Kultúra, oktatásElkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

2019. október 8., kedd
 
Elkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

Idén is elkészült a 2018-as kompetenciamérési eredmények megjelenésével a Magyarország Legjobb általános és középiskolák összeállítása.

 

 

 

 

 

 

 

Az összeállításban apróbb mozgások történtek, de az egyik iskolában jelentősen javultak az eredmények, így a sorrend kialakításakor nagyot ugrott a dobogóra. 

 

Első helyen - megőrizve eddigi pozícióját - a debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola végzett ismét. Kompetenciamérés eredményei 7 éve töretlenül rendkívül magas eredményt mutatnak, minden évben jelentősen meghaladva az országos átlagot matematika és szövegértés területén is.

 

Második helyre óriási ugrással a tavalyi 52. helyről a budapesti Szabó Magda Angol-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola került. Az iskolában az utóbbi 3 évben jelentősen javultak az eredmények. A 2018-as évben az országos eredményekhez képest több, mint 20% volt az előnyük majdnem minden esetben.

 

Harmadik helyen egy nagy klasszikust köszönthetünk. A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium folyamatosan nagyon magas eredményei itt is visszaköszönnek.

A legjobbiskola.hu szakemberei szerint fontos, hogy évről-évre stabilan jó eredmények legyenek az iskolában, biztonságot nyújtva a gyerekeknek. A lista készítésénél ezt a stabilitást is figyelembe veszik úgy, hogy az utolsó 5 év eredményeit is áttekintik.

 

A Legjobb általános iskolák összeállítás elkészítésénél azokat az általános iskolákat vették figyelembe, ahol rendelkezésre álltak a 6. és 8. évfolyami matematikai és szövegértési eredmények is. Eredmények számításánál a legfrissebb 2018-as adatok mellett a korábbi 4 év eredményeit is figyelembe vették.

 

Összesen 2440 iskola található a listán, amelyen természetesen a hódmezővásárhelyi általános iskolák helyezése is megtalálható.

  116. helyezett a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola

  337. helyezett a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola Telephelye

1023. helyezett a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola

1110. helyezett a Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola

1263. helyezett a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézménye (Székkutas)

1304. helyezett a Németh László Gimnázium, Általános Iskola

1445. helyezett a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola

1475. helyezett a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola

 


A magyar középiskolákat értékelő rangsorában - akárcsak tavaly - 2019-ben is a négyéves képzést adó veszprémi Lovassy László Gimnázium lett az első. Kevéssel maradt le a mögötte a budapesti Eötvös József Gimnázium, a harmadik helyezett XIV. kerületi Szent István Gimnázium pedig óriásit lépett előre tavalyi helyezéséhez képest. A negyedik helyen a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium áll.

 

Az 1645 hazai középiskolát tartalmazó listán a két vásárhelyi gimnázium egyike a 264. helyezett Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium,

a 266. helyezett a Németh László Gimnázium, Általános Iskola.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb kórházfejlesztés a láthatáron

Újabb kórházfejlesztés a láthatáron

A vásárhelyi kórház fejlesztésének szeptemberben bejelentett jövőbeni terveinek egy része, egy most...
Vádemelés a Gregus utcai kettős gyilkosság ügyében

Vádemelés a Gregus utcai kettős...

Brutális kegyetlenséggel végeztek a két idős, magatehetelen emberrel. A nő aktívan segédkezett saját...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.