SportFölényes Kosársuli győzelem

2019. február 12., kedd
 
Fölényes Kosársuli győzelem
Az Alba Fehérvár fiatal, tehetséges csapata ellen folyatódott az NB I/B Zöld csoportja a Vásárhelyi Kosársuli számára. A 19. fordulóban hazai környezetben lépett pályára Tóth Tamás alakulata, a Hódtói Sportcsarnokban a visszavágás volt a cél az ősszel elszenvedett fehérvári vereségért.
A listavezető először és utoljára pattogtatott közönsége előtt ebben a hónapban, így természetesen a kilencből kilencedik hazai siker elérésének reménye asszisztálhatott a legmegfelelőbben a Kosársuli-szimpatizánsok számára.

Ennek szellemében teljesített végig a mérkőzés során a sárgamezes éllovas, jóformán egy pillanatig sem forgott kockán a győzelem sorsa. Az első percekben lassan pörögtek fel a játékosok, itt is, ott is sok volt a pontatlanság, az eladott labdák, a kihagyott helyzetek és a védekezésbeli hibák azonban nem bosszulták meg magukat a mieink szempontjából. Vas Péter triplája törte át az a gátat, amely elindította a csapatot a sikerhez vezető úton – csapatkapitányunk az első negyedben további két hármast is beszórt, tíz perc alatt 14 (!) pont állt a neve mellett, Perák Denisszel egyetemben nagyon elemében volt, a fiatal vendégek pedig nem tudtak kilábalni a kezdeti gödörből.

25-11-gyel fordultak a felek, a játék képe pedig a második negyed során sem változott komolyabbat. Kiválóan védőlepattanózott a Kosársuli, a cserepadról kiválóan szálltak be a friss emberek (tegyük hozzá, hogy Varga Zalán ezúttal a kispadról tekintette meg a találkozót), így hiába kért időt idejehamar már második alkalommal is a vendégek trénere, Peresztegi Nagy Ákos, tovább nyílt az olló.

A szünetre megnyugtató, 47-33-as vásárhelyi fórral vonultak a csapatok, hogy aztán a pihenőt követően még egy leheletnyi esélyt sem hagyjon a komolyabb felzárkózásra a Fehérvárnak a vendéglátó. Mindenki egytől-egyig hozzátett jó teljesítményével az előnyhöz, helyenként látványos passzokkal, megoldásokkal szolgálták ki egymást a játékosok, Vas, Perák és a meccs végére a hat pont híján tripla-dupláig jutó, extrán lepattanózó és asszisztoló Pavlovic pedig húzóerőként hatott a többiekre.

65-50 után a végjátékot még jobban megnyomta a Kosársuli, egy Vas-kettesnél felhördült és tapsviharban tört ki a közönség, majd Molnár Bence is megvillant. Rostás Imre százszázalékos duplamutatóval tíz pontig jutott, az utolsó húsz másodpercben az ellenféllel pacsizva a csapat pedig összesen majd’ kilencvenig: 89-62-es arányban diadalmaskodtunk, így továbbra is vezetjük a bajnokságot!

 

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Alba Fehérvár 89-62 (25-15, 22-18, 18-17, 24-12)
Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Varga, Maár, Reisz
 

 

Kosársuli: Molnár 9/3, Béres 2, Bálint 14, VAS 30/9, PERÁK 16,
Csere: PAVLOVIC 4, Börcsök -, Kovács 2, Rostás 10, Kelemen 2.

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Fehérvár: TAKÁCS MA. 17/3, Balsay 9/3 Varga 13/9, Polster 13/9, Peringer 6,
Csere: Körmöczi 2, Nagy 2

Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos

 

Tóth Tamás: „Az első tizenöt percben ismét sikerült tetemes előnyt kiharcolnunk, frissebben mozogtunk ellenfelünknél. A fehérváriakat dicséri, hogy egyetlen percre sem adták fel, így megnehezítették a dolgunkat. A záró szakaszban már örömjáték volt, de ezért nagyon megdolgoztunk. Sok sikert a Fehérvárnak, gratulálok a játékosaimnak!”

 

Peresztegi Nagy Ákos: „Tartalékos csapatommal próbáltuk felvenni a harcot a listavezetővel, a mérkőzés több szakaszában ez sikerült is. Amit szerettünk volna védekezésben és támadásban gyakorolni, amikor figyelmesen, koncentráltan dolgoztunk, akkor ezeket meg is tudtuk oldani.”

 

U20-as csapatunk is diadalmaskodott, Béres és Domján vezetésével 116-74-re nyert az alakulat a Budaörs ellen, így továbbra is őrzi kiváló 2019-es formáját.

 

Február 15-én, pénteken folytatódik számunkra a bajnokság, akkor Győrbe látogat a Kosársuli.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bessenyei-díj 2019

Bessenyei-díj 2019

A gálaestet idén nem a Magyar Kultúra napjához, hanem a névadó Bessenyei Ferenc 100....
Továbbjutott a Kosársuli U12-es csapata

Továbbjutott a Kosársuli U12-es csapata

A Dél-Keleti Régió három legerősebb együttese rendkívül izgalmas és jó meccseket játszott...
 

És ezt már olvasta?

Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az alkotás örömének kiállítása
Az alkotás örömének kiállítása Változatos kézműves mesterségeket felvonultató 21 aktív és kreatív nyugdíjas kiállítása nyílik. Ötletadó, kedvcsináló alkotások tucatjai láthatók. A kiállítók névsorával.