BulvárGyermekrajz pályázatot hirdetnek a vásárhelyi állatvédők

2019. január 15., kedd
 
Gyermekrajz pályázatot hirdetnek a vásárhelyi állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyermekrajz pályázatot hirdet a felelős állattartás és az állatszeretetre való nevelés jegyében Hódmezővásárhelyen és vonzáskörzetében lakó gyerekek számára.

 

 

 

 

 


A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének egyik fő célja és küldetése, hogy segítse a fiatalok szemléletformálását és a felelős állattartásra neveljék, oktassák őket. Ezt többféleképpen teszik, például óvodákat és iskolákat látogatnak rendszeresen egy-egy óra keretein belül, a középiskolások az ötven órás közösségi szolgálatukat tölthetik le a szervezetnél, de közvetett módon, az online tér, a közösségi oldalak segítségével is hatnak a fiatalokra és bevonják őket az állatvédelembe.

 

Balogh Ernő, a szervezet elnöke szerint ez azért fontos, mert ameddig nem kezdünk el olyan projekteket és célokat kidolgozni, amelyek szemléletformáló és preventív jelleggel bírnak, addig még remélni sem remélhetjük, hogy a menhelyek túlzsúfoltsága csökken és ezzel párhuzamosan, nő az állattartási kultúra. Hozzátette, nagy felelősség a jövő nemzedékét tanítani, oktatni, de ők felvállalták és aktívan teszik is, hiszen azt vallják, hogy hosszú távon csak és kizárólag így érhető el eredmény az állatvédelemben.

 

Most egy rajzpályázat keretein belül hívják fel a gyermekek figyelmét arra, hogy fontos az állatvédelem és nemcsak a gyermekeket, hanem a szülőket is bevonják ebbe. „Egy aranyos tüskés” címmel, olyan óvodás vagy általános iskolás fiatalok alkotásait várják, akik lerajzolnak egy sünit, köré pedig azt, hogy mit ehet és hol él. Fontos, hogy a rajzon szerepeljen a pályaművet elkészítő fiatal neve és életkora is.

 

A pályaműveket 2019. január 15-től január 31-ig várják az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu e- mail címre. A legszebb művet többtagú zsűri választja ki, a nyertes egy ajándékcsomagot kap. Az eredményhirdetés február 4-én lesz. Minden művet közzétesznek az állatvédők az egyesület honlapján és közösségi oldalán, így a versenyzők láthatják majd egymás rajzait is.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez a csendes gyilkos szezonja

Ez a csendes gyilkos szezonja

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők egy embert...
Programokban gazdag évre készül a Tornyai János Múzeum

Programokban gazdag évre készül a Tornyai...

A Múzeum, az Alföldi Galéria és az Emlékpont az idei esztendő első hónapjainak programjait Miklós...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.