GazdaságHalőrök új autókkal

2018. október 27., szombat
 
Halőrök új autókkal

A képen látható Hilux-ok is járják mostantól a Tisza parti horgászhelyeket. Januártól jelentős szervezeti változáson megy át a Magyar Országos Horgász Szövetség.

 

 

 

 

 

 

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) 12, sikeresen pályázó horgászszervezet részére újabb 15 terepjárót adott át október 25-én.


A megkötött szerződés alapján a lebonyolított beszerzés közbeszerzési költségeket is tartalmazó bruttó támogatási értéke 100 millió Ft, az önrészeket is tartalmazó teljes beszerzési összeg pedig 144 millió Ft. Ezen összegből ismét korszerű felszereltségű, s extraként többek között 3 garnitúra felnire szerelt gumiabronccsal, platóbéléssel és nagy teherbírású orrcsörlővel felszerelt, azonosan feliratozott gépjárműveket sikerült biztosítani, darabját 9,6 millió forintért.

 

Az ünnepélyes átadón elhangzott, a horgászokat kedvezően érintő változásoknak, s mellettük az egycsatornás ügyintézésnek és a rendszer kifehérítésének az együttes eredménye, hogy a regisztrált horgászok száma dinamikusan emelkedett és még ma is emelkedik.  2018. szeptember végén már több, mint 487 ezer horgászról lehet beszámolni Magyarországon, s ez a szám közel 150 ezer fős növekményt jelent.

Jelenleg 26 területi szövetséget, mintegy 1200 horgász egyesületet, továbbá 13 speciális jogállású gazdasági társaság tagot, köztük a Balaton és a Tisza-tó hasznosítóit tömörít a MOHOSZ.

 

A MOHOSZ 2019. január 1-jétől már közfeladatokat ellátó szervezetként is védi, óvja a magyar vizeket és bennük a nemzeti kincsként is elismert, állami tulajdonú halállományt.

 
 
Forrás: MOHOSZ
VH
 

Olvassa el ezt is!

A szegedi vonat elsodort egy autót

A szegedi vonat elsodort egy autót

Négy halálos áldozata van a Székkutas és Orosháza között a vasúti átjáróban...
Elkészült Almási István síremléke

Elkészült Almási István síremléke

A síremlék megáldására és megszentelésére hívja a vásárhelyieket a...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.