Kultúra, oktatásFőszerepben a lepény és a jókedv

2018. október 15., hétfő
 

Nagy siker volt a hétvégén a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ által szervezett Kőfal Fesztivál.

 

 

 

Fotók: Szabó Márton

 

 

 

 

A Tájházban a 2010-ben először megrendezett, majd évekig sikeres – a Tájház kényszerű bezárása miatt 2016-tól abbamaradt - Dörölye Fesztivál legszebb emlékei elevenedtek meg a hétvégén.

 

Sonkoly Ágnes és szervezőcsapata ezúttal a vásárhelyiek egyik jellegzetes süteményére, a túrós lepényre „hegyezték ki” a rendezvényt.     

 

Összesen tizennégyen neveztek túrós lepény versenyre. Az otthon elkészített édes, vagy sós lepény versenyében az édes kategóriában Tóth Tünde, míg a sósban Nagy Mária vitte el az első helyezést.

Különdíjat kapott a palóc (édes) túrós lepényéért: Paulik Józsefné.

A sós kategóriában 3. helyezést ért el Oroszné Seres Katalin, 2. lett Benkő Erika, Az édes kategóriában 3. Benkő Erika, 2. Makcsali Jánosné lett.

A díjakat Márki-Zay Péter polgármester és Kiss Andrea alpolgármester adták át.

 

Szintén díjazták az aszfaltrajz-verseny győzteseit.

 

A szinte végig teltházas Kőfal Fesztiválon a kifejezetten családi program részeként többek között volt gyermekműsor a Péter&Pan előadásában, népi hangszerbemutató, táncház, a Genéziusz Színház előadása. Este a Naked SZESZ koncert – a Szegedi Egyetemi Színház zenekarának Létige című lemezbemutatója zárta a Kőfal Fesztivált.


A 11 órától estig tartó fesztiválra az enyhe, napsütéses Vénasszonyok nyara tette fel a koronát.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Éremeső itthon és külföldön

Éremeső itthon és külföldön

Sikeres és hasznos hétvégén van túl a NICS-HSÚVC. Mind belföldön, mind külföldön...
Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Október 12-én a Városházán díszközgyűlés keretében pedagógus arany- és...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.