GazdaságAzonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák

2019. május 24., péntek
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák

Mint ismeretes 2014 áprilisában hat óvodára kiterjedő energetikai korszerűsítési program indult, ami - némi csúszással a nyár végi átadás helyett - 2015 tavaszáig tartott.

Abban a pályázatban a Szabadság téri, a Magvető utcai, a Malom utcai, a Szent István utcai, valamint a két Oldalkosár utcai óvoda újult meg.

 

 

 

 

 


2016 májusától óvodafelújításra 564 millió forint állt rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Vásárhelynek jóváhagyott 9,8 milliárdjából.

A 100 százalékos támogatottságú projekt négy óvoda energetikai korszerűsítését tette lehetővé: a Tornyai János utcai, az Észak utcai, a Pál utcai és a Pálffy utcai óvodák kaptak külső szigetelést, nyílászáró cserét, fűtéskorszerűsítést. Sőt a pénzből jutott a szaniterhelységek korszerűsítésére, burkolatcserére is.

 

A korábban energetikai korszerűsítésen már átesett ingatlanok esetében a megvalósítandó cél az épületek általános szak-szerelőipari felújítása és a projektarányos akadálymentesítés volt. Ezen telephelyek között volt a Magvető utcai óvoda, a Malom utcai óvoda, az Oldalkosár utca 4. szám alatti óvoda, az Oldalkosár utca 14. szám alatti és a Szabadság téri óvoda, valamint a Szent István utcai óvoda.

Éppen ez utóbbi óvodában május 22-én tartották a projektzáró ünnepséget.

 

"A kollégák és a szülők is sokat tettek azért, hogy szép, ízléses legyen az óvoda" - mondta a Szent István utcai óvodában Patkósné Dezső Katalin óvodavezető. Szülők és meghívott vendégek nézhettek szét a megszépült vásárhelyi intézményben.

Márki-Zay Péter polgármester megköszönte azt az önkéntes munkát, amelyet szülők, nagyszülők áldoztak azért, hogy a kisgyerekek minél jobb körülmények között tölthessék napjaikat.

 

A 2011-től a több szakaszra bontott projekt célja a hódmezővásárhelyi óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt; ezen belül az épületek külső-belső szak-szerelőipari felújítása, akadálymentesítése, energetikai korszerűsítése és eszközbeszerzés.

A fejlesztés eredményeként az óvodai szolgáltatások azonos színvonalon váltak hozzáférhetővé valamennyi városrészben.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé

Egy művésztelep nem falakból, hanem a...

Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a...
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.