FélpercesEmlékkonferencia előadója volt Nagy Gyöngyi

2018. december 1., szombat
 
Emlékkonferencia előadója volt Nagy Gyöngyi

Nagy Gyöngyi megnyitójával kezdődött a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetségéről tartott budapesti konferencia.

 

 

 

 

 

 

A Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége megalakulásának centenáriumán – a két héttel korábbi erről megemlékező hódmezővásárhelyi konferencia után – emlékülésre került sor a budapesti Józsefvárosi Galériában, amelyen Nagy Gyöngyi, az Emlékpont történésze is előadást tartott, valamint ő mondta a megnyitó beszédet is.

 

„A láncnak nem szabad elszakadnia." címmel rendezett emlékkonferenciát Nagy Gyöngyi, az Emlékpont történésze nyitotta meg, aki köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Tormay Cécile missziója az volt, hogy felébressze az első világháború utáni magyarságban a reményt a továbbélésre, a küzdelemre, arra, hogy bármennyi veszteséget is szenvedtünk el a háborúban, a magyarságnak mégiscsak talpon kell maradnia, és ehhez hívta segítségül az asszonyokat, nagyon jól ráérezve arra, hogy a háborúban, a politikában és a gondolkodásban kimerült férfiak után őket is meg kell szólítani, és az ő energiáikat is segítségül kell hívni Magyarország újjáépítésében.

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

Advent Hódmezővásárhelyen - Programok

Advent Hódmezővásárhelyen - Programok

December 2-án kezdődött az advent, a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapot...

Jubilál a Magyar- Francia Baráti Társaság

Jubilál a Magyar- Francia Baráti Társaság

Megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlést tartott a...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.