SportEurópa-bajnoki bronzérem Szarajevóban

2019. október 18., péntek
 
Európa-bajnoki bronzérem Szarajevóban

Befejeződött Bosznia-Hercegovinában az idei ITF Taekwon-do Európa-bajnokság, amelyen 30 ország közel 1200 sportolója nevezett be.

 

 

 

A képen Kovács Laura Fanni, Máté Zoltán és Zsarkó Dániel Péter

 


 

 

Szarajevóban a magyar válogatott tagjaként, a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub versenyzője, Kovács Laura Fanni és a vásárhelyi klub vezetőedzője, az Algyői Sportkör tagja, Zsarkó Dániel Péter is szőnyegre lépett.

 

Fanni a 23-fős ifjúsági lány -50 kg-os kategóriában indult el élete első Európa-bajnokságán, ahol egy ír és egy ukrán versenyző legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé. Az érmes helyezésekért vívott csatában lengyel ellenfelével szemben maradt alul, de az egész megmérettetésen meggyőző teljesítményt nyújtott.

 

Zsarkó Dániel Péter a verseny egyik legnépesebb kategóriájában, felnőtt férfi -78 kg-os küzdelem versenyszámban, egy horvát, egy olasz és egy orosz versenyző legyőzésével megnyerte csoportját és bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben a korábbi világ- és Európa-bajnok német, a későbbi győztes Colin Adolfs-tól szenvedett vereséget egy kiélezett mérkőzésen, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel a versenynap végén.

 

Felkészítő: Máté Zoltán, Stricz Richárd, Lőkös Zoltán.

 
 
Forrás: ITF
VH
 

Olvassa el ezt is!

Roncsmentesítés Vásárhelyen

Roncsmentesítés Vásárhelyen

Október 13-án Vásárhelyen elkezdték a közterületeken hagyott használaton kívüli járművek elszállítását. Több is van még például a Kertvárosban, a Hódtóban.
Sertéspestis Csongrád megyében

Sertéspestis Csongrád megyében

Az afrikai sertéspestis járványhelyzet változása miatt, október 16-án a Csongrád Megyei NÉBIH - Vásárhelyre vonatkozólag is - a vészhelyzeti besorolást megemelte.
164 darabba vágta a férjét a hódmezővásárhelyi nő

164 darabba vágta a férjét a hódmezővásárhelyi nő

A Vásárhelyi Hírek információi szerint a jelenleg házi őrizetben lévő P.H. és az áldozat nem házas-, hanem élettársi kapcsolatban élt. A 28 éves nő részletes beismerő vallomást tett. Házi őrizetét a bíróság rendelte el.
Ismét bizonyítottak

Ismét bizonyítottak

Az idei országos bajnokságon is bebizonyította a hódmezővásárhelyi Máté Teakwondo és Hapkido SE, hogy a legjobb helyre került az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság különdíja. Eredmények!
 

És ezt már olvasta?

Idén is ingyen korizás
Idén is ingyen korizás Elkezdték a jégpálya alapozását a Kossuth téren. Hagyományosan a Mikulás hozza december 5-e körül a jégpályát, de az időjárás még közbeszólhat.
 
Kétszeres pontgyőzelem
Kétszeres pontgyőzelem Szombaton hazai pályán, a Szeghalom ellen folytatta a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club NB II-es felnőtt csapata a bajnokságot.
 
Marad a szülészet Vásárhelyen
Marad a szülészet Vásárhelyen Az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a Kórházfenntartó egy, még nem publikus  munkaanyagban.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban November 14-én kezdődött és 17-ig tartott az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság, amelyen Kovács Krisztián idén a dobogó második fokára állhatott.
 
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon Nem könnyű a választás, ha a továbbtanulás kerül szóba. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán nyílt nap segítette a döntést.
 
Értékelték az Őszi Tárlatot
Értékelték az Őszi Tárlatot A kurátorok a kiállítást négy fő szempont mentén vitatták meg: színvonal, rendezés, katalógus, milyen legyen jövőre.