Kultúra, oktatásEz volt az 58. Diplomakiosztó

2019. június 28., péntek
 
Ez volt az 58. Diplomakiosztó

Június 27-én, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében 37 végzős hallgató vehette át diplomáját. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának ez volt az 58. Diplomaátadó Ünnepsége.

 

 

 

 

 

 

A néhány éve bevezetett plusz féléves gyakorlat miatt most a mesterszintű  vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök, a vadgazdálkodási igazgatási szakirányító szakirányú továbbképzési szakok, a mezőgazdasági, az állattenyésztési, a kertészeti, az agrár-környezetgazdálkodási és a ménesgazda felsőoktatási szakképzési szakon, valamint az angol nyelvű mezőgazdasági mérnöki szakon végzett hallgatók vehették át a diplomájukat.

 

Most végzett négy kínai hallgató is, akiknek a száma valószínű hamarosan jelentősen gyarapodni fog, mert a Tempus Közalapítványhoz beérkezett előzetes jelentkezések alapján közel 2000 külföldi fiatal érdeklődött első helyen az SZTE teljes, idegen nyelvű képzései iránt a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban.

További lendületet jelenthet, hogy június 7-én a Szegedi Tudományegyetem és a kínai Hebei Agricultural University a mezőgazdasági oktatás és kutatás fejlesztésének céljából kötött együttműködési megállapodást. A közös munka tervei között szerepel egy modern mezőgazdasági kutatóközpont létrehozása, hallgatói és oktatói csereprogramok és közös képzési kínálat kialakítása.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Adatvédelmi szigorúság az önkormányzatoknál

Adatvédelmi szigorúság az önkormányzatoknál

Sokszor a lakosság neheztelését is kiváltó rendelkezéseknek kell megfelelniük az...
A fizetésképtelenség határán van Vásárhely ivóvíz szolgáltatója

A fizetésképtelenség határán van...

A vásárhelyi önkormányzat is résztulajdonos az Alföldvíz Zrt.-ben. 2018-ban 425 milliós...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.