SportErős ellenfél - még erősebb felállásban

2019. március 25., hétfő
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban

Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Tamás csapata ahhoz a DEAC U23-hoz látogatott, amely a felsőházi rájátszást érő helyért, helyekért küzd, és amely a két gárda decemberi mérkőzésén 90-75-ös arányban maradt alul Vásárhelyen. Kiegyenlített összecsapásra lehetett számítani, az is lett belőle - és nem mi jöttünk ki jobban a végén...

 

A legerősebb összeállításában játszó, fiatal debreceniek már az első negyedben óriási lépést tettek a győzelemért - a sérülések miatt tartalékosan felálló, az alapszakasz végére kissé meggyötört-megfogyott Kosársuli fizikálisan nem tudta kellően felvenni a ritmust. Varga Zalán triplája után Kozák, Tóth és a szombaton még az A-csoportos felnőttcsapatban pályára lépő Omenaka vezetésével gyakorlatilag lerohanta a vendégeket a könyörtelen hibakihasználó szerepében tetszelgő házigazda, Vas Péter hármasai és Perák Denis pontjai szolgáltak arra, hogy valamennyire életben maradjanak a reményeink. Hiába kért időt Tóth Tamás, a játékrész vége is a DEAC-é volt, így 32-18-cal ért véget az első tíz perc.
Pár pillanattal később átlépte a húsz pontot a különbség, és ez mintha egy csapásra felébresztette volna a mieinket. Huszonegyről tizennégyre olvadt a hátrány, hogy aztán egy hazai időkérés után még közelebb zárkózzunk: a debreceniek védekezésben és támadásban is megtorpantak, Vas hárompontosát követően pedig már 47-44-et mutatott az eredményjelző! A szünetre végül 49-45-tel vonulhattak a felek, azaz gyakorlatilag a teljes differencia eltűnt. 

 

A harmadik negyedben, 53-53-nál, majd Kelemen Balázs hármasánál, 57-56-nál úgy érezhettük, abszolút új meccs kezdődik, és akár a győzelemre is esélyünk lehet, ám a felzárkózásnak ára volt. A DEAC összekapta magát, jól felmérte a fáradó ellenfél erejét, és egy 11-0-s rohammal jóformán  eldöntötte a találkozó sorsát. Amilyen jól indult tehát, olyan rosszul zárult a játékrész.
71-59-ről már nem volt visszaút, hiába küzdött nagyot a Kosársuli, a szerzett kosarak csak a különbség tartására adtak elegendő lehetőséget. Tóth és Omenaka megállíthatatlan akadályt jelentett, utóbbi dupla-duplát ért el, ketten együtt összesen 53 pontot szórtak - végül 97-85-tel zárult a mérkőzés. Zsinórban negyedik vereségünket szenvedtük el otthonunktól távol, az idegenbeli találkozókat így 5-7-es mérleggel zártuk az alapszakaszban.

 

NB I/B Zöld csoport, 23. forduló:

DEAC U23-Vásárhelyi Kosársuli 97-85
(32-18, 17-27, 22-14, 26-26)

 

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Vezette: Gergely, Borgula, Sörlei
 

 

DEAC: TÓTH 30/18, Kozák M. 13/3, Gáspár 11/3, Kozák B. 7, OMENAKA 23/3,
Csere: Sólyom -, Asszú 11/3, Szekeres -, Szűcs 2, Zsuga -, Fábián -
Vezetőedző: Kovács Adrián

Kosársuli: Kovács -, Varga 15/6, Bálint 11, Pavlovic 7, VAS 21/12,
Csere: Perák 9, Börcsök 2, Kelemen 13/3, Rostás 7/3

 

Tóth Tamás vezetőedző: "Óriási öröm, hogy megtisztelt az ellenfelünk azzal, hogy ellenünk mindkét bajnoki mérkőzésén a legerősebb összeállításával állt ki. Hogy a Salgótarján és a Baja ellen miért nem, nem ránk tartozik. Az első negyedben túl puhán védekeztünk és a tartalékos csapatom ezt a hátrányt ma nem tudta ledolgozni. Úgy gondolom, próbálkoztunk sok mindennel, de ma ennyivel fizikálisabb volt a Debrecen. Még egyszer gratulálok nekik!"

Hogy sikerül-e megőriznünk hibátlan hazai mérlegünket, netalántán egy kisebbfajta csodát teljesítve elsőként tudunk-e a rájátszásba lépni, az a Baja elleni rangadón, március utolsó napján dől el. Egyben U20-asaink ekkor fejezik be a bajnokságot, úgyhogy valóban minden szurkolóra szükségünk lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Traffipax cunami lesz Csongrád megyében is

Traffipax cunami lesz Csongrád megyében is

Ismét huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség hamarosan. Március 25-ig a...
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

Két bronzérmet szerzett a világjátékokon...

Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon a 62 tagú...
 

És ezt már olvasta?

Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.