Kultúra, oktatásAz alkotás örömének kiállítása

2019. május 19., vasárnap
 
Az alkotás örömének kiállítása

Huszonegy aktív és kreatív nyugdíjas kiállítása nyílik a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Sokan közülük a - modern világ miatt – mára háttérbe szorult kézműves mesterségeket tartják életben. De ugyanakkor reneszánszát éli, sőt a gyakran változó divattrendekhez is képes alkalmazkodni néhány tevékenység.

 

 

 

 

 

 

 

Ebből következően a közel kéttucatnyi alkotó majdnem ugyanennyi kézműves mesterséget felvonultató alkotásai ötletadóak is lesznek, avagy kedvet csinálnak másoknak is.  

 

A Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség tagjainak kiállítása május 20-án, hétfőn 17 órakor nyílik a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Megnyitó beszédet mond Ormos Zsuzsanna.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szeretném, hogy a világ színesebb legyen

Szeretném, hogy a világ színesebb legyen

Papageorgiu Andrea festőművész tárlatvezetésével ismerhették meg szombaton a művész tárlatát a...

A Bethlen bővítése is akadozik

A Bethlen bővítése is akadozik

Még nem kapta meg a város a Miniszterelnökségtől a megvalósítási szakasz aláírt...
 

És ezt már olvasta?

Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.
 
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.