BulvárGyermekrajz pályázatot hirdetnek a vásárhelyi állatvédők

2019. január 15., kedd
 
Gyermekrajz pályázatot hirdetnek a vásárhelyi állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyermekrajz pályázatot hirdet a felelős állattartás és az állatszeretetre való nevelés jegyében Hódmezővásárhelyen és vonzáskörzetében lakó gyerekek számára.

 

 

 

 

 


A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének egyik fő célja és küldetése, hogy segítse a fiatalok szemléletformálását és a felelős állattartásra neveljék, oktassák őket. Ezt többféleképpen teszik, például óvodákat és iskolákat látogatnak rendszeresen egy-egy óra keretein belül, a középiskolások az ötven órás közösségi szolgálatukat tölthetik le a szervezetnél, de közvetett módon, az online tér, a közösségi oldalak segítségével is hatnak a fiatalokra és bevonják őket az állatvédelembe.

 

Balogh Ernő, a szervezet elnöke szerint ez azért fontos, mert ameddig nem kezdünk el olyan projekteket és célokat kidolgozni, amelyek szemléletformáló és preventív jelleggel bírnak, addig még remélni sem remélhetjük, hogy a menhelyek túlzsúfoltsága csökken és ezzel párhuzamosan, nő az állattartási kultúra. Hozzátette, nagy felelősség a jövő nemzedékét tanítani, oktatni, de ők felvállalták és aktívan teszik is, hiszen azt vallják, hogy hosszú távon csak és kizárólag így érhető el eredmény az állatvédelemben.

 

Most egy rajzpályázat keretein belül hívják fel a gyermekek figyelmét arra, hogy fontos az állatvédelem és nemcsak a gyermekeket, hanem a szülőket is bevonják ebbe. „Egy aranyos tüskés” címmel, olyan óvodás vagy általános iskolás fiatalok alkotásait várják, akik lerajzolnak egy sünit, köré pedig azt, hogy mit ehet és hol él. Fontos, hogy a rajzon szerepeljen a pályaművet elkészítő fiatal neve és életkora is.

 

A pályaműveket 2019. január 15-től január 31-ig várják az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu e- mail címre. A legszebb művet többtagú zsűri választja ki, a nyertes egy ajándékcsomagot kap. Az eredményhirdetés február 4-én lesz. Minden művet közzétesznek az állatvédők az egyesület honlapján és közösségi oldalán, így a versenyzők láthatják majd egymás rajzait is.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez a csendes gyilkos szezonja

Ez a csendes gyilkos szezonja

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők egy embert...
Programokban gazdag évre készül a Tornyai János Múzeum

Programokban gazdag évre készül a Tornyai...

A Múzeum, az Alföldi Galéria és az Emlékpont az idei esztendő első hónapjainak programjait Miklós...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.