SportFölényes Kosársuli győzelem

2019. február 12., kedd
 
Fölényes Kosársuli győzelem
Az Alba Fehérvár fiatal, tehetséges csapata ellen folyatódott az NB I/B Zöld csoportja a Vásárhelyi Kosársuli számára. A 19. fordulóban hazai környezetben lépett pályára Tóth Tamás alakulata, a Hódtói Sportcsarnokban a visszavágás volt a cél az ősszel elszenvedett fehérvári vereségért.
A listavezető először és utoljára pattogtatott közönsége előtt ebben a hónapban, így természetesen a kilencből kilencedik hazai siker elérésének reménye asszisztálhatott a legmegfelelőbben a Kosársuli-szimpatizánsok számára.

Ennek szellemében teljesített végig a mérkőzés során a sárgamezes éllovas, jóformán egy pillanatig sem forgott kockán a győzelem sorsa. Az első percekben lassan pörögtek fel a játékosok, itt is, ott is sok volt a pontatlanság, az eladott labdák, a kihagyott helyzetek és a védekezésbeli hibák azonban nem bosszulták meg magukat a mieink szempontjából. Vas Péter triplája törte át az a gátat, amely elindította a csapatot a sikerhez vezető úton – csapatkapitányunk az első negyedben további két hármast is beszórt, tíz perc alatt 14 (!) pont állt a neve mellett, Perák Denisszel egyetemben nagyon elemében volt, a fiatal vendégek pedig nem tudtak kilábalni a kezdeti gödörből.

25-11-gyel fordultak a felek, a játék képe pedig a második negyed során sem változott komolyabbat. Kiválóan védőlepattanózott a Kosársuli, a cserepadról kiválóan szálltak be a friss emberek (tegyük hozzá, hogy Varga Zalán ezúttal a kispadról tekintette meg a találkozót), így hiába kért időt idejehamar már második alkalommal is a vendégek trénere, Peresztegi Nagy Ákos, tovább nyílt az olló.

A szünetre megnyugtató, 47-33-as vásárhelyi fórral vonultak a csapatok, hogy aztán a pihenőt követően még egy leheletnyi esélyt sem hagyjon a komolyabb felzárkózásra a Fehérvárnak a vendéglátó. Mindenki egytől-egyig hozzátett jó teljesítményével az előnyhöz, helyenként látványos passzokkal, megoldásokkal szolgálták ki egymást a játékosok, Vas, Perák és a meccs végére a hat pont híján tripla-dupláig jutó, extrán lepattanózó és asszisztoló Pavlovic pedig húzóerőként hatott a többiekre.

65-50 után a végjátékot még jobban megnyomta a Kosársuli, egy Vas-kettesnél felhördült és tapsviharban tört ki a közönség, majd Molnár Bence is megvillant. Rostás Imre százszázalékos duplamutatóval tíz pontig jutott, az utolsó húsz másodpercben az ellenféllel pacsizva a csapat pedig összesen majd’ kilencvenig: 89-62-es arányban diadalmaskodtunk, így továbbra is vezetjük a bajnokságot!

 

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Alba Fehérvár 89-62 (25-15, 22-18, 18-17, 24-12)
Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Varga, Maár, Reisz
 

 

Kosársuli: Molnár 9/3, Béres 2, Bálint 14, VAS 30/9, PERÁK 16,
Csere: PAVLOVIC 4, Börcsök -, Kovács 2, Rostás 10, Kelemen 2.

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Fehérvár: TAKÁCS MA. 17/3, Balsay 9/3 Varga 13/9, Polster 13/9, Peringer 6,
Csere: Körmöczi 2, Nagy 2

Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos

 

Tóth Tamás: „Az első tizenöt percben ismét sikerült tetemes előnyt kiharcolnunk, frissebben mozogtunk ellenfelünknél. A fehérváriakat dicséri, hogy egyetlen percre sem adták fel, így megnehezítették a dolgunkat. A záró szakaszban már örömjáték volt, de ezért nagyon megdolgoztunk. Sok sikert a Fehérvárnak, gratulálok a játékosaimnak!”

 

Peresztegi Nagy Ákos: „Tartalékos csapatommal próbáltuk felvenni a harcot a listavezetővel, a mérkőzés több szakaszában ez sikerült is. Amit szerettünk volna védekezésben és támadásban gyakorolni, amikor figyelmesen, koncentráltan dolgoztunk, akkor ezeket meg is tudtuk oldani.”

 

U20-as csapatunk is diadalmaskodott, Béres és Domján vezetésével 116-74-re nyert az alakulat a Budaörs ellen, így továbbra is őrzi kiváló 2019-es formáját.

 

Február 15-én, pénteken folytatódik számunkra a bajnokság, akkor Győrbe látogat a Kosársuli.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bessenyei-díj 2019

Bessenyei-díj 2019

A gálaestet idén nem a Magyar Kultúra napjához, hanem a névadó Bessenyei Ferenc 100....
Továbbjutott a Kosársuli U12-es csapata

Továbbjutott a Kosársuli U12-es csapata

A Dél-Keleti Régió három legerősebb együttese rendkívül izgalmas és jó meccseket játszott...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.