SportAz úszósport példaképei Vásárhelyen

2018. november 4., vasárnap
 
Az úszósport példaképei Vásárhelyen

Megkezdődött az új régióválogatott számára a közös program – válogatott úszók és edzők vették "kezelésükbe" a tehetségeket a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

 

 

 

 

 

 

 

A Jövő Bajnokai program első foglalkozását tartották Hódmezővásárhelyen. Bán Sándor régióvezető, valamint Katona Zsolt és Nagy Attila koordinátorok vezetésével a dél-alföldi régió legtehetségesebb 2004-es, 2005-ös, 2006-os és 2007-es születésű úszóinak válogatottja – benne a NICS-HSÚVC-s Oláh Norberttel, Kis Noellel, Szatmári Mátéval és Musa Márkkal, valamint a Hód Úszós Ugrai Pannával – érdekes és hasznos előadásokat hallgathatott meg – egyenesen klasszisoktól.

 

Petrov Iván, az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya, a hozzá hasonlóan szintén Győrben dolgozó klasszis tréner, Gyertyánffy Tamás, valamint két kiválóság, Jakabos Zsuzsanna és Takács Krisztián személyes példákon keresztül mesélték el élettörténetüket, az úszással kapcsolatos szakmai meglátásaikat, a nevelés-versenyzés csínját-bínját. Szó esett az utánpótlás-keretek válogatási szisztémájáról, a magyar és az olasz úszósport, tréningezés, szemlélet közötti különbségekről is, továbbá a két élversenyző visszarepült saját gyerekkorába, felelevenítve a korai keléseket, az első megmérettetéseket, majd a vb-ket, Eb-ket, olimpiákat.

 

Zárszóként motiváló szavakkal látták el a fiatalokat, akik – kiegészülve saját egyesületük edzőivel – néhány perccel később közös edzésen vehettek részt. Mindenki számára nagy élmény volt Jakabos mögött tempózni.

 

Többször írtunk arról, hogy 2013-ban hét regionális központ működtetéséről döntött a Magyar Úszó Szövetség, ezek egyike lett Hódmezővásárhely, amelyhez Bács Kiskun, Békés és Csongrád megye 10 városa tartozik, a kiválasztott ifjú sportolókkal, Bán Sándor vezetésével.

Természetesen vásárhelyiek is részt vesznek a Magyar Úszószövetség hosszú távú felkészülési, úgynevezett Jövő Bajnokai Programjában.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - HSUVC
VH
 

Olvassa el ezt is!

28 érem Aradról

28 érem Aradról

Külön kiemelendő a 4 aranyérmes, köztük Tóth Emma, aki FINA-pontja alapján a legeredményesebb...
Útavatás pedálozással

Útavatás pedálozással

Körülbelül kétszázan tekertek szombaton azon a kerékpáros túrán, amely a Makót...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.