SportÉrmes helyezésekkel indult a versenyév

2019. január 28., hétfő
 
Érmes helyezésekkel indult a versenyév

A VIII. Aranyhomok Kupával kezdődött a 2019-es év a NICS-HSÚVC fiatal úszói számára. A Klub 13 versenyzővel indult a kecskeméti versenyen, ahol 39 egyesület összesen 600 nevezettje állt rajtkőre – köztük válogatottak is.

 

 

 

 

 

 

Az egész hétvégés viadal első napján Katona Zsolt csoportjából két 2008-as születésű tehetség, Pászti Alex és Pintér Petra versenyzett, mindketten két-két versenyszámban rajtoltak.

 

Vasárnap Bán Sándor és Sibalin Dávid tanítványai úsztak (Dohányos Annamária, Süli Ákos és Szőke Zita,  Batta Orsolya, Borbás Gergő, Forján Anna, Horváth Henrik, Kancsár Mirjam, Komjáti Nelli, Mag Gergő és Tóth Ákos), közülük kettejük nyakába érmet is akasztottak az eredményhirdetés során.

 

Dohányos Annamária 400 méter vegyesen lett harmadik, míg Szőke Zita 800 gyorson új egyéni csúccsal (9:07,00) zárt első helyen, a LEN-pontok összesítését nézve a második legeredményesebb versenyzőként korosztályában.

 

A következő hetek során folytatódik a kemény felkészülés a tavaszi idényre és az egyre közeledő országos bajnokságokra.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - HSUVC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kosársuli örömjáték a Hódtóiban

Kosársuli örömjáték a Hódtóiban

Hazai pályán zárta 2019 első hónapját a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld...
Krónika ecsettel

Krónika ecsettel

Január 26-án ünnepli 81. születésnapját Hézső Ferenc, Munkácsy-díjas festőművész, a...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.