KözéletEgy helyszín két megemlékezés

2018. október 18., csütörtök
 
Egy helyszín két megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés 23-án 9 óra 30 perckor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.

 

 

 

Fotó: VH

 

 

 

 

Ezt követően a megemlékezés résztvevői a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarával az élen, az Oldalkosár utcán át, a Nagy Imre Sétányra vonultak, ahol 10 órakor Márki Zay Péter polgármester mond ünnepi beszédet. Majd koszorúzással emlékeznek meg '56 áldozatairól.

 

Ugyanezen a helyszínem 18 órakor a Fidesz-KDNP is tart megemlékezést, amelyen Dr. Grezsa István települési képviselő, miniszteri biztos mond ünnepi beszédet.

 

Mindkét meghívó:

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások

Videókkal vívtak történelemversenyt a...

A Nemzeti Emlékezet Hete részeként került sor a helyi középiskolások számára kiírt...
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület...

Szeretem Vásárhelyt Egyesület Hódmezővásárhelyen először szervezte meg használaton kívüli...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.