Kultúra, oktatásEz volt az 58. Diplomakiosztó

2019. június 28., péntek
 
Ez volt az 58. Diplomakiosztó

Június 27-én, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében 37 végzős hallgató vehette át diplomáját. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának ez volt az 58. Diplomaátadó Ünnepsége.

 

 

 

 

 

 

A néhány éve bevezetett plusz féléves gyakorlat miatt most a mesterszintű  vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök, a vadgazdálkodási igazgatási szakirányító szakirányú továbbképzési szakok, a mezőgazdasági, az állattenyésztési, a kertészeti, az agrár-környezetgazdálkodási és a ménesgazda felsőoktatási szakképzési szakon, valamint az angol nyelvű mezőgazdasági mérnöki szakon végzett hallgatók vehették át a diplomájukat.

 

Most végzett négy kínai hallgató is, akiknek a száma valószínű hamarosan jelentősen gyarapodni fog, mert a Tempus Közalapítványhoz beérkezett előzetes jelentkezések alapján közel 2000 külföldi fiatal érdeklődött első helyen az SZTE teljes, idegen nyelvű képzései iránt a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban.

További lendületet jelenthet, hogy június 7-én a Szegedi Tudományegyetem és a kínai Hebei Agricultural University a mezőgazdasági oktatás és kutatás fejlesztésének céljából kötött együttműködési megállapodást. A közös munka tervei között szerepel egy modern mezőgazdasági kutatóközpont létrehozása, hallgatói és oktatói csereprogramok és közös képzési kínálat kialakítása.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Adatvédelmi szigorúság az önkormányzatoknál

Adatvédelmi szigorúság az önkormányzatoknál

Sokszor a lakosság neheztelését is kiváltó rendelkezéseknek kell megfelelniük az...
A fizetésképtelenség határán van Vásárhely ivóvíz szolgáltatója

A fizetésképtelenség határán van...

A vásárhelyi önkormányzat is résztulajdonos az Alföldvíz Zrt.-ben. 2018-ban 425 milliós...
 

És ezt már olvasta?

Választott Hódmezővásárhely
Választott Hódmezővásárhely

13 478 szavazattal Dr. Márki-Zay Péter lett a polgármestere. Fölényes győzelmet arattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltje.

 

 
Mindszenti sorozatbetörés elfogással
Mindszenti sorozatbetörés elfogással Nem kis riadalmat keltett a mindszenti és vásárhelyi facebookosok között az a hír, hogy 12 óra alatt 5 betörés volt. Igaz a betörő csak 4 órán ár örülhetett a zsákmánynak.
 
Múltunkról mesélő iratok - Levéltári Napok Vásárhelyen
Múltunkról mesélő iratok - Levéltári Napok Vásárhelyen A Csongrád Megyei Levéltári Napok keretében október 15-én a Hódmezővásárhelyi Levéltárban a levéltár plakát-gyűjteményéből nyílik kiállítás.
 
Olimpiai felkészülés Vásárhelyen
Olimpiai felkészülés Vásárhelyen A Gyarmati Dezső Sportuszoda lesz az olimpiára készülő úszóválogatott egyik felkészülési helyszíne. Wladár Sándor szövetségi elnök levélben köszönte meg a lehetőséget.
 
Választás előtt - Jelöltek, tudnivalók
Választás előtt - Jelöltek, tudnivalók A Hódmezővásárhelyen induló képviselő-jelöltek névsora, fotókkal. Az egyfordulós választás sikerének nincs érvényességi és eredményességi feltétele.
 
Ideje felkészülni az influenzára
Ideje felkészülni az influenzára Az influenza vírus változékonysága miatt nem lehet biztosan megjósolni az idei, 2020-ra esetleg átnyúló járvány súlyosságát. Már működik az influenzafigyelő szolgálat
 
Vásárhelyi pedagógusok az Őszi Tárlat kiállításán
Vásárhelyi pedagógusok az Őszi Tárlat kiállításán A város pedagógusait Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze, a tárlat társkurátora és társrendezője vezette körbe a kiállításon. Képekkel.