Kultúra, oktatásFényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket

2018. április 22., vasárnap
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket

Nevét az irodalomkedvelő hódmezővásárhelyi közönség 2012-től ismerhette meg, amikor szeptemberben elindította a Vásárhelyi Esték sorozatát, amelynek 2017 novemberében volt az záró estje. Akkor mondta Tóth János, hogy gondolkodik a folytatásban, csak éppen másképpen, mint az eddigi estek.

 

 

 

 


Ígéretéhez hűen az új sorozata február 26-án debütált.

„Ennek az új sorozatnak a címe az, hogy ’… és én’ három ponttal az elején. Minden alkalommal, azaz kéthavonta, lesz valamilyen izgalmas, érdekes téma, amiről majd beszélgetünk. Ezen van a hangsúly, hiszen ez a szándékaim szerint egy interaktív előadássorozat lesz.” – mondta fényesi Tóth János.

 Az első alkalommal a kávéház volt a téma. Visszament az időben egészen addig, hogy hogyan találták fel a kávé élénkítő hatását, ki volt az első kávés a fővárosban.

 

A következő est április 23-án 17 órakor kezdődik a megszokott helyen és miliőben, a Németh László Városi Könyvtárban.

Ezúttal a ’Vers… és én’ a cím, amely nem feltétlenül magára fényesi Tóth Jánosra utal, mert ahogy megfogalmazta: „Nem lesz szó rímképletekről, az időmértékes verselés ismérveiről, nem beszélünk majd arról, hogy mi a dal, az epigramma, az óda. Verseket fogunk hallani. Beszélgetünk, meghallgatjuk egymást. A bátrabbak fel is olvashatják, akár fejből is mondhatják kedves írásaikat! Jó lesz az úgy nekünk!”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti...
Végső búcsú Hamvas Ödöntől

Végső búcsú Hamvas Ödöntől

Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas...
 

És ezt már olvasta?

90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.
 
90 éves Török Bálint
90 éves Török Bálint Ipari tanulóként végzett mint harisnyakötő. 1942 óta Kokron gyárban a későbbi Hódikötnél dolgozott. 1988-ban innen ment nyugdíjba.
 
Izgalmas kiállítások Szegeden
Izgalmas kiállítások Szegeden A nagy érdeklődésre való tekintettel nyári hosszabbított nyitva tartás mellett döntöttek a Móra-múzeumban és a Fekete házban. 
 
Vásárhelyi iskolai kórusok Ulmban
Vásárhelyi iskolai kórusok Ulmban Hódmezővásárhely két iskolája é

nekkaraival képviselték Magyarországot a 29. Baden –Württenbergi Iskolai Kórustalálkozón, valamint a 11. Nemzetközi Dunafesztiválon.

 
95 éves Ollé Istvánné
95 éves Ollé Istvánné  Szüleivel és 6 testvérével 1957-ben költöztek Magyarországra, 1996-ba költözött Hódmezővásárhelyre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."