GazdaságEgy kis segítség

2019. február 21., csütörtök
 
Egy kis segítség

Huszonöt kisközösségi, kereskedelmi és közösségi rádió összesen 77,7 millió forintot kap a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését támogató pályázatának eredményeként.

 

 

 

 

 

 

A nyertesek egyike a hódmezővásárhelyi székhelyű Rádió7, amely évek óta, „elmaradhatatlan” nyertese a negyedévenként pályázható támogatásoknak. Tavaly novemberben a Napraforgó Magazinműsorra nyertek 2 millió 239 milliót, most a Médiatanács február 19-én hozott döntése értelmében a Rádió 7 híreinek készítését ösztönzi 3 millió 294 ezer forinttal.

 

Mint arról már többször írtunk, a két műsorelem évek óta kedvezményezett, így tavaly októbertől már az új tulajdonos, a Dél-alföldi Centrum Kft. is élvezi az állami apanázst.

Egy a tavaly december 11-én hozott Médiatanács határozat szerint, – a médiaszolgáltató kérelmére – az Mttv. 48. § (5) bekezdése alapján a Dél-alföldi Média Centrum Kft. Hódmezővásárhely 97,6 MHz + Makó 96,8 MHz + Kistelek 107,0 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságát 5 évre, azaz 2024. március 14-ig megújította.

A hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai Bada János, Csepreghy Nándor, és Rákay Philip lettek.

Bada János neve a hátrányos helyzetűeknek munkát ígérő Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet vezetői között vált ismertté, aki tavaly május óta hódmezővásárhelyi Batidai Vadászkastélyt működtető zrt. tagja lett. Lázár János korábbi kancelláriaminiszter évfolyamtársa volt a vásárhelyi Bethlen-gimnáziumban.

Csepreghy Nándor tavaly májusban vált meg a Miniszterelnökségtől és a miniszterhelyettesi posztjától, Lázár János jobbkezeként tartották számon.

 

Rákay Philip (eredetileg Kálmán) az M1 egykori intendánsa, a Fidesz nagygyűlések házigazdája. Média személyiség a Műsorvezető kerestetik című műsor egykori győztese. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-ben 2017 tele óta igazgatósági tag. Ennek a Ménesbirtoknak lett egy szeptember 25-én hozott miniszterelnöki határozat szerint kormánybiztosa Lázár János országgyűlési képviselő.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Második félév az iskolában

Második félév az iskolában

Érdemes végigbogarászni, mi várja a diákokat a második félévben? Tanítási...
Van már költségvetés

Van már költségvetés

Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.