GazdaságFolytatódnak a kifizetések

2019. január 18., péntek
 
Folytatódnak a kifizetések

A Magyar Államkincstár több mint 661 milliárd forint támogatást utalt el 2018-ban a gazdálkodóknak. Az előző évinél 110 milliárd forinttal nagyobb összegű agrár-és vidékfejlesztési támogatás kifizetését teljesítette a Magyar Államkincstár 2018-ban. Ebből közel 231 milliárd forintot az egységes kérelem keretén belül juttatott el a termelőknek.

 

 

 

 

 

 

Az év végéig 192 ezer gazdálkodó több mint 200 jogcímen 661 milliárd forintot meghaladó támogatást kapott.

Közvetlen támogatásokra 405 milliárd forintot, piaci és nemzeti támogatásokra 81,2 milliárd forintot utalt el a Kincstár. A Vidékfejlesztési Program (VP) kapcsán összesen 175,6 milliárd forint kifizetése történt meg, melyből több mint 68 milliárd forint beruházási pályázatokhoz kötődik. A Vidékfejlesztési Programban a támogatói döntések jelentős hányada 2017-ben megszületett, az idei évben ezeket a projekteket zárni kell, így a kifizetési kérelmek jelentős növekedésére lehet számítani 2019-ben. A Kincstár felkészült a megnövekedett igények teljesítésére.

A 2018. október 16. és november 30. közötti előlegfizetési időszakban 159 milliárd forintot utalt el a Kincstár a jogosult gazdálkodóknak, decemberben megkezdődtek a részfizetések. 2019-ben folytatódik a támogatások folyósítása, többek között az egységes területalapú támogatás, illetve a zöldítés támogatás kifizetésével, valamint számos közvetlen termeléshez kötött támogatás részfizetését is megindítja a Magyar Államkincstár.

 

 
 
Forrás: MÁK
VH
 

Olvassa el ezt is!

Új parancsnok a dandár élén

Új parancsnok a dandár élén

A Hódmezővásárhelyi Helyőrséget is magába foglaló MH 5. Bocskai István Lövészdandár...
Programok Hódmezővásárhelyen

Programok Hódmezővásárhelyen

Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.