KözéletFogadóóra volt a polgármesteri hivatalban

2018. március 28., szerda
 
Fogadóóra volt a polgármesteri hivatalban

Míg Kis Andreát a csatornázással vagy adóbefizetéssel kapcsolatos kérések mellett főként szociális és lakhatási ügyekkel keresték meg a vásárhelyiek, addig dr. Márki-Zay Péter polgármestertől főként a bekötőutak kialakításával és a vállalkozások telephely-bővítésével kapcsolatban vártak megoldást az érintettek.

 

 


 

Több mint 40 ember kereste meg tegnap Kis Andreát fogadóóráján, akik többségükben szociális kérésekkel, illetve lakhatással kapcsolatos ügyekkel fordultak az alpolgármesterhez.

Ma is hasonló ügyekben fordultak Kis Andreához a vásárhelyi polgárok, mintegy 25-en, az alpolgármester Márki-Zay Péter polgármesternek segített szerdai fogadóóráján abban, hogy valamennyi kérést meg tudjanak hallgatni. Átmeneti segítségként Erzsébet- illetve gyógyszerutalványokat kaptak az érintettek, az egyéb támogatásokhoz a közgyűlés jóváhagyása szükséges.

 

„Itt döntően ugyanazokat a rendkívüli települési támogatásokat tudjuk nyújtani, ami az önkormányzat rendelkezésére áll eszközként. Gondolok itt az Erzsébet-utalványra, ami egy átmeneti segítséget jelent, valamint gyógyszerutalványra, ha olyan probléma merül fel. Illetve az emberek többsége tudja, hogy lakhatási támogatást is tud kapni emellett az önkormányzattól. Illetve temetési költség, ha felmerül, vagy ha szemüveget kell készíttetni a gyermeknek, vagy hallókészülékre van szükség, akkor arra van lehetőség, ha nem is a teljes összeget, de valahány százalékával támogatjuk az érintettet, vagy megadjuk a teljes összeget egy hallókészülékre kamatmentes kölcsönként, de azt vissza kell törleszteni” – mondta Kis Andrea.

 

A megjelentek nagy létszáma annak tudható be – tette hozzá az alpolgármester, hogy a közfoglalkoztatás csonka hónapot érintett, kevesebb volt az emberek jövedelme és a legközelebbi fizetés csak április 5-én várható, ezért szerették volna még a húsvéti ünnepek előtt támogatni az érintetteket. Gond, hogy csökkent a közmunkaprogramban résztvevők száma, illetve folyamatban van a pályázatok beadása, április 9-én esedékes a közmunkaprogramok következő köre.

 

Nagy az igény a szociális bérlakások iránt, ezért lett volna célszerű leállítani az önkormányzati bérlakások további értékesítését a közgyűlés segítségével, ez azonban nem sikerült – mondta a polgármester első fogadóórája után. Jelenleg 5 szabad önkormányzati lakás van, ebből egy szociális, a többi piaci alapon kiadható, ennél jóval többen érdeklődtek a lakások iránt - mondta Márki-Zay Péter. A fogadóórára a kéttucat látogató között egy építész is érkezett, aki az új könyvtár elhelyezésével kapcsolatban fogalmazta meg észrevételeit.

 

„Megérkeztek a pályázatok igen nagy számban. A magas díjazás miatt országos, illetve külföldi pályázók is jelentkeztek. A pályázatok bontása éppen ezekben a percekben is zajlik. Csatlakozni fogok a kiértékelő bizottsághoz, a mártélyi Bodnár Bertalan Központban. Fontos számomra, hogy ez ne a Kossuth tér zöld területének csökkentésével valósuljon meg. Viszont hódmezővásárhelyiként én is szeretném, hogy megvalósuljon. Remélem, hogy találunk rá megoldást” – tette hozzá Márki-Zay Péter.

 

A lakossági kérések között egyebek mellett a bekötőutak kialakítása, illetve a vállalkozások telephelybővítése is szerepelt.

 
 
Forrás: VTV
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ne lankadjon az éberség!

Ne lankadjon az éberség!

A Csongrádi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa néhány jó tanáccsal szolgál a...
Kinél van az erszény?

Kinél van az erszény?

Orbán Viktor azt javasolta a vásárhelyi polgármesternek, hogy az ügyben keresse meg a térség...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy hét múlva kiderül
Egy hét múlva kiderül Idegenben kell kiharcolniuk a felsőházban maradást, mert Békés elleni meccsén az utolsó másodpercben egy bravúr hármassal nyertek a vendégek.
 
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja. Az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket Nevét az irodalomkedvelő közönség 2012-től ismerhette meg, a Vásárhelyi Estékkel. Most új sorzatának második estje lesz április 23-án.
 
Aranyos Bóbiták
Aranyos Bóbiták Évek óta a deszki Maros Menti Fesztivál állandó fellépői a BFMK gyermek néptánccsoportjai. Idén a 8-10 éves csapat, a Bóbita csoport képviselte az intézményt.
 
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott kisiskolásoknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány.
 
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot! A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása építészeti pályázat valamennyi tervét értékelhetik az olvasók is. 
 
Végső búcsú Hamvas Ödöntől
Végső búcsú Hamvas Ödöntől Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas Ödöntől, aki hosszan tartó betegség után 77 éves korában hunyt el.