MozaikBáli szezon - báli ruha 2011.

2010. december 7., kedd
 

Ecker Szilvia - ESSENDE - ruhái nélkül ma már nincs Hódmezővásárhelyen társasági élet. Így van ez a báli szezonban is.

Minden évben időben kell bejelentkeznie annak, aki a báli ruhát akar nála varratni.

Ruhaterveivel, anyagainak és színének a megválasztásában a viselője külső jegyeit maximálisan figyelembe veszi. Ez filozófiájának lényege is.     

 

 

Báli trend 2010-2011.

 

Ecker Szilvia a báli divatról

 

Külön kell választani a hétköznapi trendet a báli trendtől. A báli ruházat ugyanis nem követi annyira az aktuális divatirányzatokat, mint például a felsőruházat.

Megfigyelhető volt már az előző szezonban, de most még inkább, hogy az abroncsos nagy báli ruhák már kevésbé népszerűek. Ez egy körülbelül 10 éve tartó báli ruhadivat irányzat fokozatos átalakulását jelenti. Most inkább a finom vezetésű, lágy anyagok dominálnak. A hagyományosan élő fekete szín mellé, 2011-ben bejönnek a mélyebb árnyalatú színek, a mustársárga, a mélyvörös, a mélypadlizsán, finom, lágy esésű muszlinokból. Persze azért ezeknek van tartásuk, mert  ugyanúgy rejtetten alá vannak halcsontozva. Jelenleg még itt Csongrád megyében és talán még sok helyen él az a nézet, ha már vesznek báli ruhát, azt később is akarják használni. Ezért előnyben részesítik a kétrészest, mert azt egy nadrággal, egy szoknyával még színházba, egyéb helyre fel tudják venni, ahová nem kell a báli szoknya. Viszont ha a trendet nézzük, az egybeszabott ruha a divat. Ugyanúgy alá van halcsontozva mint a fűző, csak el van rejtve. Előnye, az is hogy gyönyörű tartást ad. Inkább a lágyesésű természetes kézi festésű és a nagyon finoman gyöngyözött anyagok mennek most. Kerülni kellene a függönyszerű organzából, meg a függönycsipkéből készült báli ruhákat. Sokan sajnos még a tavalyi Operabálon is viseltek ilyen anyagból készült ruhát.

 

2011-ben bejönnek a mélyebb árnyalatú színek

 

A nem megfelelő anyagválasztás erősen befolyásolja a ruha minőségét. Ha az ember rászánja magát hogy bálba megy, válasszon gondosan anyagot, mert egyáltalán nem biztos hogy jelentős plusz költség ha igényes  ruhára való anyagból varrat.

Sokszor előfordul, hogy valaki megint bálba készül, de nyilván nem szeretne ugyanabban a ruhában menni, de még nincs ötlete sem. Ilyenkor megmutatom az anyagmintáimat, elmondom az elképzeléseimet, mi az ami jól állna. Elég gyakran előfordul, hogy interneten, vagy divatlapban  kinéznek egy ruhát és megkérdezik jól állna-e?

Konfekcióból is lehet báli ruhát választani, vannak nagyon szép ruhák, de úgy gondolom amennyiért megvenné a konfekciót, annyiból varratva talán még jobb minőségű, méghozzá az alakjához pontosan illeszkedő  báli ruhája lehet. Az utóbbi években a hölgyek testsúlya is mintha változott volna, ami szintén megnehezíti a készruha kiválasztását. A varratással pedig az alakhoz legelőnyösebb báli ruha készülhet.

 

A harmonikus megjelenéshez mindennek passzolnia kell

 

Akik hozzám jönnek varratni, általában tisztában vannak azzal, hogy az alakjuknak mi a legelőnyösebb. Viszont az egyéniségükhöz legjobban passzoló színek megválasztásában kevésbé járatosak. Mindenkinek megvan a saját színpalettája, azon belül hogy  hova tartoznak, azzal már sokan nincsenek tisztában. Mivel foglalkozom stílustanácsadással, amikor eljönnek hozzám és a haj, a bőr, a szemszín alapján megfestem a színpalettájukat és megnézzük melyik évszakba tartozik, aminek eredményeként tudatosan választjuk ki a neki legmegfelelőbb színeket.

 

Ecker Szilvia

E-mail: essende@freemail.hu

Telefonszám: 62/636-689

Mobil: 06/30/268-5130

Levelezési cím:

6800 Hódmezővásárhely

Agyag u.1.

 

 

És ezt már olvasta?

Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, Itt a beadás dátuma!
 
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve!
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve! A projekt a fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében a régió fiataljai számára szervez, korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.
 
A zene hullámain Európa körül
A zene hullámain Európa körül A kétéves Erasmus projekt nagyszerű lehetőség, hogy a Liszt Ferenc diákjai nagyobb betekintést nyerjenek más országok diákjainak életébe, életfelfogásába. 
 
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül A Nemzeti Emlékezet Hete programsorozatában az Emlékpontban Magyarország 1948–1958 közötti időszakáról tudományos konferenciát rendeztek
 
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült
 
Egy helyszín két megemlékezés
Egy helyszín két megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés 23-án 9 óra 30 perckor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.