Bulvár Bihacsy László is főzött a vásárhelyi Hajléktalanszálló lakóinak

2018. január 3., szerda
 

Kivételesen gazdag, adakozókban bővelkedő karácsonyt tudhat maga mögött a Badalik Bertalan Szociális Ellátó Központ hódmezővásárhelyi Hajléktalan Szállója.

 

 

 

 

 

 


A megfogalmazás igazából nem illik ide, ám tény hogy idén „irirgylésre méltóan” ünnepeltek a hajléktalanok Vásárhelyen, mert a szállón élő, vagy ott alkalmi menedékre lelők számára ez a néhány nap valóban ünnepi volt, az egyhangú, szomorú életutak sorában.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában Hódmezővásárhelyen a jól működő ellátórendszernek köszönhetően hosszú évek óta nem volt haláleset.

„Már november eleje óta, a kialakult rendszer szerint a helyi rendőrség közreműködésével, autónkkal járőrözünk a városban”- mondta Korsós Sándor a Vásárhelyi Híreknek.

Szavaiból az is kiderült, hogy miközben az elmúlt években folyamatosan enyhén emelkedik a hajléktalanok száma, Vásárhely utcáin kevesebben éjszakáznak. Vannak azonban, akik nem hagyják ott az utcát, de ők is „képben vannak.”

 

Többen belátták, hogy a szállóba beköltözve érdemesebb komfortosabb körülmények között átvészelni a telet. Tegyük hozzá, hogy most még az udvaron és a konyhában terjengő disznótoros illatok is csábítóak lehettek, ugyanis szinte hagyománnyá vált, hogy a Karácsonyi Ünnepek előtt-alatt és az azt követő héten a jótékonysági felajánlásból orjaleves, pörkölt és egyéb disznótoros finomság kerül az asztalra.

 

Ennek az egyik oka, hogy a Hód Menza konyhája iskolai szünet idején bezár, így a Hajléktalanszállónak magának kell gondoskodnia az alkalmanként 60-70 hajléktalan legalább napi egyszeri meleg ételéről. Nos, ilyenkor jön a segítség, a helyi vállalkozók felajánlásai által, amelynek „nyitánya” – hagyományosan Maczelka Tibor által felajánlott - sertésből készült egy pompás orjaleves és sertéspörkölt volt december 21-én.

Ennek maradéka persze a többi napokra is biztosított napi meleg ételt a szálló lakói számára.

 

Idén is jöttek a visszatérő adományozók, olyanok, akik a két ünnep között főznek is a szálló konyháján: Hack Zoltán és baráti köre, idén két 100 kilós malacot dolgozott fel. Kolbászt, konzervet is hoztak, illetve Kenéz Heka Etelka idén is küldött sütemény csomagot a szálló lakóinak.

 

A Hajléktalanszálló idei ünnepi heteire aztán különlegességnek mondható menü tette fel a koronát, a vásárhelyi Szakszervezet Vadásztársaság jóvoltából. Ugyanis nagy mennyiségű őzhúst adományoztak a Hajléktalanszállónak, amelyet Bihacsy László, számos hazai és külföldi versenyen sikereket elért hobbi-szakács főzött meg december 28-án. A képeken is látható, a siker nem maradt el, a bográcsban készült őzpörköltből többen is kértek még egy adagot .   

 

 
 
VH-B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Január elsején született az év első vásárhelyi babája

Január elsején született az év első...

Elsején délután jött a világra Hódmezővásárhely első babája, Kócsó András...
Nézzünk a jövőbe!

Nézzünk a jövőbe!

Kilenc hosszú hétvége és áthelyezett munkanap vár ránk 2018-ban. A munkanap áthelyezések miatt...
 

És ezt már olvasta?

Van már költségvetés
Van már költségvetés Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták.
 
A rendszer Vásárhelyen debütál
A rendszer Vásárhelyen debütál Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telefon és egyéb szolgáltatók számlái mellett.
 
A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.