KözéletFogadóóra volt a polgármesteri hivatalban

2018. március 28., szerda
 
Fogadóóra volt a polgármesteri hivatalban

Míg Kis Andreát a csatornázással vagy adóbefizetéssel kapcsolatos kérések mellett főként szociális és lakhatási ügyekkel keresték meg a vásárhelyiek, addig dr. Márki-Zay Péter polgármestertől főként a bekötőutak kialakításával és a vállalkozások telephely-bővítésével kapcsolatban vártak megoldást az érintettek.

 

 


 

Több mint 40 ember kereste meg tegnap Kis Andreát fogadóóráján, akik többségükben szociális kérésekkel, illetve lakhatással kapcsolatos ügyekkel fordultak az alpolgármesterhez.

Ma is hasonló ügyekben fordultak Kis Andreához a vásárhelyi polgárok, mintegy 25-en, az alpolgármester Márki-Zay Péter polgármesternek segített szerdai fogadóóráján abban, hogy valamennyi kérést meg tudjanak hallgatni. Átmeneti segítségként Erzsébet- illetve gyógyszerutalványokat kaptak az érintettek, az egyéb támogatásokhoz a közgyűlés jóváhagyása szükséges.

 

„Itt döntően ugyanazokat a rendkívüli települési támogatásokat tudjuk nyújtani, ami az önkormányzat rendelkezésére áll eszközként. Gondolok itt az Erzsébet-utalványra, ami egy átmeneti segítséget jelent, valamint gyógyszerutalványra, ha olyan probléma merül fel. Illetve az emberek többsége tudja, hogy lakhatási támogatást is tud kapni emellett az önkormányzattól. Illetve temetési költség, ha felmerül, vagy ha szemüveget kell készíttetni a gyermeknek, vagy hallókészülékre van szükség, akkor arra van lehetőség, ha nem is a teljes összeget, de valahány százalékával támogatjuk az érintettet, vagy megadjuk a teljes összeget egy hallókészülékre kamatmentes kölcsönként, de azt vissza kell törleszteni” – mondta Kis Andrea.

 

A megjelentek nagy létszáma annak tudható be – tette hozzá az alpolgármester, hogy a közfoglalkoztatás csonka hónapot érintett, kevesebb volt az emberek jövedelme és a legközelebbi fizetés csak április 5-én várható, ezért szerették volna még a húsvéti ünnepek előtt támogatni az érintetteket. Gond, hogy csökkent a közmunkaprogramban résztvevők száma, illetve folyamatban van a pályázatok beadása, április 9-én esedékes a közmunkaprogramok következő köre.

 

Nagy az igény a szociális bérlakások iránt, ezért lett volna célszerű leállítani az önkormányzati bérlakások további értékesítését a közgyűlés segítségével, ez azonban nem sikerült – mondta a polgármester első fogadóórája után. Jelenleg 5 szabad önkormányzati lakás van, ebből egy szociális, a többi piaci alapon kiadható, ennél jóval többen érdeklődtek a lakások iránt - mondta Márki-Zay Péter. A fogadóórára a kéttucat látogató között egy építész is érkezett, aki az új könyvtár elhelyezésével kapcsolatban fogalmazta meg észrevételeit.

 

„Megérkeztek a pályázatok igen nagy számban. A magas díjazás miatt országos, illetve külföldi pályázók is jelentkeztek. A pályázatok bontása éppen ezekben a percekben is zajlik. Csatlakozni fogok a kiértékelő bizottsághoz, a mártélyi Bodnár Bertalan Központban. Fontos számomra, hogy ez ne a Kossuth tér zöld területének csökkentésével valósuljon meg. Viszont hódmezővásárhelyiként én is szeretném, hogy megvalósuljon. Remélem, hogy találunk rá megoldást” – tette hozzá Márki-Zay Péter.

 

A lakossági kérések között egyebek mellett a bekötőutak kialakítása, illetve a vállalkozások telephelybővítése is szerepelt.

 
 
Forrás: VTV
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ne lankadjon az éberség!

Ne lankadjon az éberség!

A Csongrádi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa néhány jó tanáccsal szolgál a...
Kinél van az erszény?

Kinél van az erszény?

Orbán Viktor azt javasolta a vásárhelyi polgármesternek, hogy az ügyben keresse meg a térség...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.