Kultúra, oktatásFőszerepben a lepény és a jókedv

2018. október 15., hétfő
 

Nagy siker volt a hétvégén a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ által szervezett Kőfal Fesztivál.

 

 

 

Fotók: Szabó Márton

 

 

 

 

A Tájházban a 2010-ben először megrendezett, majd évekig sikeres – a Tájház kényszerű bezárása miatt 2016-tól abbamaradt - Dörölye Fesztivál legszebb emlékei elevenedtek meg a hétvégén.

 

Sonkoly Ágnes és szervezőcsapata ezúttal a vásárhelyiek egyik jellegzetes süteményére, a túrós lepényre „hegyezték ki” a rendezvényt.     

 

Összesen tizennégyen neveztek túrós lepény versenyre. Az otthon elkészített édes, vagy sós lepény versenyében az édes kategóriában Tóth Tünde, míg a sósban Nagy Mária vitte el az első helyezést.

Különdíjat kapott a palóc (édes) túrós lepényéért: Paulik Józsefné.

A sós kategóriában 3. helyezést ért el Oroszné Seres Katalin, 2. lett Benkő Erika, Az édes kategóriában 3. Benkő Erika, 2. Makcsali Jánosné lett.

A díjakat Márki-Zay Péter polgármester és Kiss Andrea alpolgármester adták át.

 

Szintén díjazták az aszfaltrajz-verseny győzteseit.

 

A szinte végig teltházas Kőfal Fesztiválon a kifejezetten családi program részeként többek között volt gyermekműsor a Péter&Pan előadásában, népi hangszerbemutató, táncház, a Genéziusz Színház előadása. Este a Naked SZESZ koncert – a Szegedi Egyetemi Színház zenekarának Létige című lemezbemutatója zárta a Kőfal Fesztivált.


A 11 órától estig tartó fesztiválra az enyhe, napsütéses Vénasszonyok nyara tette fel a koronát.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Éremeső itthon és külföldön

Éremeső itthon és külföldön

Sikeres és hasznos hétvégén van túl a NICS-HSÚVC. Mind belföldön, mind külföldön...
Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Október 12-én a Városházán díszközgyűlés keretében pedagógus arany- és...
 

És ezt már olvasta?

Háromszorosára nőtt az influenzások száma
Háromszorosára nőtt az influenzások száma Újabb tucatnyi kórházban vezettek be látogatási tilalmat. Valószínű hamarosan a vásárhelyi kórház is sorra kerül. Most a 15-34 évesek közül kerül ki a legtöbb beteg.
 
Folytatódnak a kifizetések
Folytatódnak a kifizetések A MÁK szerint több mint 661 milliárd forint agrártámogatást utaltak el tavaly. Folytatódik az egységes területalapú támogatás, illetve a zöldítés támogatás kifizetésével.
 
Ökumenikus imahét
Ökumenikus imahét Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak. A vásárhelyi keresztyén felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez
 
Új parancsnok a dandár élén
Új parancsnok a dandár élén A Hódmezővásárhelyi Helyőrséget is magába foglaló MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoki teendőit Szloszjár Balázs ezredes vette át.
 
A Tornyai Emlékév nyitánya
A Tornyai Emlékév nyitánya Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás a festőművész nevét viselő hódmezővásárhelyi múzeumban pénteken.
 
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja A vásárhelyi Klímanócskák már tudják, hogy az egyre rövidebb életű hóember a fenyegető klímaváltozás hírnöke, de a jókedv és vidámság jelképe is. Képekkel.
 
Programok Hódmezővásárhelyen
Programok Hódmezővásárhelyen Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül.