GazdaságAz év végére elkészülhet a vásárhelyi keleti elkerülő

2018. november 3., szombat
 
Az év végére elkészülhet a vásárhelyi keleti elkerülő

Hamarosan újabb jelentős változás lesz Hódmezővásárhely közlekedésében, ha elkészül a várost körülölelő úthálózat.

 

 

 

 

 

 

 

Miközben az infrastrukturális fejlesztések során először elkészült északi elkerülőt – a Magyarországon egyedülálló dupla körforgalom híddal - már az év első felében átadták a forgalomnak, a keleti elkerülő építkezésébe februárban kezdett bele Délút Építő és Bányászati Kft.

 

1,8 milliárd forintos forrásból 3,2 kilométernyi új utat és három körforgalmi csomópontot adnak át. 

Az északi elkerülő egyik legfontosabb szerepe az ipari parkba érkező kamionok kivezetése a városból. Ez azért is fontos, mert – mint arról januárban írtunk (Itt olvashatja a részleteket!) –  egy sajtótájékoztatón jelentették be, hogy első ütemben 40 majd pedig 65 hektárral bővítik a hódmezővásárhelyi Ipari Parkot. Erre 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre.

 

Az elkerülő elkészültével nagyban növekszik majd a hódmezővásárhelyiek biztonsága és életszínvonala. Így magát az útpályát is a kiemelt terhelésre előre gondolva építik meg és a beruházásban átadott műtárgyakat is kényelmesen tudják majd használni akár a nagy teherautók is – mondta Belovai Dániel projektvezető.

Az épülő út – hasonlóan a már megszokott megoldáshoz - körforgalommal csatlakozik majd a régi 47-eshez, vagyis a Kutasi úthoz.

Miután a kivitelező Délút átadja az utat, napi 2-3000 járműtől mentesül majd a város forgalma.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Akár hazai siker is születhetett volna

Akár hazai siker is születhetett volna

A Hepp Kupa 3. fordulójában rangadót nézhetett a közönség: az OMNIA Pub&Food Békés csapata...
Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője lesz egy érdekes és...
 

És ezt már olvasta?

Két lopás két tettenérés
Két lopás két tettenérés A nyomozók előállítottak egy mindszenti fiatalt, aki gyermekkorú társával két nap alatt több alkalommal is lopni indult Hódmezővásárhelyen és Mindszenten.
 
Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.