SportErős ellenfél - még erősebb felállásban

2019. március 25., hétfő
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban

Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Tamás csapata ahhoz a DEAC U23-hoz látogatott, amely a felsőházi rájátszást érő helyért, helyekért küzd, és amely a két gárda decemberi mérkőzésén 90-75-ös arányban maradt alul Vásárhelyen. Kiegyenlített összecsapásra lehetett számítani, az is lett belőle - és nem mi jöttünk ki jobban a végén...

 

A legerősebb összeállításában játszó, fiatal debreceniek már az első negyedben óriási lépést tettek a győzelemért - a sérülések miatt tartalékosan felálló, az alapszakasz végére kissé meggyötört-megfogyott Kosársuli fizikálisan nem tudta kellően felvenni a ritmust. Varga Zalán triplája után Kozák, Tóth és a szombaton még az A-csoportos felnőttcsapatban pályára lépő Omenaka vezetésével gyakorlatilag lerohanta a vendégeket a könyörtelen hibakihasználó szerepében tetszelgő házigazda, Vas Péter hármasai és Perák Denis pontjai szolgáltak arra, hogy valamennyire életben maradjanak a reményeink. Hiába kért időt Tóth Tamás, a játékrész vége is a DEAC-é volt, így 32-18-cal ért véget az első tíz perc.
Pár pillanattal később átlépte a húsz pontot a különbség, és ez mintha egy csapásra felébresztette volna a mieinket. Huszonegyről tizennégyre olvadt a hátrány, hogy aztán egy hazai időkérés után még közelebb zárkózzunk: a debreceniek védekezésben és támadásban is megtorpantak, Vas hárompontosát követően pedig már 47-44-et mutatott az eredményjelző! A szünetre végül 49-45-tel vonulhattak a felek, azaz gyakorlatilag a teljes differencia eltűnt. 

 

A harmadik negyedben, 53-53-nál, majd Kelemen Balázs hármasánál, 57-56-nál úgy érezhettük, abszolút új meccs kezdődik, és akár a győzelemre is esélyünk lehet, ám a felzárkózásnak ára volt. A DEAC összekapta magát, jól felmérte a fáradó ellenfél erejét, és egy 11-0-s rohammal jóformán  eldöntötte a találkozó sorsát. Amilyen jól indult tehát, olyan rosszul zárult a játékrész.
71-59-ről már nem volt visszaút, hiába küzdött nagyot a Kosársuli, a szerzett kosarak csak a különbség tartására adtak elegendő lehetőséget. Tóth és Omenaka megállíthatatlan akadályt jelentett, utóbbi dupla-duplát ért el, ketten együtt összesen 53 pontot szórtak - végül 97-85-tel zárult a mérkőzés. Zsinórban negyedik vereségünket szenvedtük el otthonunktól távol, az idegenbeli találkozókat így 5-7-es mérleggel zártuk az alapszakaszban.

 

NB I/B Zöld csoport, 23. forduló:

DEAC U23-Vásárhelyi Kosársuli 97-85
(32-18, 17-27, 22-14, 26-26)

 

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Vezette: Gergely, Borgula, Sörlei
 

 

DEAC: TÓTH 30/18, Kozák M. 13/3, Gáspár 11/3, Kozák B. 7, OMENAKA 23/3,
Csere: Sólyom -, Asszú 11/3, Szekeres -, Szűcs 2, Zsuga -, Fábián -
Vezetőedző: Kovács Adrián

Kosársuli: Kovács -, Varga 15/6, Bálint 11, Pavlovic 7, VAS 21/12,
Csere: Perák 9, Börcsök 2, Kelemen 13/3, Rostás 7/3

 

Tóth Tamás vezetőedző: "Óriási öröm, hogy megtisztelt az ellenfelünk azzal, hogy ellenünk mindkét bajnoki mérkőzésén a legerősebb összeállításával állt ki. Hogy a Salgótarján és a Baja ellen miért nem, nem ránk tartozik. Az első negyedben túl puhán védekeztünk és a tartalékos csapatom ezt a hátrányt ma nem tudta ledolgozni. Úgy gondolom, próbálkoztunk sok mindennel, de ma ennyivel fizikálisabb volt a Debrecen. Még egyszer gratulálok nekik!"

Hogy sikerül-e megőriznünk hibátlan hazai mérlegünket, netalántán egy kisebbfajta csodát teljesítve elsőként tudunk-e a rájátszásba lépni, az a Baja elleni rangadón, március utolsó napján dől el. Egyben U20-asaink ekkor fejezik be a bajnokságot, úgyhogy valóban minden szurkolóra szükségünk lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Traffipax cunami lesz Csongrád megyében is

Traffipax cunami lesz Csongrád megyében is

Ismét huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség hamarosan. Március 25-ig a...
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

Két bronzérmet szerzett a világjátékokon...

Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon a 62 tagú...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.