GazdaságÁtadták a Dél-alföldi Innovációs Díjakat

2018. november 7., szerda
 
Átadták a Dél-alföldi Innovációs Díjakat

A cégek között a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft., míg a természetes személy kategóriában a kecskeméti Muhi Kristóf nyerte el idén a Dél-alföldi Innovációs Díjat.

 

 

 

 

 

 

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság szakmai közreműködésével a Csongrád, a Békés és a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Kht. közösen hirdette meg pályázatot. Az elismeréseket november 6-án kedden adták át a Magyar Tudomány Ünnepén, a SZAB Székházban, Szegeden.

 

Az első díjat kapó a Csongrád megyei gazdasági önkormányzat önkéntes tagvállalkozása, a Csomiép Kft. saját fejlesztésű vasbeton szádcölöpével nyerte el az elismerést, mely a műszakilag hatékony kialakítás mellet esztétikus megjelenítést is biztosít partfalak megtámasztására, valamint vízpartok erózióvédelmére. A mérnökök és több vállalkozások bevonásával kifejlesztett terméket geotechnikai, statikai, betontechnológiai és kivitelezési szempont alapján optimalizálták, mely a cég szolgálati szabadalma. Fontos szerepe lehet az élővízpartok rehabilitációjában, de sport- és szabadidős létesítmények építésekor is. A cég vezetője, Mészáros Antal vette át a díjat, a Möbius-szalagot ábrázoló bronz kisplasztikát.

 

A Dél-alföldi Innovációs Díjra összesen 8 gazdasági társaság és egy természetes személy adta be pályázatát. Ezek közül választotta ki a legjobbakat az alapítószervezetek alkotta bíráló bizottság. A díjra iparilag alkalmazható és piacképes, a szakterületén újításnak számító szellemi alkotással, illetve azon alapuló termékkel, eljárással vagy szolgáltatással lehetett pályázni.

 
 
VH-CSMKIK
 

Olvassa el ezt is!

Hasznos tanácsok diákoknak

Hasznos tanácsok diákoknak

A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában tartott előadást a felelős...

Az úszósport példaképei Vásárhelyen

Az úszósport példaképei Vásárhelyen

Megkezdődött az új régióválogatott közös programja. A csapat tagjainak Jakabos Zsuzsanna és Takács...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.