BulvárGyermekrajz pályázatot hirdetnek a vásárhelyi állatvédők

2019. január 15., kedd
 
Gyermekrajz pályázatot hirdetnek a vásárhelyi állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyermekrajz pályázatot hirdet a felelős állattartás és az állatszeretetre való nevelés jegyében Hódmezővásárhelyen és vonzáskörzetében lakó gyerekek számára.

 

 

 

 

 


A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének egyik fő célja és küldetése, hogy segítse a fiatalok szemléletformálását és a felelős állattartásra neveljék, oktassák őket. Ezt többféleképpen teszik, például óvodákat és iskolákat látogatnak rendszeresen egy-egy óra keretein belül, a középiskolások az ötven órás közösségi szolgálatukat tölthetik le a szervezetnél, de közvetett módon, az online tér, a közösségi oldalak segítségével is hatnak a fiatalokra és bevonják őket az állatvédelembe.

 

Balogh Ernő, a szervezet elnöke szerint ez azért fontos, mert ameddig nem kezdünk el olyan projekteket és célokat kidolgozni, amelyek szemléletformáló és preventív jelleggel bírnak, addig még remélni sem remélhetjük, hogy a menhelyek túlzsúfoltsága csökken és ezzel párhuzamosan, nő az állattartási kultúra. Hozzátette, nagy felelősség a jövő nemzedékét tanítani, oktatni, de ők felvállalták és aktívan teszik is, hiszen azt vallják, hogy hosszú távon csak és kizárólag így érhető el eredmény az állatvédelemben.

 

Most egy rajzpályázat keretein belül hívják fel a gyermekek figyelmét arra, hogy fontos az állatvédelem és nemcsak a gyermekeket, hanem a szülőket is bevonják ebbe. „Egy aranyos tüskés” címmel, olyan óvodás vagy általános iskolás fiatalok alkotásait várják, akik lerajzolnak egy sünit, köré pedig azt, hogy mit ehet és hol él. Fontos, hogy a rajzon szerepeljen a pályaművet elkészítő fiatal neve és életkora is.

 

A pályaműveket 2019. január 15-től január 31-ig várják az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu e- mail címre. A legszebb művet többtagú zsűri választja ki, a nyertes egy ajándékcsomagot kap. Az eredményhirdetés február 4-én lesz. Minden művet közzétesznek az állatvédők az egyesület honlapján és közösségi oldalán, így a versenyzők láthatják majd egymás rajzait is.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez a csendes gyilkos szezonja

Ez a csendes gyilkos szezonja

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők egy embert...
Programokban gazdag évre készül a Tornyai János Múzeum

Programokban gazdag évre készül a Tornyai...

A Múzeum, az Alföldi Galéria és az Emlékpont az idei esztendő első hónapjainak programjait Miklós...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.