GazdaságGazdanap helyi ízekkel

2019. január 31., csütörtök
 
Gazdanap helyi ízekkel
Értékmentés és hagyományőrzés a ki nem mondott, de egyértelmű mottója minden évben, így idén is a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület által szervezett népi mesterségeket és helyi termékeket bemutató egész napos rendezvénynek.

 

 

 

 

 

 

Február 2-án 9 órától a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében többek között méhészek, juhtenyésztők, fazekasok lesznek, akiktől vásárolni is lehet a helyszínen. Karikás ostort is fonnak, és aki megéhezik, lilahagymás zsíros kenyeret falatozhat.


Február 9-én folytatódik a program, 14 órától a Serház térről lovas bandérium felvonulása lesz, este pedig a Fekete Sasban száztizenharmadik alkalommal a hagyományos Gazdabálon mulat a helyi agrárium és közélet java.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Földrengés lehetősége Vásárhelyen

Földrengés lehetősége Vásárhelyen

Magyarországon két törésvonal húzódik. Az egyik Dunaharasztitól északnyugati irányban,...

Sötét nap virradt a paradicsomra

Sötét nap virradt a paradicsomra

A minden évben ilyenkor nyíló Arava Nemzetközi Zöldség-gyümölcs kiállításon...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.