GazdaságAzonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák

2019. május 24., péntek
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák

Mint ismeretes 2014 áprilisában hat óvodára kiterjedő energetikai korszerűsítési program indult, ami - némi csúszással a nyár végi átadás helyett - 2015 tavaszáig tartott.

Abban a pályázatban a Szabadság téri, a Magvető utcai, a Malom utcai, a Szent István utcai, valamint a két Oldalkosár utcai óvoda újult meg.

 

 

 

 

 


2016 májusától óvodafelújításra 564 millió forint állt rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Vásárhelynek jóváhagyott 9,8 milliárdjából.

A 100 százalékos támogatottságú projekt négy óvoda energetikai korszerűsítését tette lehetővé: a Tornyai János utcai, az Észak utcai, a Pál utcai és a Pálffy utcai óvodák kaptak külső szigetelést, nyílászáró cserét, fűtéskorszerűsítést. Sőt a pénzből jutott a szaniterhelységek korszerűsítésére, burkolatcserére is.

 

A korábban energetikai korszerűsítésen már átesett ingatlanok esetében a megvalósítandó cél az épületek általános szak-szerelőipari felújítása és a projektarányos akadálymentesítés volt. Ezen telephelyek között volt a Magvető utcai óvoda, a Malom utcai óvoda, az Oldalkosár utca 4. szám alatti óvoda, az Oldalkosár utca 14. szám alatti és a Szabadság téri óvoda, valamint a Szent István utcai óvoda.

Éppen ez utóbbi óvodában május 22-én tartották a projektzáró ünnepséget.

 

"A kollégák és a szülők is sokat tettek azért, hogy szép, ízléses legyen az óvoda" - mondta a Szent István utcai óvodában Patkósné Dezső Katalin óvodavezető. Szülők és meghívott vendégek nézhettek szét a megszépült vásárhelyi intézményben.

Márki-Zay Péter polgármester megköszönte azt az önkéntes munkát, amelyet szülők, nagyszülők áldoztak azért, hogy a kisgyerekek minél jobb körülmények között tölthessék napjaikat.

 

A 2011-től a több szakaszra bontott projekt célja a hódmezővásárhelyi óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt; ezen belül az épületek külső-belső szak-szerelőipari felújítása, akadálymentesítése, energetikai korszerűsítése és eszközbeszerzés.

A fejlesztés eredményeként az óvodai szolgáltatások azonos színvonalon váltak hozzáférhetővé valamennyi városrészben.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé

Egy művésztelep nem falakból, hanem a...

Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a...
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos...
 

És ezt már olvasta?

Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.