FélpercesHa a Tisza kilépne a medréből

2019. április 12., péntek
 
Ha a Tisza kilépne a medréből

Árvízi védekezésre készültek a katonák április első hetében a vásárhelyi laktanyában.

 

 

 

 

 

 

 

 

Számítógéppel támogatott törzsgyakorlást tartottak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár vásárhelyi laktanyájában. Ha a Tisza kilép medréből, akkor igazán nagy szükség van a felkészült szakemberekre, hogy az esetleges katasztrófahelyzetben képesek legyenek maximálisan támogatni a lakosságot. Idén a „Jeges Tisza”, valamint a „Matula 2019” nevű gyakorlatok előzik meg az őszi, nemzetközi Blonde Avalanche-t. 

 

A Jeges Tisza törzsvezetési gyakorlat célja, hogy a szakemberek megismerjék és begyakorolják a döntéshozatali módszereket, lehetőségeket, valamint az alegységek irányítását és vezetését. A TISZA Műszaki Zászlóalj törzsének egy szituációs feladatban kellett bizonyítania szakmai felkészültségét, amikor a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerre reagálva műszaki tervezési, - támogatási,- és végrehajtási fázisokat szimuláltak.

 

Zsóri Ferenc alezredes, a Művelettámogató Műszaki Zászlóalj parancsnoka „jó”-ra értékelte a végrehajtott feladatokat. Hozzátette: „A gyakorlás egyik legfontosabb célja a felkészülés mellett, hogy felfedezzük az esetlegesen előforduló apró hibákat. Fontos, hogy felfedjük és kiküszöböljük ezeket, hogy a későbbiekben, egy valós árvízhelyzetben a katonák gördülékenyen legyenek képesek végrehajtani a rájuk háruló feladatokat.”

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Jövő ősszel már közlekedik a tram-train

Jövő ősszel már közlekedik a tram-train

A MÁV START Zrt. tájékoztatása szerint a hybrid tram-train járművekre az előzetes típusengedély anyagait...
Öt vásárhelyi érem a Spirit Open versenyen

Öt vásárhelyi érem a Spirit Open versenyen

A vásárhelyi ITF taekwondosok az április 6-án rendezett, nemzetközi ITF Taekwon-do versenyen, a VIII. Spirit Openen...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.