SportElpuskázott helyzetek, eladott labdák

2019. október 14., hétfő
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák

A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. A szezon eddigi találkozóihoz hasonlóan az egyik szemünk sírt, a másik nevetett.

 

 

 

 

 

 

 

Előbb a fiatalok léptek pályára, akik hibátlan mérlegükön egy pillanatig sem akartak alább adni. Ennek szellemében teljesítettek, és végül remek csapatjátékkal újabb kiütéses sikert arattak. A 138-38-as, azaz kerek százpontos győzelem egyben azt is jelenti, hogy továbbra is tapadunk a szintén veretlen Pécs, Sopron kettősre - érdekesség, hogy a következő fordulóban egy nagy széria biztos megszakad valamelyik gárda számára, hisz Pécs U20-Kosársuli U20 rangadót rendeznek október 27-én.

 

A felnőttcsapat találkozója nagyon szoros csatát hozott, és nem múlott sokon, hogy sikerüljön megszakítani a rossz sorozatot. A palánknál történő "kisebb akadályok" elhárítása után (képünkön) az első negyed igencsak rapszodikus játékot eredményezett, hisz a pápaiak jó tripláikkal már tíz ponttal is vezettek, mégis miénk volt a játékrész vége. A minimális különbség a szünetig sem változott, és hiába igyekezett elhúzni a vendéglátó, Molnár Bence vezényletével volt visszaút.

 

Az 50-46-os hazai előnyt hozó félidőt követően egészen furcsán alakult a harmadik negyed, hisz előbb egy 14-0-s pápai rohammal majd' húszpontosra hízott a differencia, majd a negyed második öt perce abszolút a miénk volt, Rostás Imre és a visszatérő Kelemen Balázs kosarai egy 13-0-s etapot eredményeztek (64-59 a harmadik játékrész végén). A záró percekben mindkét félnek voltak jó és rossz periódusai, a végül 26 pontig jutó Molnár kettesével 71-69-nél mi vezettünk, ám hiába kezdődött 73-73-mal az utolsó minutum, nálunk jöttek az elpuskázott helyzetek és az eladott labdák, a jól védekező, egy fokkal higgadtabb Pápa pedig jól büntetőzött és végül 80-73-ra nyert.

 

NB I/B Zöld csoport, 4. forduló:

Concordia Motax KC Pápa - Vásárhelyi Kosársuli 80-73 (24-23, 26-23, 14-13, 16-14)

Pápa, 250 néző. V.: Jurák, Józsa, dr. Stánicz.

 

Pápa: Sonyák 10/6, Horváth 14/9, MURAI 20/3, Oroszi 4, Keller 8

Csere: Hódi 11/9, Balla 2, Burai 8/3, Márton L. 3/3, Kocsis

Edző: Kálmán László

 

Kosársuli: Varga Á. 4/3, Varga Z. 3/3, Bálint 2, Hargitai 6, Perák 6

Csere: Kovács 8/6, MOLNÁR 26/6, Rostás 12, Kelemen 6, Balogh

Edző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Éles, egylabdás rangadót buktunk el, a szerencse nem mellettünk állt. A legrosszabbkor hibáztunk mindig, így nem sikerült a bravúr. Még mindig hiányzik az a plusz a játékunkból, ami győzelmet érne, de jövő héttől még keményebben dolgozunk érte."


A következő fordulóban, október 27-én Pécsre látogat a felnőttcsapat is. Az a kiszálló sem ígérkezik könnyűnek, hisz a Rátgéber Akadémia jelenleg vezeti a bajnokságot.

 
 
Forrás: Nagy Benjamin-Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Dobogós helyezések Budapesten

Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

Mindszenti sorozatbetörés elfogással

Mindszenti sorozatbetörés elfogással

Nem kis riadalmat keltett a mindszenti és vásárhelyi facebookosok között az a hír, hogy 12 óra alatt 5 betörés volt. Igaz a betörő csak 4 órán ár örülhetett a zsákmánynak.
Végső búcsú Ferrari Violettától

Végső búcsú Ferrari Violettától

Február 8-án, szombaton vesznek végső búcsút a vásárhelyi születésű Ferrari Violettától. A Jászai Mari-díjas színésznőt a református egyház szertartása szerint a budaörsi új temetőben búcsúztatják.   
Új rektor a Szegedi Tudományegyetem élén

Új rektor a Szegedi Tudományegyetem élén

Július elsejétől megkezdte munkáját Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem új rektora, az orvosprofesszor négy évig tölti be a vezetői tisztséget.
 

És ezt már olvasta?

Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.
 
Elárul a tested
Elárul a tested Míg a szavak a gondolatainkat, addig a testnyelvvel az érzéseinket fejezzük ki. Számtalan gyakorlati tudnivalóval fűszerezett előadással fejeződött be a Lélekbérlet.
 
Fekete Sas Kupa tizennegyedszer
Fekete Sas Kupa tizennegyedszer

November 10-én rendezte meg a Promenád TSE Hódmezővásárhelyen a XIV. Fekete Sas Kupa klubközi táncversenyt. Eredmények.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.45.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.45.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Baleset a mártélyi úton
Baleset a mártélyi úton Két személyt szállítottak kórházba, amikor - valószínű a sebesség helytelen megválasztása miatt - fának csapódott egy autó Hódmezővásárhely külterületén.
 
Átadták a felújított Rárósi utat
Átadták a felújított Rárósi utat Hagyomány lett, hogy a megépült, vagy felújított utakat lelkes csapat közös kerékpározással is felavatja. November 9-én a polgármester átadta a felújított Rárósi utat.
 
Megint egy győzelem, megint egy vereség
Megint egy győzelem, megint egy vereség Cegléden lépett pályára pénteken U20-as, valamint felnőttcsapatunk. Kettősség jellemezte a két találkozót.