SportÉrmes helyezésekkel indult a versenyév

2019. január 28., hétfő
 
Érmes helyezésekkel indult a versenyév

A VIII. Aranyhomok Kupával kezdődött a 2019-es év a NICS-HSÚVC fiatal úszói számára. A Klub 13 versenyzővel indult a kecskeméti versenyen, ahol 39 egyesület összesen 600 nevezettje állt rajtkőre – köztük válogatottak is.

 

 

 

 

 

 

Az egész hétvégés viadal első napján Katona Zsolt csoportjából két 2008-as születésű tehetség, Pászti Alex és Pintér Petra versenyzett, mindketten két-két versenyszámban rajtoltak.

 

Vasárnap Bán Sándor és Sibalin Dávid tanítványai úsztak (Dohányos Annamária, Süli Ákos és Szőke Zita,  Batta Orsolya, Borbás Gergő, Forján Anna, Horváth Henrik, Kancsár Mirjam, Komjáti Nelli, Mag Gergő és Tóth Ákos), közülük kettejük nyakába érmet is akasztottak az eredményhirdetés során.

 

Dohányos Annamária 400 méter vegyesen lett harmadik, míg Szőke Zita 800 gyorson új egyéni csúccsal (9:07,00) zárt első helyen, a LEN-pontok összesítését nézve a második legeredményesebb versenyzőként korosztályában.

 

A következő hetek során folytatódik a kemény felkészülés a tavaszi idényre és az egyre közeledő országos bajnokságokra.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - HSUVC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kosársuli örömjáték a Hódtóiban

Kosársuli örömjáték a Hódtóiban

Hazai pályán zárta 2019 első hónapját a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld...
Krónika ecsettel

Krónika ecsettel

Január 26-án ünnepli 81. születésnapját Hézső Ferenc, Munkácsy-díjas festőművész, a...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.