SportFölényes Kosársuli győzelem

2019. február 12., kedd
 
Fölényes Kosársuli győzelem
Az Alba Fehérvár fiatal, tehetséges csapata ellen folyatódott az NB I/B Zöld csoportja a Vásárhelyi Kosársuli számára. A 19. fordulóban hazai környezetben lépett pályára Tóth Tamás alakulata, a Hódtói Sportcsarnokban a visszavágás volt a cél az ősszel elszenvedett fehérvári vereségért.
A listavezető először és utoljára pattogtatott közönsége előtt ebben a hónapban, így természetesen a kilencből kilencedik hazai siker elérésének reménye asszisztálhatott a legmegfelelőbben a Kosársuli-szimpatizánsok számára.

Ennek szellemében teljesített végig a mérkőzés során a sárgamezes éllovas, jóformán egy pillanatig sem forgott kockán a győzelem sorsa. Az első percekben lassan pörögtek fel a játékosok, itt is, ott is sok volt a pontatlanság, az eladott labdák, a kihagyott helyzetek és a védekezésbeli hibák azonban nem bosszulták meg magukat a mieink szempontjából. Vas Péter triplája törte át az a gátat, amely elindította a csapatot a sikerhez vezető úton – csapatkapitányunk az első negyedben további két hármast is beszórt, tíz perc alatt 14 (!) pont állt a neve mellett, Perák Denisszel egyetemben nagyon elemében volt, a fiatal vendégek pedig nem tudtak kilábalni a kezdeti gödörből.

25-11-gyel fordultak a felek, a játék képe pedig a második negyed során sem változott komolyabbat. Kiválóan védőlepattanózott a Kosársuli, a cserepadról kiválóan szálltak be a friss emberek (tegyük hozzá, hogy Varga Zalán ezúttal a kispadról tekintette meg a találkozót), így hiába kért időt idejehamar már második alkalommal is a vendégek trénere, Peresztegi Nagy Ákos, tovább nyílt az olló.

A szünetre megnyugtató, 47-33-as vásárhelyi fórral vonultak a csapatok, hogy aztán a pihenőt követően még egy leheletnyi esélyt sem hagyjon a komolyabb felzárkózásra a Fehérvárnak a vendéglátó. Mindenki egytől-egyig hozzátett jó teljesítményével az előnyhöz, helyenként látványos passzokkal, megoldásokkal szolgálták ki egymást a játékosok, Vas, Perák és a meccs végére a hat pont híján tripla-dupláig jutó, extrán lepattanózó és asszisztoló Pavlovic pedig húzóerőként hatott a többiekre.

65-50 után a végjátékot még jobban megnyomta a Kosársuli, egy Vas-kettesnél felhördült és tapsviharban tört ki a közönség, majd Molnár Bence is megvillant. Rostás Imre százszázalékos duplamutatóval tíz pontig jutott, az utolsó húsz másodpercben az ellenféllel pacsizva a csapat pedig összesen majd’ kilencvenig: 89-62-es arányban diadalmaskodtunk, így továbbra is vezetjük a bajnokságot!

 

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Alba Fehérvár 89-62 (25-15, 22-18, 18-17, 24-12)
Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Varga, Maár, Reisz
 

 

Kosársuli: Molnár 9/3, Béres 2, Bálint 14, VAS 30/9, PERÁK 16,
Csere: PAVLOVIC 4, Börcsök -, Kovács 2, Rostás 10, Kelemen 2.

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Fehérvár: TAKÁCS MA. 17/3, Balsay 9/3 Varga 13/9, Polster 13/9, Peringer 6,
Csere: Körmöczi 2, Nagy 2

Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos

 

Tóth Tamás: „Az első tizenöt percben ismét sikerült tetemes előnyt kiharcolnunk, frissebben mozogtunk ellenfelünknél. A fehérváriakat dicséri, hogy egyetlen percre sem adták fel, így megnehezítették a dolgunkat. A záró szakaszban már örömjáték volt, de ezért nagyon megdolgoztunk. Sok sikert a Fehérvárnak, gratulálok a játékosaimnak!”

 

Peresztegi Nagy Ákos: „Tartalékos csapatommal próbáltuk felvenni a harcot a listavezetővel, a mérkőzés több szakaszában ez sikerült is. Amit szerettünk volna védekezésben és támadásban gyakorolni, amikor figyelmesen, koncentráltan dolgoztunk, akkor ezeket meg is tudtuk oldani.”

 

U20-as csapatunk is diadalmaskodott, Béres és Domján vezetésével 116-74-re nyert az alakulat a Budaörs ellen, így továbbra is őrzi kiváló 2019-es formáját.

 

Február 15-én, pénteken folytatódik számunkra a bajnokság, akkor Győrbe látogat a Kosársuli.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bessenyei-díj 2019

Bessenyei-díj 2019

A gálaestet idén nem a Magyar Kultúra napjához, hanem a névadó Bessenyei Ferenc 100....
Továbbjutott a Kosársuli U12-es csapata

Továbbjutott a Kosársuli U12-es csapata

A Dél-Keleti Régió három legerősebb együttese rendkívül izgalmas és jó meccseket játszott...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.