GazdaságFolytatódnak a kifizetések

2019. január 18., péntek
 
Folytatódnak a kifizetések

A Magyar Államkincstár több mint 661 milliárd forint támogatást utalt el 2018-ban a gazdálkodóknak. Az előző évinél 110 milliárd forinttal nagyobb összegű agrár-és vidékfejlesztési támogatás kifizetését teljesítette a Magyar Államkincstár 2018-ban. Ebből közel 231 milliárd forintot az egységes kérelem keretén belül juttatott el a termelőknek.

 

 

 

 

 

 

Az év végéig 192 ezer gazdálkodó több mint 200 jogcímen 661 milliárd forintot meghaladó támogatást kapott.

Közvetlen támogatásokra 405 milliárd forintot, piaci és nemzeti támogatásokra 81,2 milliárd forintot utalt el a Kincstár. A Vidékfejlesztési Program (VP) kapcsán összesen 175,6 milliárd forint kifizetése történt meg, melyből több mint 68 milliárd forint beruházási pályázatokhoz kötődik. A Vidékfejlesztési Programban a támogatói döntések jelentős hányada 2017-ben megszületett, az idei évben ezeket a projekteket zárni kell, így a kifizetési kérelmek jelentős növekedésére lehet számítani 2019-ben. A Kincstár felkészült a megnövekedett igények teljesítésére.

A 2018. október 16. és november 30. közötti előlegfizetési időszakban 159 milliárd forintot utalt el a Kincstár a jogosult gazdálkodóknak, decemberben megkezdődtek a részfizetések. 2019-ben folytatódik a támogatások folyósítása, többek között az egységes területalapú támogatás, illetve a zöldítés támogatás kifizetésével, valamint számos közvetlen termeléshez kötött támogatás részfizetését is megindítja a Magyar Államkincstár.

 

 
 
Forrás: MÁK
VH
 

Olvassa el ezt is!

Új parancsnok a dandár élén

Új parancsnok a dandár élén

A Hódmezővásárhelyi Helyőrséget is magába foglaló MH 5. Bocskai István Lövészdandár...
Programok Hódmezővásárhelyen

Programok Hódmezővásárhelyen

Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.