GazdaságFolytatódnak a kifizetések

2019. január 18., péntek
 
Folytatódnak a kifizetések

A Magyar Államkincstár több mint 661 milliárd forint támogatást utalt el 2018-ban a gazdálkodóknak. Az előző évinél 110 milliárd forinttal nagyobb összegű agrár-és vidékfejlesztési támogatás kifizetését teljesítette a Magyar Államkincstár 2018-ban. Ebből közel 231 milliárd forintot az egységes kérelem keretén belül juttatott el a termelőknek.

 

 

 

 

 

 

Az év végéig 192 ezer gazdálkodó több mint 200 jogcímen 661 milliárd forintot meghaladó támogatást kapott.

Közvetlen támogatásokra 405 milliárd forintot, piaci és nemzeti támogatásokra 81,2 milliárd forintot utalt el a Kincstár. A Vidékfejlesztési Program (VP) kapcsán összesen 175,6 milliárd forint kifizetése történt meg, melyből több mint 68 milliárd forint beruházási pályázatokhoz kötődik. A Vidékfejlesztési Programban a támogatói döntések jelentős hányada 2017-ben megszületett, az idei évben ezeket a projekteket zárni kell, így a kifizetési kérelmek jelentős növekedésére lehet számítani 2019-ben. A Kincstár felkészült a megnövekedett igények teljesítésére.

A 2018. október 16. és november 30. közötti előlegfizetési időszakban 159 milliárd forintot utalt el a Kincstár a jogosult gazdálkodóknak, decemberben megkezdődtek a részfizetések. 2019-ben folytatódik a támogatások folyósítása, többek között az egységes területalapú támogatás, illetve a zöldítés támogatás kifizetésével, valamint számos közvetlen termeléshez kötött támogatás részfizetését is megindítja a Magyar Államkincstár.

 

 
 
Forrás: MÁK
VH
 

Olvassa el ezt is!

Új parancsnok a dandár élén

Új parancsnok a dandár élén

A Hódmezővásárhelyi Helyőrséget is magába foglaló MH 5. Bocskai István Lövészdandár...
Programok Hódmezővásárhelyen

Programok Hódmezővásárhelyen

Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.