GazdaságGazdanap helyi ízekkel

2019. január 31., csütörtök
 
Gazdanap helyi ízekkel
Értékmentés és hagyományőrzés a ki nem mondott, de egyértelmű mottója minden évben, így idén is a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület által szervezett népi mesterségeket és helyi termékeket bemutató egész napos rendezvénynek.

 

 

 

 

 

 

Február 2-án 9 órától a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében többek között méhészek, juhtenyésztők, fazekasok lesznek, akiktől vásárolni is lehet a helyszínen. Karikás ostort is fonnak, és aki megéhezik, lilahagymás zsíros kenyeret falatozhat.


Február 9-én folytatódik a program, 14 órától a Serház térről lovas bandérium felvonulása lesz, este pedig a Fekete Sasban száztizenharmadik alkalommal a hagyományos Gazdabálon mulat a helyi agrárium és közélet java.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Földrengés lehetősége Vásárhelyen

Földrengés lehetősége Vásárhelyen

Magyarországon két törésvonal húzódik. Az egyik Dunaharasztitól északnyugati irányban,...

Sötét nap virradt a paradicsomra

Sötét nap virradt a paradicsomra

A minden évben ilyenkor nyíló Arava Nemzetközi Zöldség-gyümölcs kiállításon...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.