Kultúra, oktatásEgészséghét a mindennapi egészséges életmódért

2019. március 25., hétfő
 

Március 18-22-e között Egészséghetet szerveztek a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár utcai Tagóvodájában, amellyel céljuk az volt, hogy olyan tevékenységekbe vonják be a gyerekeket, amelyekkel felhívják figyelmüket az egészséges életmódra.

 

 

 

 

 

 

 

Az egyhetes programról Maksa Zsuzsanna az Oldalkosár utcai Tagóvoda vezetője elmondta: „Építettünk tudásukra, egyéni ismereteik figyelembevételével vontuk be őket különböző tevékenységekbe, kísérletekbe. Fő feladatként formáltuk egészséges életmódbeli szokásaikat, erősödtek motoros, nyelvi, kognitív, szociális kompetenciáik. Csatlakoztunk az országosan meghirdetett HAPPY héthez, a vízivás fontosságát népszerűsítve.”

 

Az Egészséghetüket minden nap egy-egy témakör köré építették fel. Mivel az óvoda évek óta Vöröskeresztes Bázisóvoda, a gyerekek megismerkedtek a Vöröskereszt eszméivel, megalakulásának történetével egy kisfilmen keresztül. A segítségnyújtás fontossága kiemelt szerepet kapott, valamint mesén keresztül mutatták be az egészségvédelmi feladatokat.

 

Mint az a képeinken is látható, beszélgettek a szájhigiénia fontosságáról, dentálhigiénikus hallgató segítette bemutatni a gyermekek számára a fogápolás technikáját, amit ki is próbálhattak a gyerekek.

 

’Dohányzás vagy Egészség” Kiegészítő Óvodai Program játékos foglalkozásán az iskola előtt álló nagycsoportosok vettek részt. Maketten keresztül követhették nyomon a gyerekek a beszívott levegő útját, a tüdő munkáját. Beszélgettek a légzés szerepéről, a füst káros hatásáról és az egészséget erősítő és romboló képeket csoportosítottak. Közben sokat beszélgettek, élményeiket, tapasztalataikat mondták el.

 

A hét közepén Mártélyon töltötték a délelőttöt a gyerekek, A „Mozogni jó és egészséges” című program jól átmozgatta a gyerekeket és a mártélyi friss levegő pedig hozzájárult, hogy kellemesen elfáradtak és élményeket gyűjtöttek.

 

Pénteken kék felsőben érkeztek a gyerekek ezzel is jelezve csatlakozásukat a Víz világnapjához. Játékos foglalkozáson kísérleteket végeztek a vízzel, ahol több érzékszerven keresztül is megtapasztalhatták a víz szerepét és életünkre gyakorolt hatását, beszélgettek a vízivás fontosságáról. Elkészíthették saját vizesüvegüket és színezhettek képeket. A szülőket is bevonták a programba és számukra is készült egy tabló a vízivás fontosságát népszerűsítve. Ezzel a programmal csatlakoztak az országosan meghirdetett HAPPY héthez is.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Erős ellenfél - még erősebb felállásban

Erős ellenfél - még erősebb felállásban

Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a...
Régészeti munkára várja az önkénteseket a Tornyai-múzeum

Régészeti munkára várja az önkénteseket a...

A török által 1595-ben elpusztított Csomorkány területén a régészek...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.