KözéletFogadóóra volt a polgármesteri hivatalban

2018. március 28., szerda
 
Fogadóóra volt a polgármesteri hivatalban

Míg Kis Andreát a csatornázással vagy adóbefizetéssel kapcsolatos kérések mellett főként szociális és lakhatási ügyekkel keresték meg a vásárhelyiek, addig dr. Márki-Zay Péter polgármestertől főként a bekötőutak kialakításával és a vállalkozások telephely-bővítésével kapcsolatban vártak megoldást az érintettek.

 

 


 

Több mint 40 ember kereste meg tegnap Kis Andreát fogadóóráján, akik többségükben szociális kérésekkel, illetve lakhatással kapcsolatos ügyekkel fordultak az alpolgármesterhez.

Ma is hasonló ügyekben fordultak Kis Andreához a vásárhelyi polgárok, mintegy 25-en, az alpolgármester Márki-Zay Péter polgármesternek segített szerdai fogadóóráján abban, hogy valamennyi kérést meg tudjanak hallgatni. Átmeneti segítségként Erzsébet- illetve gyógyszerutalványokat kaptak az érintettek, az egyéb támogatásokhoz a közgyűlés jóváhagyása szükséges.

 

„Itt döntően ugyanazokat a rendkívüli települési támogatásokat tudjuk nyújtani, ami az önkormányzat rendelkezésére áll eszközként. Gondolok itt az Erzsébet-utalványra, ami egy átmeneti segítséget jelent, valamint gyógyszerutalványra, ha olyan probléma merül fel. Illetve az emberek többsége tudja, hogy lakhatási támogatást is tud kapni emellett az önkormányzattól. Illetve temetési költség, ha felmerül, vagy ha szemüveget kell készíttetni a gyermeknek, vagy hallókészülékre van szükség, akkor arra van lehetőség, ha nem is a teljes összeget, de valahány százalékával támogatjuk az érintettet, vagy megadjuk a teljes összeget egy hallókészülékre kamatmentes kölcsönként, de azt vissza kell törleszteni” – mondta Kis Andrea.

 

A megjelentek nagy létszáma annak tudható be – tette hozzá az alpolgármester, hogy a közfoglalkoztatás csonka hónapot érintett, kevesebb volt az emberek jövedelme és a legközelebbi fizetés csak április 5-én várható, ezért szerették volna még a húsvéti ünnepek előtt támogatni az érintetteket. Gond, hogy csökkent a közmunkaprogramban résztvevők száma, illetve folyamatban van a pályázatok beadása, április 9-én esedékes a közmunkaprogramok következő köre.

 

Nagy az igény a szociális bérlakások iránt, ezért lett volna célszerű leállítani az önkormányzati bérlakások további értékesítését a közgyűlés segítségével, ez azonban nem sikerült – mondta a polgármester első fogadóórája után. Jelenleg 5 szabad önkormányzati lakás van, ebből egy szociális, a többi piaci alapon kiadható, ennél jóval többen érdeklődtek a lakások iránt - mondta Márki-Zay Péter. A fogadóórára a kéttucat látogató között egy építész is érkezett, aki az új könyvtár elhelyezésével kapcsolatban fogalmazta meg észrevételeit.

 

„Megérkeztek a pályázatok igen nagy számban. A magas díjazás miatt országos, illetve külföldi pályázók is jelentkeztek. A pályázatok bontása éppen ezekben a percekben is zajlik. Csatlakozni fogok a kiértékelő bizottsághoz, a mártélyi Bodnár Bertalan Központban. Fontos számomra, hogy ez ne a Kossuth tér zöld területének csökkentésével valósuljon meg. Viszont hódmezővásárhelyiként én is szeretném, hogy megvalósuljon. Remélem, hogy találunk rá megoldást” – tette hozzá Márki-Zay Péter.

 

A lakossági kérések között egyebek mellett a bekötőutak kialakítása, illetve a vállalkozások telephelybővítése is szerepelt.

 
 
Forrás: VTV
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ne lankadjon az éberség!

Ne lankadjon az éberség!

A Csongrádi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa néhány jó tanáccsal szolgál a...
Kinél van az erszény?

Kinél van az erszény?

Orbán Viktor azt javasolta a vásárhelyi polgármesternek, hogy az ügyben keresse meg a térség...
 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.