KözéletAz Év Alpolgármestere díj Vásárhelyre került

2019. szeptember 13., péntek
 
Az Év Alpolgármestere díj Vásárhelyre került

Augusztus 25-én éjfélig lehetett szavazni a www.szferaeuropa.hu honlapon az év polgármesterére, az év alpolgármesterére és az év jegyzőjére. A Szféra Kft. által alapított díjakat azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. Egy e-mail-címről egy szavazatot lehetett leadni.

 

 

(Fotó: Igari Balázs)

 

 

A díjakat idén is az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvényen, a 25. Városi Polgármesterek Randevúján adták át szeptember 13-án Velencén, az esemény fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter volt.

 

Az idei eseményen, az internetes lakossági szavazatok alapján az Év Polgármestere elismerést Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere vehette át. A megyeszékhely vezetője e szavakkal köszönte meg a díjat: – A polgármesterség szép szolgálat. Nagyon megtisztelő ez az elismerés, de egészen biztos, hogy ez annak is szól, hogy sokan úgy gondolják, a városunk fejlődik. Ez pedig mindenképpen csapatmunka eredménye. A polgármester nem polihisztor, nem érthet mindenhez, ami egy település vezetésében megjelenik, muszáj, hogy csapatban dolgozzon. Az alázat, a szorgalom, az összefogás, az együttműködés lokális szinten is elengedhetetlen, melynek következménye a közösség életszínvonalának emelkedése.

 

Az Év Alpolgármestere ezúttal a hódmezővásárhelyi dr. Kis Andrea lett, az Év Jegyzője pedig a békéscsabai Bacsa Vendel.

 

A városi polgármesterek találkozóját a Szféra 1995 óta rendezi meg, mindig más helyszínen, az eseménynek eddig többek között Hévíz, Szarvas, Tihany, Szerencs és Balatonfüred is otthont adott.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hazánk és a magyar emberek biztonságért

Hazánk és a magyar emberek biztonságért

Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a...
Egy lépéssel előrébb

Egy lépéssel előrébb

Mintegy 250 köbméter földet mozgatnak meg a Bethlen Gábor Református Gimnázium tervezett új...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.