Kultúra, oktatásHegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

2019. március 9., szombat
 
Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

A minisztérium 41 szakképzési centrumban írt ki pályázatot a kancellári státusz betöltésére, amely 39 helyen eredményesen zárult. A kancellárok átvették megbízásukat, és a korábbi terveknek megfelelően március elsejével munkába álltak.

 

 

 

 

 

 

 

Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság közleménye szerint a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellári állását Hegedűs Zoltán kapta.

Az önkormányzati képviselő (Fidesz frakcióvezető), egykori alpolgármester számára nem újdonság a szakképzés világa. Informatika tanárként dolgozott, majd a Hódmezővásárhelyi Szakképző Központ szakmai igazgatóhelyettese, majd 2014-ig főigazgatója volt.

 

Vásárhely három szakképzőjét, a Cseresnyés Kollégiumot és Szentes, Makó öt intézményét (2015. július elsejétől) magába tömörítő Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum vezetésében jelentős változást eredményez a törvénymódosítás, a kancellária bevezetése.

 

Mint ismeretes Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár – már tavaly november végén - levélben kiadásstopra utasította a 44 Szakképzési Centrum vezetőjét.

Érdemes megjegyezni, hogy a kormány anélkül nyújtott be jelentős módosításokat a szakképzési törvényről, hogy kikérte volna a Szakképzési Innovációs Tanács véleményét - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A szakszervezet szerint a kancellárok túlhatalmat kapnak.

Vagyis semmit nem tehet a főigazgató a kancellár nélkül, aki fölött csak a miniszter áll. A kancellárok felelnek majd az intézmények gazdálkodásáért az új törvényjavaslat szerint.

Minden más munkatársnak, köztük a gazdasági igazgatónak viszont a kancellár lesz a munkáltatója, kinevezője. „A főigazgatónak az intézmény gazdálkodását, szervezetét, működését érintő gazdasági következménnyel járó döntései és intézkedései tekintetében” a kancellár „egyetértési jogot” gyakorol.

 

A Corvin Mátyás, az Eötvös József és a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolát, valamint a Cseresnyés Kollégiumot és Szentes, Makó öt intézményét magába tömörítő Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja lett Hegedűs Zoltán. Kinevezése 5 évre szól.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Kilenc intézmény került a vásárhelyi központhoz

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a...

Vásárhelyen eddig négy iskola kapta meg. Ezek sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola...
EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia javítására

EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia...

Az összes kórházi fertőzés 30 százaléka, az orvosi eszközhasználat okozta fertőzéseknek pedig a...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.