SportGyőzelemmel indult a szezon

2019. szeptember 17., kedd
 
Győzelemmel indult a szezon

Szeptember 14-én elrajtolt a 2019/2020. évi NBII felnőtt bajnokság. A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin.

 

 

 

 

 

 

A honlapjukon olvasható beszámoló szerint a várakozásaik ellenére nem indult jól a mérkőzés, több buta hibát vétettek támadásban, védelmükön pedig könnyedén jutottak át a gyors lábú szegediek.

Ennek köszönhetően hideg-zuhanyként hatott a 0-3 az eredményjelzőn. Öt perc kellett, hogy először betaláljon a Vásárhely, de  a játékuk továbbra sem akart összeállni. Csáki és Nagy góljaival előbb egalizáltak, majd fokozatosan növelték előnyüket, így 3 gólos előnnyel vonulhattak a szünetre.

 

A második félidő is sok hibát, gyakran fegyelmezetlen megoldásokat hozott, ennek köszönhetően nem tudtakk végleg leszakítani a lelkes és jól küzdő ellenfelüket. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, és végül 4 góllal hozták a mérkőzést.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Kézilabda Szeged SE 26-22 (15-12)

 

NBII Dél-keleti csoport – 1. forduló

Balogh Imsi Sportaréna – 150 néző
Játékvezetők: Kiss, Petrovszky
Versenybíró: Miklós Melinda
 

 

HLKC: Áncsán – Török 6 Nagy 5, Dankó 4, Szabó 2, Csáki 5, Pap, Cs: Ádász (k), Lukács 2, Baráth 2, Kovács, Földesi L., Vörös, Rácz

 

Dankó Ervin vezetőedző: “Örülök a győzelemnek, de sok technikai hibánk volt, ezen javítanunk kell. A védekezésünk többször is megfelelően összeállt, ennek köszönhető a viszonylag kevés kapott gól. Nem vagyok elégedett, de minden kezdett nehéz.”

 

A bajnokság második fordulójában a tavalyi bajnok Gyula otthonába látogatnak szeptember 21-én.

 
 
Forrás: hlkc
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát

Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát

A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben...
Indul a bormustra Szegeden

Indul a bormustra Szegeden

A hosszú és változatos szegedi fesztiválnyár záró rendezvényére ismét a Dóm...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.