SportBoxing Gym Vásárhely - itthon és külföldön

2019. június 24., hétfő
 
Boxing Gym Vásárhely - itthon és külföldön

Két versenyre és egy eseményre figyelt a hétvégén a vásárhelyi ökölvívósport. Mindháromban érdekeltek voltak a Boxing Gym Vásárhely öklözői.

 

 

 

 

 

 


A hivatalos adatok szerint 22 ezren férnek be a két éve felújított és a fehérorosz labdarúgó-válogatott otthonának számító minszki Dinamo Stadionba, ennél kevesebben pedig nem nagyon voltak a 2. Európai Játékok péntek késő esti megnyitóünnepségén. Egy nappal később, június 22-én kezdődtek a ökölvívó versenyek, amelyen vásárhelyi érdekeltség miatt is izgulhattunk, a magyar csapatnak, a Boxing Gym Vásárhely sportolója, Kovács Pál révén.

A napot magyar részről Kovács zárta, aki a 81 kilósok nyolcaddöntőjében a francia Gaetan Ntambwe ellen lépett szorítóba és végig nagyon bátran bokszolt esélyesebbnek tartott riválisa ellen.

Kovács az első menettől az utolsóig ment előre, ahogy csak bírt, ám ahogy egyre inkább elfáradt, úgy ütött egyre kevesebbet és kapott egyre többet francia ellenfelétől, aki végül egyhangú pontozással győzött a meccsen.

"Az volt a terv, hogy irányítok, megyek előre. Nem éreztem, hogy erősebb lett volna nálam, de jól mozgott el, nehéz volt eltalálni. Nem örülök a vereségnek, de megyek tovább előre" - összegezte a verseny tanulságait univerzális életfilozófiájának szendvicsébe foglalva Kovács Pál.

 

A Boxing Gym Vásárhely második híre a hétvégéről már örömtelibb. Falunap volt ugyanis Földeákon. A földeáki önkormányzat pedig elismerő oklevéllel tüntette ki a számos magyar és nemzetközi versenyen szép eredményt elért Kovács Laura Fanni ökölvívót és kick-box versenyzőt.

 

A harmadik hétvégi hír pedig még jobb. A V. Gönczi Róbert Emlékversenyen jártak szombaton a vásárhelyi egyesület fiatal reménységei, mondta Tóth Zsolt vezetőedző.

Bogár Gergő bemutató mérkőzésen szerepelt, ahol eredményt ugyan nem hirdettek, de a vásárhelyi fiatal remekül küzdött, bizonyította rátermettségét a nagyszerű, rutinszerző mérkőzésen.

Tóth Niki edzőmérkőzéseken lépett szorítóba, váltott meccseken, három ellenfél ellen, szintén elsősorban rutinszerző mérkőzéseken.

Balogh Patrik hozta az edzéseken már nála megtapasztalt, könnyed, laza, mégis kemény stílusát, bemutató mérkőzésen szerepelt, mely szintén kiváló tapasztalatszerzés volt, de kiemelendő, hogy a  harmadik menetben egy bal horoggal padlóra küldte ellenfelét.

Kovács Krisztián szuper nehézsúlyú mérkőzésen állt a kötelek közé rutinos fővárosi, a Géri Tamás Városgazda SC-ben bokszoló ellenfelével, amelyen végig dominálva, rengeteg súlyos ütést cserélve, végül egyhangú, 5:0-ás pontozással a Boxing Gym Vásárhely sportolója győzött.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Színes múzeumi élménysorozat a legrövidebb éjszakán

Színes múzeumi élménysorozat a...

Június 22-én a Tornyai János Múzeum megrendezte a Múzeumok Éjszakáját...
Súlyos sebeket okoz a kaukázusi medvetalp

Súlyos sebeket okoz a kaukázusi medvetalp

Németországban már évi 10-15 ezer ilyen égési sérülést regisztrálnak. Már...

 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.