Kultúra, oktatásFényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket

2018. április 22., vasárnap
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket

Nevét az irodalomkedvelő hódmezővásárhelyi közönség 2012-től ismerhette meg, amikor szeptemberben elindította a Vásárhelyi Esték sorozatát, amelynek 2017 novemberében volt az záró estje. Akkor mondta Tóth János, hogy gondolkodik a folytatásban, csak éppen másképpen, mint az eddigi estek.

 

 

 

 


Ígéretéhez hűen az új sorozata február 26-án debütált.

„Ennek az új sorozatnak a címe az, hogy ’… és én’ három ponttal az elején. Minden alkalommal, azaz kéthavonta, lesz valamilyen izgalmas, érdekes téma, amiről majd beszélgetünk. Ezen van a hangsúly, hiszen ez a szándékaim szerint egy interaktív előadássorozat lesz.” – mondta fényesi Tóth János.

 Az első alkalommal a kávéház volt a téma. Visszament az időben egészen addig, hogy hogyan találták fel a kávé élénkítő hatását, ki volt az első kávés a fővárosban.

 

A következő est április 23-án 17 órakor kezdődik a megszokott helyen és miliőben, a Németh László Városi Könyvtárban.

Ezúttal a ’Vers… és én’ a cím, amely nem feltétlenül magára fényesi Tóth Jánosra utal, mert ahogy megfogalmazta: „Nem lesz szó rímképletekről, az időmértékes verselés ismérveiről, nem beszélünk majd arról, hogy mi a dal, az epigramma, az óda. Verseket fogunk hallani. Beszélgetünk, meghallgatjuk egymást. A bátrabbak fel is olvashatják, akár fejből is mondhatják kedves írásaikat! Jó lesz az úgy nekünk!”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti...
Végső búcsú Hamvas Ödöntől

Végső búcsú Hamvas Ödöntől

Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas...
 

És ezt már olvasta?

Miért hagytuk, hogy így legyen? - A megszállás más megvilágításban
Miért hagytuk, hogy így legyen? - A megszállás más megvilágításban A magyar katonák két hónapig voltak csehszlovák területen. A sajtó a bevonulásról annak első napján csak egy szűkszavú, „mínuszos” hírben emlékezett meg. Képekkel.
 
90 éves Csende Lajos
90 éves Csende Lajos A háború alatt elvitték leventének, utána visszakerült Vásárhelyre. A helyi Közúttól ment nyugdíjba.
 
90 éves Somogyi Antal
90 éves Somogyi Antal Traktorosként kezdett dolgozni az Állami Gazdaságban. Itt ismerkedett meg feleségével, 1962-ben átköltöztek Hódmezővásárhelyre.
 
Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.