Kultúra, oktatásFényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket

2018. április 22., vasárnap
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket

Nevét az irodalomkedvelő hódmezővásárhelyi közönség 2012-től ismerhette meg, amikor szeptemberben elindította a Vásárhelyi Esték sorozatát, amelynek 2017 novemberében volt az záró estje. Akkor mondta Tóth János, hogy gondolkodik a folytatásban, csak éppen másképpen, mint az eddigi estek.

 

 

 

 


Ígéretéhez hűen az új sorozata február 26-án debütált.

„Ennek az új sorozatnak a címe az, hogy ’… és én’ három ponttal az elején. Minden alkalommal, azaz kéthavonta, lesz valamilyen izgalmas, érdekes téma, amiről majd beszélgetünk. Ezen van a hangsúly, hiszen ez a szándékaim szerint egy interaktív előadássorozat lesz.” – mondta fényesi Tóth János.

 Az első alkalommal a kávéház volt a téma. Visszament az időben egészen addig, hogy hogyan találták fel a kávé élénkítő hatását, ki volt az első kávés a fővárosban.

 

A következő est április 23-án 17 órakor kezdődik a megszokott helyen és miliőben, a Németh László Városi Könyvtárban.

Ezúttal a ’Vers… és én’ a cím, amely nem feltétlenül magára fényesi Tóth Jánosra utal, mert ahogy megfogalmazta: „Nem lesz szó rímképletekről, az időmértékes verselés ismérveiről, nem beszélünk majd arról, hogy mi a dal, az epigramma, az óda. Verseket fogunk hallani. Beszélgetünk, meghallgatjuk egymást. A bátrabbak fel is olvashatják, akár fejből is mondhatják kedves írásaikat! Jó lesz az úgy nekünk!”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti...
Végső búcsú Hamvas Ödöntől

Végső búcsú Hamvas Ödöntől

Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.