Kultúra, oktatásFényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket

2018. április 22., vasárnap
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket

Nevét az irodalomkedvelő hódmezővásárhelyi közönség 2012-től ismerhette meg, amikor szeptemberben elindította a Vásárhelyi Esték sorozatát, amelynek 2017 novemberében volt az záró estje. Akkor mondta Tóth János, hogy gondolkodik a folytatásban, csak éppen másképpen, mint az eddigi estek.

 

 

 

 


Ígéretéhez hűen az új sorozata február 26-án debütált.

„Ennek az új sorozatnak a címe az, hogy ’… és én’ három ponttal az elején. Minden alkalommal, azaz kéthavonta, lesz valamilyen izgalmas, érdekes téma, amiről majd beszélgetünk. Ezen van a hangsúly, hiszen ez a szándékaim szerint egy interaktív előadássorozat lesz.” – mondta fényesi Tóth János.

 Az első alkalommal a kávéház volt a téma. Visszament az időben egészen addig, hogy hogyan találták fel a kávé élénkítő hatását, ki volt az első kávés a fővárosban.

 

A következő est április 23-án 17 órakor kezdődik a megszokott helyen és miliőben, a Németh László Városi Könyvtárban.

Ezúttal a ’Vers… és én’ a cím, amely nem feltétlenül magára fényesi Tóth Jánosra utal, mert ahogy megfogalmazta: „Nem lesz szó rímképletekről, az időmértékes verselés ismérveiről, nem beszélünk majd arról, hogy mi a dal, az epigramma, az óda. Verseket fogunk hallani. Beszélgetünk, meghallgatjuk egymást. A bátrabbak fel is olvashatják, akár fejből is mondhatják kedves írásaikat! Jó lesz az úgy nekünk!”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti...
Végső búcsú Hamvas Ödöntől

Végső búcsú Hamvas Ödöntől

Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke 1934-ben, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren.
 
Vereséggel búcsúzott a HLKC
Vereséggel búcsúzott a HLKC Az utolsó fordulóra került sor szombaton az NBI/B női felnőtt kézilabda bajnokságban, a HLKC a mezőny egyik meghatározó csapatát a Gödöt fogadta.
 
A szúnyogcsípésről még több
A szúnyogcsípésről még több

Nyárra menetrendszerűen megjelennek a vérszívó szúnyogok. A testesebb embereket és a várandós kismamákat kedvelik, ám a házikedvencekre halálos is lehet.

 
Üzenetet hordozó ünnep
Üzenetet hordozó ünnep Pünkösd üzenetet hordoz, az ember és a természet szeretetét, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk, és amik által továbbléphetünk.
 
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli Szinte végig vezetve szerezte meg a győzelmet a Győr otthonában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker ezúttal egyben a 13. hely megszerzését is jelentette.
 
90 éves Lendvai Imre
90 éves Lendvai Imre Hívatásos katona volt és miután leszerelt, Hódmezővásárhelyen 20 éven át a Porcelángyárban dolgozott, korongozóként és öntőként.
 
Ballagtak a jövő mezőgazdászai
Ballagtak a jövő mezőgazdászai A Mezőgazdasági Kar ballagási ünnepségére szülők, hozzátartozók, férje, felesége, gyereke kísérte el a diplomázásra készülő egyetemi hallgatót.