SportÉrmes helyezésekkel indult a versenyév

2019. január 28., hétfő
 
Érmes helyezésekkel indult a versenyév

A VIII. Aranyhomok Kupával kezdődött a 2019-es év a NICS-HSÚVC fiatal úszói számára. A Klub 13 versenyzővel indult a kecskeméti versenyen, ahol 39 egyesület összesen 600 nevezettje állt rajtkőre – köztük válogatottak is.

 

 

 

 

 

 

Az egész hétvégés viadal első napján Katona Zsolt csoportjából két 2008-as születésű tehetség, Pászti Alex és Pintér Petra versenyzett, mindketten két-két versenyszámban rajtoltak.

 

Vasárnap Bán Sándor és Sibalin Dávid tanítványai úsztak (Dohányos Annamária, Süli Ákos és Szőke Zita,  Batta Orsolya, Borbás Gergő, Forján Anna, Horváth Henrik, Kancsár Mirjam, Komjáti Nelli, Mag Gergő és Tóth Ákos), közülük kettejük nyakába érmet is akasztottak az eredményhirdetés során.

 

Dohányos Annamária 400 méter vegyesen lett harmadik, míg Szőke Zita 800 gyorson új egyéni csúccsal (9:07,00) zárt első helyen, a LEN-pontok összesítését nézve a második legeredményesebb versenyzőként korosztályában.

 

A következő hetek során folytatódik a kemény felkészülés a tavaszi idényre és az egyre közeledő országos bajnokságokra.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - HSUVC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kosársuli örömjáték a Hódtóiban

Kosársuli örömjáték a Hódtóiban

Hazai pályán zárta 2019 első hónapját a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld...
Krónika ecsettel

Krónika ecsettel

Január 26-án ünnepli 81. születésnapját Hézső Ferenc, Munkácsy-díjas festőművész, a...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.