed elején még 63-51-re vezettek, innen produkált 28-2-es időszakot a házigazda – tegyük hozzá, hogy Szicsák Bence 45 ponttal és 62-es IBM-értékkel gyakorlatilag egymaga múlt felül minket.

 

A tabellákat tekintve: a felnőtteknél a Baja jobb pontarányának köszönhetően átvette a vezetést, mi a második helyet foglaljuk el, míg az Óbuda a harmadik. Az U20-as bajnokságban eldőlt, hogy vagy a 4., vagy az 5. pozícióban zárunk a március végi finist követően.

 

 

Folytatás március 14-én, csütörtökön: 18 óra 30 perckor a Kecskemétet látjuk vendégül a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét él és virul Vásárhely híres kézművessége

Ismét él és virul Vásárhely híres...

Sándor Istvánné és tanítványai heti rendszerességgel rececsipke bemutató foglalkozást tartanak...
Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Semmit nem tehet a főigazgató a kancellár nélkül, aki fölött csak a miniszter áll. A törvényjavaslat...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.