GazdaságÁtadták a Keleti elkerülőt

2019. március 31., vasárnap
 
Átadták a Keleti elkerülőt

Hivatalosan átadtak március 31-én, vasárnap délben az elkészült Keleti elkerülő utat. Az ASA Építőipari KFT. telephelyénél, az Erzsébeti út 9. szám előtt nagy számú érdeklődő előtt mondott köszöntőt Márki-Zay Péter polgármester.

 

 

 

 

 

 


Mint ismeretes a Kormány 2016 július 13-én kiadott határozata értelmében Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata részére 1 milliárd 840 millió forintot adott a 3,175 km hosszú keleti elkerülő útszakasz megépítésére. A munkálatokba 2018 februárjában kezdett bele Délút Építő és Bányászati Kft. A tavaly decemberben elkészült út, és – mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk - a városfejlesztési csoport tájékoztatása szerint a műszaki átadás-átvétel megkezdése után, a műszaki ellenőr észrevételei alapján a kivitelező december utolsó napjaiban is építési munkát végzett. A forgalomba helyezéshez szükséges átadási dokumentáció része a geodéziai felmérésen alapuló terv. Ezt nagymértékben lassította a januárban lehullott hó mennyisége. Azonban amint elkészültek, az önkormányzat forgalomba helyezési kérelme január 18-án megérkezett az illetékes szervhez. Az összes hatósági engedély kiadása után március 31-én helyezték forgalomba az utat.

 

Néhány nappal a hivatalos átadás előtt, a vásárhelyi Önkormányzat Fidesz frakciója – mintegy 30-40 megjelenttel - rendezett egy útátadó ünnepséget. Az ott elhangzottak alapján a közlekedéshatósági szakemberek már akkor jelezték, hogy szabálytalan, sőt a BTK 232. paragrafusa szerint közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt követ el, aki a hivatalos átadás előtt használja az adott utat, illetve létesítményt.

 

A vasárnap déltől hivatalosan átadott elkerülővel nagyban növekszik a hódmezővásárhelyiek biztonsága is. Így magát az útpályát is a kiemelt terhelésre előre gondolva építették meg, és a beruházásban átadott műtárgyakat is kényelmesen tudják majd használni akár a nagy teherautók is, napi 2-300 járművel tehermentesítve a belvárosi utakat.

 

Az északi elkerülő egyik legfontosabb szerepe az ipari parkba érkező kamionok kivezetése a városból. Ez azért is fontos, mert 2018 januárjában nagyszabású fejlesztést jelentett be a nyomvonal helyszínén Lázár János – akkori - Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hegedűs Zoltán, aki akkor polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester volt. Bejelentésük szerint első ütemben 40 majd pedig 65 hektárral bővítik a hódmezővásárhelyi Ipari Parkot. Erre 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre. Elhangzott az is, hogy az ipari parkot támogató egyik legfontosabb fejlesztés a várost keletről elkerülő út megépítése.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kertgondozás kifosztással

Kertgondozás kifosztással

Egy idős hódmezővásárhelyi férfitől vitt el több mint egymillió forintot két helybeli fiatal, kifosztás...
Emlék-képek 2.

Emlék-képek 2.

Emlékek a város kulturális életéből. A Vásárhelyi Hírek fotóarchívumából...
 

És ezt már olvasta?

Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.
 
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.