GazdaságGazdanap helyi ízekkel

2019. január 31., csütörtök
 
Gazdanap helyi ízekkel
Értékmentés és hagyományőrzés a ki nem mondott, de egyértelmű mottója minden évben, így idén is a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület által szervezett népi mesterségeket és helyi termékeket bemutató egész napos rendezvénynek.

 

 

 

 

 

 

Február 2-án 9 órától a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében többek között méhészek, juhtenyésztők, fazekasok lesznek, akiktől vásárolni is lehet a helyszínen. Karikás ostort is fonnak, és aki megéhezik, lilahagymás zsíros kenyeret falatozhat.


Február 9-én folytatódik a program, 14 órától a Serház térről lovas bandérium felvonulása lesz, este pedig a Fekete Sasban száztizenharmadik alkalommal a hagyományos Gazdabálon mulat a helyi agrárium és közélet java.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Földrengés lehetősége Vásárhelyen

Földrengés lehetősége Vásárhelyen

Magyarországon két törésvonal húzódik. Az egyik Dunaharasztitól északnyugati irányban,...

Sötét nap virradt a paradicsomra

Sötét nap virradt a paradicsomra

A minden évben ilyenkor nyíló Arava Nemzetközi Zöldség-gyümölcs kiállításon...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.