KözéletElkészült Almási István síremléke

2018. október 26., péntek
 
Elkészült Almási István síremléke

Közadakozás eredményeként épült síremlékének ünnepélyes megáldására és megszentelésére hívja a vásárhelyieket a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány és az Almási család.

 

 

 

 

 

 

 

Almási István polgármester hosszan tartó betegség után életének 73. évében hunyt el 2017. november 20-án.

Magyarország miniszterelnöke személyes hangú levélben fejezte ki részvétét és méltatta Almási István polgármester munkásságát. 

 

Mint ismeretes Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata Almási Istvánt saját halottjának tekintette, temetési költségeivel együtt. Ennek kifizetése azonban több hónapot késett, és a Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint, márciusban, vagyis már az új polgármester megválasztása után történt meg.

 

A néhai polgármester emlékére koncertet szerveztek május 27-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A koncert plakátján olvasható volt, hogy a koncertjegyek bevételét Almási István síremlékének elkészítésére szeretnék fordítani.

Ennek és további közadakozásnak az eredményeként épült síremlékének ünnepélyes megáldására és megszentelésére november elsején 10 órakor kerül sor a Kincses temetőben.

 

A szertartáson imát mond Alácsi Ervin János tábori lelkész.Iigét hirdet Bán Csaba református lelkész. Igeolvasást tart Nagy Ervin evangélikus lelkész.

A síremléket Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke áldja és szenteli meg, a záróimát Németh László esperes, plébános mondja.

 

A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány és az Almási család arra kér mindenkit, hogy a szertartás után egy szál virággal emlékezzenek Almási Istvánra.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Wittner Mária idézte fel 1956 eseményeit az Emlékpontban

Wittner Mária idézte fel 1956 eseményeit...

Az eseményeket személyesen megélő, a forradalom és szabadságharc céljának, eszmeiségének...
A szegedi vonat elsodort egy autót

A szegedi vonat elsodort egy autót

Négy halálos áldozata van a Székkutas és Orosháza között a vasúti átjáróban...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.