BulvárEgy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

2019. február 15., péntek
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

Ha Szarvas városáról van szó, szinte mindenkinek az Arborétum ugrik be. A Vásárhelyhez viszonylagos közelsége miatt, kedvelt családi kiránduló célpont. Szarvas másik büszkeségéről viszont kevesebb szó esik, holott a területet izgalmasan, interaktívan bemutató kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.

 

 

 

 

 

 

Már csak egy hónap és a téli zárva tartást követően ismét megnyitja kapuit látogatói számára a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén idén is számos újdonsággal készülnek vendégeik számára.

 

Március 15-én a Kikeleti Kapunyitó rendezvénnyel indul a szezon, melynek keretében, a 9 órai kapunyitást követően 10 órakor ünnepélyes átadásra kerülnek az Anna-liget tél folyamán elkészült vadonatúj interaktív tanösvényelemei és bemutatkoznak a park legújabb állatfajai.

 

Napos idő esetén kipróbálható lesz az ország egyetlen, interaktív természetismereti napórája, melynek megismerését izgalmas program keretében szakértő is segíti majd.

 

A rendezvényen közösen utaznak vissza a múltba, hogy tanulmányozhassák milyen volt hajdan a fokgazdálkodás. Vendégeikkel valódi „árasztásba” fognak majd az Anna-liget vizes élőhelyének szegletében.

 

A családosan vagy csoportban érkezők természetismereti játékokban is kipróbálhatják magukat. Aki szeretné tesztelni ügyesebb-e egy hollónál, vagy hogy milyen nehéz dolog egy igazi fészket megépíteni, esetleg szabadtéri társasjátékban versenyezne társaival, annak már most érdemes bejegyezni naptárába a sok meglepetést tartogató programot.

 

A tíz új tanösvény elem mellett természetesen az állatpark régi és új lakói is várják már a vendégeket.

 

A Körösvölgyi Látogatóközpontban szintén március 15-től tekinthető majd meg a „Légivadászok nyomában” kiállítás. A Herman Ottó Intézet és a Magyar Természettudományi Múzeum szitakötőkről szóló izgalmas anyaga, Danyik Tibor kutató páratlan grafikáival egészül ki.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Császár Angéla Hódmezővásárhelyen

Császár Angéla Hódmezővásárhelyen

Legutóbb 2017 őszén járt Hódmezővásárhelyen Fenyvesi Félix Lajos könyvbemutatójának...

Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

Megtorpant a futball utánpótlás...

A Magyar Labdarúgó Szövetség szeptember óta nem küldi az utánpótlás- nevelésre...
 

És ezt már olvasta?

Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az alkotás örömének kiállítása
Az alkotás örömének kiállítása Változatos kézműves mesterségeket felvonultató 21 aktív és kreatív nyugdíjas kiállítása nyílik. Ötletadó, kedvcsináló alkotások tucatjai láthatók. A kiállítók névsorával.