Kultúra, oktatásFényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket

2018. április 22., vasárnap
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket

Nevét az irodalomkedvelő hódmezővásárhelyi közönség 2012-től ismerhette meg, amikor szeptemberben elindította a Vásárhelyi Esték sorozatát, amelynek 2017 novemberében volt az záró estje. Akkor mondta Tóth János, hogy gondolkodik a folytatásban, csak éppen másképpen, mint az eddigi estek.

 

 

 

 


Ígéretéhez hűen az új sorozata február 26-án debütált.

„Ennek az új sorozatnak a címe az, hogy ’… és én’ három ponttal az elején. Minden alkalommal, azaz kéthavonta, lesz valamilyen izgalmas, érdekes téma, amiről majd beszélgetünk. Ezen van a hangsúly, hiszen ez a szándékaim szerint egy interaktív előadássorozat lesz.” – mondta fényesi Tóth János.

 Az első alkalommal a kávéház volt a téma. Visszament az időben egészen addig, hogy hogyan találták fel a kávé élénkítő hatását, ki volt az első kávés a fővárosban.

 

A következő est április 23-án 17 órakor kezdődik a megszokott helyen és miliőben, a Németh László Városi Könyvtárban.

Ezúttal a ’Vers… és én’ a cím, amely nem feltétlenül magára fényesi Tóth Jánosra utal, mert ahogy megfogalmazta: „Nem lesz szó rímképletekről, az időmértékes verselés ismérveiről, nem beszélünk majd arról, hogy mi a dal, az epigramma, az óda. Verseket fogunk hallani. Beszélgetünk, meghallgatjuk egymást. A bátrabbak fel is olvashatják, akár fejből is mondhatják kedves írásaikat! Jó lesz az úgy nekünk!”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti...
Végső búcsú Hamvas Ödöntől

Végső búcsú Hamvas Ödöntől

Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.