MozaikEnnivaló receptjeink Angélától - Gesztenyekrémes ribizlis kuglóf csokoládéval

2018. március 6., kedd
 
Ennivaló receptjeink Angélától - Gesztenyekrémes ribizlis kuglóf csokoládéval

A TV Paprikából megismert Baracskay Angéla, a Vásárhelyi Hírek háziasszonya a szokásos kuglóf kissé megbolondított változatát ajánlja.

 


 

 

 

 

Gesztenyekrémes ribizlis kuglóf csokoládéval:

140g vaj

100g cukor

60g tojássárgája (kb. 3 db)

90g tojásfehérje

70g cukor

95g kézmeleg tej

190g liszt

6g sütőpor

200g gesztenye massza (lehetőleg ne a legolcsóbbat vegyük)

150g fagyasztott ribizli

A vajat a cukorral krémessé keverjük. Hozzáadjuk fokozatosan a tojássárgáját. Egy másik száraz tálban felverjük a tojásfehérjét, hozzáadva szintén fokozatosan a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a habos vajas krémbe. Majd vékony sugárban hozzácsurgatjuk a tejet, két részletben beleforgatjuk a szitált sütőporral elkevert lisztet. Végül a gesztenyét és a fagyasztott ribizlit. Fontos hogy a ribizli fagyott legyen, mert így nem színezi el a tésztát, és szép kis piros pöttyök lesznek egy absztrakt színkeverék helyett mikor felszeleteljük. Nekem a formám nagysága miatt 160 fokon sütve egy óra alatt lett kész. De adagolhatjuk kisebb formákba és akkor felére lecsökkentjük a sütési időt. Ne akarjuk azonnal kivenni a formából, könnyen megtörhet, várjunk még kihűl. És ha nem vagyunk abban biztosak, hogy szuper tapadásmentes formánk van, akkor kenjük ki vékonyan vajjal.

Egyszerűen csak felolvasztok egy kis étcsokoládét, hozzáadok 2 tk. mogyoróolajat és azzal csurgattam végig miután kihűlt. (Így a csokoládé azonnal megkötött rajta és ropogott mikor ettük)

 

 

Nézze meg az Ennivaló receptjeink gyűjteményét ITT!

 

Olvassa el ezt is!

A szervezetünk egyik bástyája - Székbíró Zsuzsanna a probiotikumokról

A szervezetünk egyik bástyája - Székbíró...

Mik is azok a probiotikumok? Milyen hatással van szervezetünkre, hiányuk pedig milyen befolyással van...
45 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik

45 éves egy világegyezmény, amely az...

A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 45 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek...
 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.